Connect with us

Actueel

Laura en Stefan krijgen volgende maand een kindje, maar staan het meteen af

Laura (35) en haar man Stefan Frissen (38) uit Lanaken, België, verwachten binnenkort hun vijfde kind, maar hebben besloten het direct na de geboorte af te staan aan een goede vriendin. Deze vriendin, die al lange tijd alleenstaand is en vanwege vruchtbaarheidsproblemen zelf geen kinderen kan krijgen, had Laura en Stefan gevraagd of zij voor haar een kind wilden dragen. Na elf mislukte ivf-pogingen besloten Laura en Stefan draagouders te worden. Het kind zal bij de vriendin opgroeien, terwijl openheid naar het kind over de situatie vanaf jonge leeftijd centraal staat.

Kinderwens voor een goede vriendin

Laura en Stefan Frissen, die samen al vier kinderen hebben, besloten om hun vriendin te helpen met haar kinderwens toen bleek dat zij, ondanks vele pogingen, niet in staat was om zelf zwanger te worden. De vriendin, die Laura al sinds hun jeugd kent, had moeite om haar droom van het moederschap te realiseren. Na elf mislukte ivf-pogingen bleef haar wens om moeder te worden onvervuld. Toen ze de vraag stelde aan Laura en Stefan, of zij een kind voor haar zouden willen verwekken en dragen, werd het aanvankelijk weggelachen, maar bleef Laura erover nadenken.

Laura en Stefan, die een sterke band met de vriendin hebben, zagen haar in de loop van de tijd steeds meer als onderdeel van hun familie. Ze hielp regelmatig met de zorg voor hun kinderen en ontpopte zich volgens Laura als een “echte mama”. Deze betrokkenheid en de onmogelijkheid voor hun vriendin om zelf een kind te krijgen, zorgden ervoor dat Laura haar hart openstelde voor de mogelijkheid om draagmoeder te worden.

Het besluit om draagmoeder te worden

Na grondige gesprekken met haar man Stefan en enkele vriendinnen, besloot Laura dat ze dit grote cadeau aan haar vriendin wilde geven. In de zomer van 2021 maakten Laura en Stefan hun beslissing bekend: zij zouden het kindje voor hun vriendin verwekken en Laura zou het kind dragen. Dit besluit werd met grote blijdschap ontvangen door de vriendin, die het nauwelijks kon geloven dat haar droom van het moederschap eindelijk in vervulling zou kunnen gaan.

De weg naar het ouderschap verliep niet via de gebruikelijke ivf-pogingen, omdat die al eerder bij de vriendin waren mislukt. Het koppel en hun vriendin kozen ervoor dat Laura het kind op natuurlijke wijze zou dragen. Dit betekende dat het kind genetisch gezien van Laura en Stefan is, maar na de geboorte volledig zal worden opgevoed door de vriendin, die vanaf het begin als de moeder zal worden beschouwd.

Open afspraken over het ouderschap

Een van de belangrijkste afspraken die Laura en Stefan hebben gemaakt met hun vriendin, is dat er altijd volledige openheid zal zijn naar het kind toe over zijn of haar oorsprong. Vanaf het moment dat het kind oud genoeg is om het te begrijpen, zal er verteld worden dat Laura en Stefan de biologische ouders zijn, maar dat hun vriendin de moeder is. Deze transparantie is belangrijk voor het trio, zodat het kind nooit zal hoeven twijfelen over zijn of haar afkomst en altijd zal weten dat het is omringd door liefdevolle mensen.

De vriendin is gedurende de hele zwangerschap nauw betrokken geweest. Ze mist geen enkele afspraak bij de gynaecoloog en is vaak aanwezig om Laura te steunen tijdens de zwangerschap. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat er een sterke band groeit tussen de vriendin en het ongeboren kind, waardoor zij zich nu al voorbereid voelt op het moederschap.

Geboorte en toekomstplannen

Laura is momenteel 34 weken zwanger en is uitgerekend op 18 november. Wanneer de bevalling plaatsvindt, zal de vriendin bij de geboorte aanwezig zijn en vanaf het eerste moment de zorg voor de baby op zich nemen. Laura en Stefan willen dat hun vriendin het kind meteen in haar armen kan houden, het eerste pampertje kan verschonen en de eerste momenten als moeder kan ervaren.

Voor Laura en Stefan is het belangrijk dat hun vriendin de volledige ervaring van het moederschap krijgt, vanaf de allereerste ademhaling van de baby. De geboorte zal een bijzondere gebeurtenis zijn, niet alleen omdat er een nieuw leven in de wereld wordt gebracht, maar ook omdat het symbool staat voor de diepe vriendschap en het vertrouwen dat het koppel in hun vriendin heeft.

Hoewel Laura en Stefan het kind zelf verwekt hebben en Laura het heeft gedragen, zijn zij vastbesloten dat het kind opgroeit bij de vriendin, die altijd al de wens had om moeder te worden. Voor hen is het een geschenk om te kunnen bijdragen aan het geluk van een ander, en ze hebben het volste vertrouwen dat hun vriendin een geweldige moeder zal zijn.

Het draagmoederschap als liefdevol gebaar

Het verhaal van Laura en Stefan is een krachtig voorbeeld van hoe vriendschap en liefde soms leiden tot buitengewone keuzes. Het besluit om een kind te dragen voor iemand anders is niet eenvoudig en brengt zowel emotionele als praktische uitdagingen met zich mee. Toch hebben Laura en Stefan deze keuze weloverwogen gemaakt, met als voornaamste doel het geluk van hun vriendin, die zo lang had gevochten om moeder te worden.

Voor de vriendin zelf is dit een droom die eindelijk werkelijkheid wordt. Na jarenlang te hebben geworsteld met onvruchtbaarheid en de teleurstellingen van elf mislukte ivf-pogingen, is ze nu slechts enkele weken verwijderd van het moederschap. Haar dankbaarheid richting Laura en Stefan is enorm, en de band tussen de drie is door dit gedeelde avontuur alleen maar sterker geworden.

Conclusie

Laura en Stefan Frissen uit het Belgische Lanaken hebben een opmerkelijke en liefdevolle beslissing genomen om hun vriendin te helpen haar kinderwens te vervullen. Door hun bereidheid om een kind voor haar te verwekken en Laura’s keuze om draagmoeder te zijn, zullen zij binnenkort de geboorte van een kind meemaken dat opgroeit bij hun goede vriendin.

Hun verhaal is een bijzonder voorbeeld van hoe vriendschap en medeleven soms leiden tot levensveranderende beslissingen. Voor hun vriendin betekent dit het begin van een nieuw leven als moeder, een rol die zij na jaren van tegenslagen eindelijk kan vervullen. Het stel is vastbesloten om open en eerlijk te zijn tegenover het kind, zodat hij of zij vanaf het begin zal weten dat er altijd liefde en steun is geweest van alle betrokkenen.

Wanneer de baby op 18 november wordt geboren, zal de vriendin van Laura en Stefan eindelijk het moederschap omarmen, een rol waar ze altijd van heeft gedroomd. Het verhaal van dit trio laat zien hoe krachtig menselijke verbindingen kunnen zijn, en hoe ver sommige mensen bereid zijn te gaan om de dromen van een ander te vervullen.