Connect with us

Actueel

Ajax-trainer Farioli aangetroffen in woning Gordon

Wilfred Genee heeft een opvallend nieuwtje onthuld. De Vandaag Inside-presentator wist namelijk te vertellen dat de nieuwe trainer van Ajax, Francesco Farioli, momenteel in het penthouse van Gordon woont. Dit opmerkelijke detail voegt een interessante laag toe aan het verhaal van zowel Gordon als Farioli, die beide op dit moment in de publieke belangstelling staan.

Gordon’s Vastgoedperikelen

Voor Gordon loopt het de laatste jaren op liefdesgebied niet bepaald op rolletjes, en ook op de vastgoedmarkt heeft hij weinig geluk. Zijn luxe penthouse in Amsterdam staat al jaren te koop, maar ondanks meerdere prijsverlagingen lijkt er maar geen koper te komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de woning inmiddels meer een last dan een lust is geworden voor de mediapersoonlijkheid.

In de zomer van 2022 zette Gordon zijn penthouse te koop voor een vraagprijs van maar liefst 3,5 miljoen euro. Dit bedrag bleek echter te hoog gegrepen, want binnen drie maanden werd de vraagprijs al verlaagd naar 3 miljoen euro. Desondanks heeft dit geen geïnteresseerde kopers opgeleverd, en twee jaar later staat het penthouse nog altijd op de markt zonder dat het is verkocht.

Verhuur als Oplossing

Omdat het penthouse zo lang leeg stond, besloot Gordon het pand in de tussentijd te gaan verhuren. Hij vroeg aanvankelijk een huurprijs van 15.000 euro per maand, een fors bedrag dat in lijn was met de luxe en locatie van de woning. Helaas bleek ook dit bedrag te hoog voor potentiële huurders, waardoor Gordon uiteindelijk genoegen moest nemen met een veel lager bedrag: 7.500 euro per maand.

Hoewel deze huurprijs Gordon helpt om een deel van de kosten te dekken, is het helaas niet genoeg om de volledige hypotheeklast van 3 miljoen euro op te vangen. Toch is Gordon er zelf positief over en zegt hij dat het in ieder geval “wel scheelt” in de maandelijkse lasten. De woning verhuren is voor hem voorlopig de enige oplossing om de kosten te drukken zolang de verkoop niet van de grond komt.

Francesco Farioli als Huurder

Het nieuws dat Francesco Farioli, de nieuwe trainer van Ajax, degene is die het penthouse huurt, heeft voor flink wat verbazing gezorgd. Farioli, die afgelopen zomer bij Ajax is aangesteld, woont sinds kort in de luxe woning van Gordon, een opvallende keuze gezien de nog altijd complexe situatie rondom de club en de trainer zelf.

Valentijn Driessen, sportjournalist en vaste tafelgast bij Vandaag Inside, stond met zijn oren te klapperen toen hij het nieuws hoorde. “Dat meen je niet. Woonde die in Amsterdam-Noord?” vroeg hij verbaasd. Wilfred Genee bevestigde de informatie met de nodige humor, wat het gesprek aan tafel nog levendiger maakte.

Huurcontract van Twee Jaar

Wilfred Genee ging verder in op de details van de verhuursituatie. Hij liet weten dat Francesco Farioli het penthouse heeft gehuurd voor een periode van twee jaar. Dit lange huurcontract is voor Gordon een flinke meevaller, omdat hij hiermee zekerheid heeft dat hij de komende twee jaar tenminste een deel van zijn maandelijkse hypotheek kan aflossen met de huurinkomsten.

Voor de zomer maakte Gordon nog gebruik van een tijdelijk huurcontract, wat hem de flexibiliteit gaf om de woning snel weer beschikbaar te maken in het geval dat er een koper zou komen. Met het nieuwe huurcontract van twee jaar heeft hij echter gekozen voor stabiliteit in plaats van de onzekerheid van korte termijn huur.

Farioli’s Positie bij Ajax

Ondanks het nieuws over zijn nieuwe woonplek, blijft de positie van Francesco Farioli bij Ajax onder vu*r liggen. De Italiaanse trainer heeft te maken met stevige kritiek vanwege de tegenvallende prestaties van het team. Valentijn Driessen was dan ook niet onder de indruk van Farioli’s werk bij de club en liet dat duidelijk merken in de uitzending.

Met een duidelijke sneer richting de trainer zei Valentijn: “Tot de winter en dan kan hij weg.” Deze opmerking benadrukt het feit dat Farioli onder grote druk staat om snel resultaten te boeken, vooral gezien het feit dat Ajax een van de grootste en meest prestigieuze voetbalclubs van Nederland is. Mocht hij niet snel verbetering laten zien, dan zou zijn verblijf bij de club – en daarmee misschien ook in Gordon’s penthouse – van korte duur kunnen zijn.

De Woning van Gordon

Het penthouse van Gordon, gelegen in een van de meest gewilde delen van Amsterdam, is een luxueus pand dat alles biedt wat je zou verwachten van een woning in deze prijsklasse. Het penthouse beschikt over ruime kamers, een moderne inrichting en een indrukwekkend uitzicht over de stad. Ondanks al deze luxe is het Gordon nog steeds niet gelukt om een koper te vinden die bereid is de vraagprijs te betalen.

Het feit dat Farioli deze woning nu huurt, toont aan dat het pand aantrekkelijk blijft voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijk onderkomen in de hoofdstad. Hoewel de huurprijs lager is dan Gordon oorspronkelijk wilde, kan het gezien worden als een verstandige keuze om in ieder geval inkomsten te genereren uit de woning, in plaats van het leeg te laten staan.

Wat Brengt de Toekomst?

Voor zowel Gordon als Farioli is de toekomst nog onzeker. Gordon blijft zitten met een onverkoopbare woning en een hypotheek die maar doorloopt. Voorlopig helpt de huurinkomst van 7.500 euro hem om de kosten te dekken, maar het is geen oplossing op de lange termijn. Mocht het hem in de komende twee jaar lukken om het penthouse te verkopen, dan kan hij wellicht definitief van deze last verlost worden.

Voor Farioli is de situatie misschien nog onzekerder. Hoewel hij het penthouse voor twee jaar heeft gehuurd, hangt zijn toekomst bij Ajax aan een zijden draadje. Als de prestaties van de club niet snel verbeteren, zou hij wel eens eerder dan verwacht zijn koffers kunnen pakken. Valentijn Driessen’s opmerking over zijn mogelijke vertrek in de wintermaanden geeft al aan dat het vertrouwen in de Italiaanse trainer broos is.

Conclusie

Het nieuws dat Ajax-trainer Francesco Farioli in het penthouse van Gordon woont, heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Voor Gordon betekent het dat hij tenminste de komende twee jaar een deel van zijn kosten kan dekken, hoewel de huurprijs niet genoeg is om de volledige hypotheek te betalen. Farioli zelf staat ondertussen onder grote druk bij Ajax, en mocht hij zijn werk niet weten te verbeteren, kan zijn verblijf in Amsterdam van korte duur zijn.

De vraag blijft hoe lang zowel Gordon als Farioli in hun huidige situatie zullen blijven. Voorlopig biedt de verhuur van het penthouse een tijdelijke oplossing voor Gordon, terwijl Farioli zich moet bewijzen als de juiste man om Ajax weer naar successen te leiden.