Connect with us

Actueel

Rachel Hazes in de problemen in Spanje: ‘Werknemers zijn huilend vertrokken!’

Rachel Hazes begon dit jaar een nieuwe onderneming in Spanje, waar ze een brasserie in Torremolinos overnam en deze omdoopte tot ‘Casa Hazes’. Hoewel het in eerste instantie goed leek te gaan, zijn er nu steeds meer problemen. Critici vermoeden dat Rachel naar Spanje vertrok door haar vele juridische geschillen in Nederland, mogelijk zelfs met haar eigen zoon, André Hazes jr., om het gebruik van hun familienaam.

Rachel plaatst regelmatig beelden van zichzelf in de brasserie op sociale media, waar ze serveert en aanwezig lijkt te zijn. Dit trekt veel Nederlandse bezoekers aan, vooral vakantiegangers. Echter, volgens het Juicechannel is ze niet zo vaak fysiek aanwezig als het lijkt. Bovendien lijken er spanningen te zijn tussen Rachel en haar personeel. Ze zou haar werknemers voortdurend controleren, zelfs via beveiligingscamera’s als ze zelf niet aanwezig is.

Problemen met het personeel

Juicechannel meldt dat verschillende personeelsleden de druk van Rachel niet aankunnen en zelfs huilend vertrekken vanwege haar strenge controle. Een van de volgers van het kanaal bevestigde dat er overal in de brasserie camera’s hangen. Dit geeft Rachel de mogelijkheid om constant toezicht te houden, ook op afstand. Het personeel ervaart dit als verstikkend, vooral omdat Rachel naar verluidt nauwelijks vertrouwen heeft in haar medewerkers.

Een ander probleem dat werd gemeld, is het gebrek aan toegang van het personeel tot de kassa. Blijkbaar wordt de kassa automatisch bediend en kunnen personeelsleden er geen geld uithalen. Een klant meldde dat er iets misging met een bon, en dat hij zijn geld terugkreeg uit de fooienpot, omdat het personeel niet in staat was om geld uit de kassa te halen.

Vertrouwen in het personeel

Dit gebrek aan vertrouwen lijkt een groot probleem te zijn in de dagelijkse gang van zaken bij Casa Hazes. Het Juicechannel suggereert dat Rachel haar medewerkers voortdurend in de gaten houdt, waardoor een gespannen werkomgeving ontstaat. Deze manier van toezicht houden, zelfs wanneer Rachel niet fysiek aanwezig is, wordt als belastend ervaren door het personeel.

Juicechannel meldt verder dat meerdere personeelsleden al ontslag hebben genomen, omdat ze de werkdruk en het constante toezicht niet aankonden. Het kanaal suggereert dat dit mogelijk een reden is waarom er voortdurend nieuw personeel nodig is bij Casa Hazes.

Rachel’s controle

Volgens de volger die Juicechannel informeerde, zijn de camera’s in Casa Hazes niet alleen voor veiligheid bedoeld, maar dienen ze ook om Rachel in staat te stellen haar medewerkers op afstand te controleren. Dit creëert een werkplek waar het personeel zich voortdurend bekeken voelt, zelfs als Rachel fysiek niet aanwezig is. Deze constante controle lijkt een bron van stress te zijn voor veel medewerkers, wat ertoe leidt dat sommigen het werk niet lang volhouden.

Daarnaast zou Rachel geen toegang geven tot de kassa aan haar werknemers, waardoor zij afhankelijk zijn van alternatieve methoden om problemen met betalingen op te lossen. Dit gebrek aan vertrouwen komt niet alleen tot uiting in de manier waarop ze haar personeel in de gaten houdt, maar ook in de manier waarop ze de financiële processen in de brasserie beheert.

Een nieuw avontuur met uitdagingen

Rachel’s beslissing om naar Spanje te verhuizen en een nieuwe uitdaging aan te gaan, lijkt een reactie te zijn op de juridische kwesties en spanningen die ze in Nederland heeft ervaren. Critici suggereren dat haar vertrek naar Spanje mogelijk te maken heeft met het feit dat ze steeds meer mensen van zich vervreemdt in Nederland door haar rechtszaken. Het conflict met haar zoon, André Hazes jr., over het gebruik van de naam ‘André Hazes’ is daar een recent voorbeeld van.

Hoewel Casa Hazes aanvankelijk goed leek te draaien, lijken er nu toenemende problemen te ontstaan. Het Juicechannel meldt dat de situatie achter de schermen minder rooskleurig is dan het op sociale media wordt gepresenteerd. De spanningen tussen Rachel en haar personeel, evenals haar neiging om alles nauwgezet te controleren, hebben bijgedragen aan een uitdagende

werkomgeving.

Het effect op haar reputatie

Het vertrek van verschillende personeelsleden en de geruchten over Rachel’s strakke controle over haar brasserie hebben mogelijk invloed op haar reputatie als ondernemer. Hoewel veel Nederlanders geïnteresseerd zijn in Casa Hazes vanwege haar bekendheid, zou het kunnen dat de negatieve ervaringen van het personeel en de spanningen in het team het succes van de brasserie op de lange termijn ondermijnen.

Rachel lijkt haar brasserie met een strakke hand te leiden, maar het is de vraag of deze managementstijl op de lange termijn succesvol zal blijken. Werknemers die onder constante druk staan en het gevoel hebben dat ze niet vertrouwd worden, kunnen de werkomgeving als onhoudbaar ervaren. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het personeelsverloop, maar kan ook de algehele sfeer en het imago van Casa Hazes beïnvloeden.

Conclusie

Rachel Hazes heeft met Casa Hazes een nieuwe start gemaakt in Spanje, maar het succes van haar brasserie lijkt gepaard te gaan met uitdagingen. De relatie met haar personeel lijkt gespannen, mede door haar strakke controle en het gebrek aan vertrouwen. Hoewel haar brasserie aanvankelijk veel aandacht trok en veel bezoekers trok, lijken de problemen zich op te stapelen, vooral achter de schermen.

De vraag blijft of Rachel erin zal slagen om deze uitdagingen te overwinnen en haar nieuwe onderneming tot een langdurig succes te maken. Voorlopig lijkt het erop dat de strakke controle en het personeelsbeleid van Rachel een bron van spanning vormen, zowel voor haarzelf als voor de medewerkers van Casa Hazes. Of dit op de lange termijn houdbaar is, zal de tijd leren.