Connect with us

Actueel

Eindelijk duidelijkheid: Dit is de ‘Toppers-rat’ waar Gordon op doelde

Enkele weken geleden veroorzaakte Gordon flink wat opschudding met zijn uitspraken in zijn eigen realityserie Dit ben ik: Gordon. Tijdens een van de afleveringen haalde hij uit naar een van zijn voormalige collega’s van de Toppers, een populaire Nederlandse zangformatie. Gordon stelde dat hij met pijn in het hart moest toezien hoe een van de Toppers-leden, die hij omschreef als ‘de grootste rat’, door iedereen leuk gevonden wordt, ondanks de volgens hem schandalige en smerige dingen die deze persoon zou hebben gedaan. Zijn opmerkingen zorgden voor veel speculatie, en hoewel hij toen nog niet onthulde om wie het precies ging, heeft een insider nu het stilzwijgen doorbroken en duidelijk gemaakt wie volgens Gordon de ‘rat’ is.

Een veelbesproken moment in Gordon’s serie

Gordon staat bekend als iemand die regelmatig voor controverse zorgt en geen blad voor de mond neemt. In zijn serie sprak hij in scherpe bewoordingen over een persoon die hem tijdens zijn tijd bij de Toppers veel leed zou hebben berokkend. Hij beschreef deze persoon als iemand die ‘de smerigste rattenstreken’ had uitgehaald en ‘achterbakse’ dingen zou hebben gedaan. Gordon uitte zijn frustratie over het feit dat deze persoon ondanks alles door iedereen leuk gevonden werd.

In de betreffende aflevering zei Gordon: “Ik moet met lede ogen aanzien dat degene die echt de grootste rat is, de smerigste rattenstreken heeft uitgehaald, de smerigste dingen heeft gedaan waar iedereen intuint, dat iedereen die maar leuk vindt.” Hij ging verder met te zeggen dat hij het niet kon bevatten hoe deze persoon overal mee wegkwam en dat hij persoonlijk veel last had gehad van deze persoon.

Speculaties over de identiteit van de ‘rat’

Hoewel Gordon in zijn uitlatingen aanvankelijk weigerde te onthullen wie hij precies bedoelde, was de spanning om te achterhalen over wie hij het had, voelbaar. In de aflevering gaf hij wel aan dat hij niet kon wachten tot de media, en in het bijzonder programma’s zoals RTL Boulevard en Shownieuws, de identiteit van de ‘rat’ zouden onthullen. Hij beeldde zich voor dat hij op dat moment thuis op de bank zou zitten, popcorn etend, en zou genieten van het schouwspel.

Ondanks het feit dat Gordon geen namen noemde, liet hij wel duidelijk merken dat het iemand van de Toppers betrof, wat leidde tot veel speculatie onder zowel fans als media. De Toppers bestaan uit bekende Nederlandse artiesten zoals Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom, en velen vroegen zich af wie van hen Gordon op het oog had.

Jeroen van der Boom: de vermeende ‘rat’

Na de explosieve uitspraken van Gordon begonnen de leden van de Toppers zich af te vragen of zij misschien de persoon waren waar hij het over had. Jeroen van der Boom was een van de eersten die publiekelijk reageerde. In een uitzending van Oranjezondag, waar hij te gast was, werd hij door presentatrice Hélène Hendriks rechtstreeks gevraagd of hij dacht dat Gordon het op hem gemunt had. Jeroen ontkende dat toen en verklaarde zelfs dat hij en Gordon een ‘coole’ verstandhouding met elkaar hadden. Hij wilde duidelijk maken dat er geen sprake was van vijandigheid tussen hen.

Echter, volgens een insider, die zijn informatie deelde met het weekblad Party, is Jeroen van der Boom wel degelijk degene op wie Gordon doelt met zijn vernietigende uitspraken. Deze bron stelde duidelijk dat het niet Gerard Joling of René Froger was die Gordon kwaad maakte, maar juist Jeroen. De insider benadrukte dat Jeroen in de toekomst naar verwachting de volle laag van Gordon zou krijgen, en dat dit conflict nog niet voorbij is. “Let maar op mijn woorden: Van der Boom krijgt vroeg of laat de volle laag van Gordon,” verklaarde de bron.

Achterliggende spanningen binnen de Toppers

De uitlatingen van Gordon en de beschuldigingen richting Jeroen van der Boom lijken het topje van de ijsberg te zijn als het gaat om de spanningen binnen de Toppers. Hoewel de groep vaak naar buiten komt als een hechte vriendengroep die samen plezier beleeft op het podium, lijkt er achter de schermen toch meer aan de hand te zijn dan wat het publiek doorgaans te zien krijgt.

De Toppers zijn al jarenlang een succesvol fenomeen in Nederland, met hun jaarlijkse concerten in de Amsterdam ArenA die door duizenden fans worden bezocht. Desondanks hebben er binnen de groep door de jaren heen verschillende conflicten en wisselingen van de wacht plaatsgevonden. Gordon was in het verleden zelf een vast onderdeel van de Toppers, maar verliet de groep uiteindelijk na meerdere meningsverschillen en conflicten. Zijn recente uitspraken laten zien dat oude wonden nog steeds niet geheeld zijn en dat er nog steeds gevoelens van onrecht en frustratie leven bij de voormalige zanger.

Jeroen van der Boom’s reactie

Hoewel Jeroen van der Boom in het openbaar heeft ontkend dat er sprake is van een conflict tussen hem en Gordon, blijft het gissen naar hoe hij werkelijk over de situatie denkt. Hij benadrukte tijdens het interview met Hélène Hendriks dat er geen sprake was van vijandigheid tussen hen, maar het is duidelijk dat Gordon er anders over denkt. Als de insider gelijk heeft, en Jeroen daadwerkelijk de persoon is waar Gordon zo boos op is, lijkt een publieke confrontatie onvermijdelijk.

Het blijft nog onduidelijk wat de exacte oorzaak is van de breuk tussen Gordon en Jeroen, en welke gebeurtenissen in het verleden hebben geleid tot de huidige situatie. Mogelijk heeft het te maken met gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld tijdens Gordon’s tijd bij de Toppers, waarbij Jeroen volgens Gordon een rol zou hebben gespeeld in de spanningen en conflicten die leidden tot zijn vertrek.

De toekomst van het conflict

Nu duidelijk lijkt te worden dat Gordon zijn pijlen heeft gericht op Jeroen van der Boom, is de vraag hoe dit verder zal verlopen. Zal Gordon zich onthouden van verdere publieke uitlatingen, of komt er inderdaad een moment waarop hij zijn frustraties over Jeroen volledig zal uiten in de media? En hoe zal Jeroen reageren op deze beschuldigingen, nu zijn naam definitief in verband wordt gebracht met Gordon’s uitspraken?

Wat vaststaat, is dat Gordon niet bang is om zijn mening te geven, en dat hij in het verleden heeft laten zien geen moeite te hebben met het veroorzaken van opschudding. Of dit conflict zich verder zal ontvouwen, en welke impact dit zal hebben op de verhoudingen binnen de Nederlandse entertainmentwereld, valt nog te bezien. Maar als de insider gelijk heeft, dan kunnen we er zeker van zijn dat de spanning tussen Gordon en Jeroen van der Boom voorlopig nog niet is opgelost.

Belangrijke punten:

  • Gordon haalde in zijn realityserie vernietigend uit naar een voormalig collega bij de Toppers, die hij de ‘grootste rat’ noemde.
  • Hij weigerde aanvankelijk om de naam van deze persoon te onthullen, wat leidde tot veel speculatie.
  • Een insider heeft nu onthuld dat Gordon doelt op Jeroen van der Boom, niet op Gerard Joling of René Froger.
  • Jeroen van der Boom ontkende eerder dat er sprake was van een conflict tussen hem en Gordon, maar insiders suggereren dat er meer speelt.
  • Het conflict lijkt voort te komen uit oude spanningen binnen de Toppers, en de verwachting is dat dit in de toekomst verder zal escaleren.