Connect with us

Actueel

Gijp pakt Joost Klein aan: ”Die moet in een gesticht”

Joost Klein heeft zichzelf in korte tijd onmogelijk gemaakt bij het Nederlandse publiek door zijn gedrag tijdens het Televizier-Ring Gala. Wat begon als een glamoureuze avond waarin televisietalent werd gevierd, eindigde voor velen in verontwaardiging door het optreden van Joost. De artiest, die al eerder in opspraak kwam, zorgde voor ophef door zich ongepast te gedragen tijdens een gedenkmoment voor overleden bekende Nederlanders. Dit leidde tot scherpe reacties, vooral bij de mannen van Vandaag Inside, die weinig medelijden toonden met de artiest: “Die hoort in een gesticht.”

joost klein eurovisie

Schokkend Gedrag tijdens het Gedenkmoment

Het jaarlijkse gedenkmoment tijdens het Televizier-Ring Gala is bedoeld om stil te staan bij de overleden BN’ers van het afgelopen jaar. De zaal was gevuld met een gevoel van respect en eerbied, terwijl de namen van de overledenen op het scherm verschenen. Maar waar de rest van het publiek in stilte en met ontzag keek, lieten Joost Klein en zijn vrienden – waaronder de blauwe vogel en de stuntkabouter – zich van hun slechtste kant zien.

In een video die al snel viraal ging, is te zien hoe Joost en zijn vrienden semi-grappig met hun handen zwaaien, alsof ze zich op een feestje bevinden. Het gebrek aan respect en inlevingsvermogen zorgde voor veel verontwaardiging op sociale media en daarbuiten. Velen vonden het gedrag ongepast en respectloos, zeker gezien het serieuze karakter van het moment. Het incident werd al snel een van de meest besproken onderwerpen van de avond, en het duurde niet lang voordat de reacties binnenstroomden.

Hevige Kritiek van Vandaag Inside

Bij Vandaag Inside werd het gedrag van Joost uitgebreid besproken, en de toon was niet mild. Johan Derksen, bekend om zijn scherpe uitspraken, had geen goed woord over voor de artiest. “Die jongen denkt dat hij leuk en interessant is, maar hij is helemaal een nobody,” zei Derksen. Hij noemde Klein zelfs een “eikeltje” en benadrukte dat het gedrag van Joost verre van grappig of vermakelijk was. Volgens Derksen heeft Klein een misplaatst idee van humor en een gebrek aan respect voor de mensen om hem heen.

Ook René van der Gijp had weinig positiefs te zeggen. Hij suggereerde zelfs dat Joost Klein beter in een gesticht thuishoort dan op het podium van het Songfestival, waar hij eerder dit jaar nog voor werd geselecteerd. “Die moet je in een gesticht stoppen en die moet je niet naar het Songfestival sturen,” aldus Van der Gijp. Zijn opmerking was een duidelijke afwijzing van het gedrag van Klein en zijn geschiktheid als publieke figuur.

joost klein

De Reactie van Aran Bade

Ook bij RTL Boulevard bleef het gedrag van Joost niet onopgemerkt. Verslaggever Aran Bade uitte zijn frustratie over de artiest en noemde hem “bloedirritant.” Volgens Bade heeft Joost geen enkel respect getoond voor de mensen die tijdens het gedenkmoment aanwezig waren en hun emoties uitten. “Hij heeft geen respect voor alle mensen die daar zitten en ernaar kijken,” zei Bade. De verslaggever benadrukte dat het gedrag van Klein niet alleen irritant was, maar ook respectloos tegenover de familieleden en vrienden van de overledenen.

Aran Bade verwees daarnaast naar eerdere incidenten waarbij Joost Klein negatieve aandacht trok door zich op onvoorspelbare en soms onbegrijpelijke wijze te gedragen. “Als je meedoet aan het Songfestival, dan moet je ook gewoon pers te woord staan,” zei Bade, doelend op een eerdere situatie waarin Joost ontwijkende antwoorden gaf tijdens interviews. Hij haalde een voorbeeld aan waarin Klein op de vraag “Hoe gaat het met je?” antwoordde met: “Mijn auto is kapot, je moet de ANWB bellen.” Hoewel dergelijke uitspraken misschien bedoeld zijn als grappig, zorgen ze er volgens Bade voor dat Joost zich steeds verder van het publiek vervreemdt. “Het was eerst een grapje, maar nu wordt het irritant,” voegde hij toe.

joost klein

Een Misplaatste Komiek?

De opmerkingen van Aran Bade en de mannen van Vandaag Inside schetsen een beeld van Joost Klein als iemand die zichzelf misschien iets te serieus neemt als komiek, maar die daardoor het verschil niet meer ziet tussen humor en respect. De momenten waarop hij probeert grappig te zijn, zoals tijdens interviews of publieke optredens, lijken steeds meer als misplaatst over te komen, vooral wanneer ze de sfeer van een plechtige ceremonie verstoren.

René van der Gijp was dan ook duidelijk in zijn oordeel: “Er zit gewoon een steekje los.” Zijn opmerking, hoe hard ook, weerspiegelt de gevoelens van velen die vonden dat Joost tijdens het gedenkmoment alle grenzen van fatsoen had overschreden. Aran Bade was het hiermee eens en noemde het gedrag van Joost “schaamteloos.” Volgens hem mist Klein het besef dat niet elke gelegenheid geschikt is voor zijn manier van humor, en dat zijn gedrag vooral schadelijk is voor zijn eigen imago.

De Oplopende Kritiek op Joost Klein

Het gedrag van Joost Klein tijdens het Televizier-Gala is slechts een van de vele momenten die in negatieve zin zijn opgevallen. Zijn opkomst in de entertainmentindustrie begon veelbelovend, maar de afgelopen tijd lijkt de populariteit van Klein juist snel te dalen door een reeks controverses en incidenten. Eerder dit jaar werd hij zelfs gediskwalificeerd van het Eurovisie Songfestival, een gebeurtenis die veel stof deed opwaaien.

De diskwalificatie volgde op berichten dat Klein een vrouwelijke medewerker van de productie had bedreigd, wat leidde tot een politieonderzoek. Hoewel er weinig details naar buiten zijn gebracht over het incident, besloot de European Broadcasting Union (EBU) om hem uit de competitie te verwijderen. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het Songfestival dat een deelnemer halverwege werd gediskwalificeerd, en het nieuws zorgde wereldwijd voor opschudding.

joost klein

De Toekomst van Joost Klein

Met al deze negatieve publiciteit rijst de vraag of Joost Klein nog wel een toekomst heeft in de entertainmentindustrie. Zijn gedrag tijdens het Televizier-Gala lijkt een laatste druppel te zijn geweest voor veel mensen die al langer twijfels hadden over zijn professionaliteit. Hoewel hij eerder nog werd gezien als een verfrissende en unieke verschijning binnen de Nederlandse muziekscene, lijkt zijn ster nu snel te dalen.

De scherpe reacties van bekende gezichten zoals Johan Derksen, René van der Gijp en Aran Bade hebben het gedrag van Joost niet alleen ter discussie gesteld, maar hem ook nog meer in een negatief daglicht gezet. Als Joost zijn carrière wil voortzetten, zal hij zijn imago drastisch moeten verbeteren en laten zien dat hij respect heeft voor serieuze momenten en voor de mensen om hem heen.

@papa_roellie

Conclusie

Joost Klein heeft zichzelf in twee dagen tijd onmogelijk gemaakt bij een groot deel van het Nederlandse publiek door zijn gedrag tijdens het Televizier-Ring Gala. Waar de avond bedoeld was om prestaties te vieren en respect te tonen voor overleden bekende Nederlanders, wist Klein de sfeer te verstoren met zijn misplaatste grappen en houding. Zijn gedrag zorgde voor scherpe kritiek van bekende commentatoren, die weinig positiefs te zeggen hadden over de artiest.

Of Joost in staat zal zijn om zijn imago te herstellen, valt nog te bezien. Maar zolang hij doorgaat met het trekken van negatieve aandacht, zal het moeilijk voor hem zijn om nog serieus genomen te worden in de entertainmentindustrie. Voor nu lijkt zijn gedrag vooral te bevestigen dat hij het verschil tussen humor en respect niet altijd begrijpt, en dat is iets wat zijn carrière serieus in gevaar kan brengen.