Connect with us

algemeen

Memphis Depay compleet belachelijk gemaakt in Brazilië vanwege deze beelden!

Memphis Depay heeft afgelopen zomer een opvallende stap gemaakt door zijn carrière voort te zetten in de Braziliaanse voetbalcompetitie. Op 9 september 2024 tekende hij een contract bij Corinthians, een van de grootste clubs van Brazilië, maar die destijds in de degradatiezone van de Série A verkeerde. Met een indrukwekkend salaris van 9,7 miljoen euro per jaar is Depay nu de best betaalde speler in de competitie, en de verwachtingen waren dan ook torenhoog. De club zag in Depay de redder die hen uit de gevarenzone moest helpen. Maar helaas verloopt zijn avontuur niet zoals gehoopt.

Depay onder druk in Brazilië

In Nederland heeft Memphis Depay al vaker te maken gehad met kritiek, zowel vanwege zijn spel als vanwege zijn persoonlijke stijl en keuzes. Zo was er tijdens het Europees Kampioenschap veel ophef over zijn witte hoofdband, die hij plotseling begon te dragen. Veel mensen vonden dat Depay te veel bezig was met zichzelf en te weinig met het team. Critici vonden dat hij zich ‘normaler’ moest gedragen en minder op wilde vallen. Ondanks alle kritiek blijft Depay zijn eigen koers varen, want ook in Brazilië draagt hij nog altijd die witte hoofdband. Het blijkt echter geen geluksbrenger te zijn.

Zijn debuut voor Corinthians had een moment van triomf moeten zijn, een kans om zijn stempel te drukken op de Braziliaanse competitie en het vertrouwen van de club in hem waar te maken. Echter, wat had moeten uitmonden in een glorieuze start, werd een nachtmerrie voor de Nederlandse aanvaller.

Een debuut om snel te vergeten

Memphis Depay maakte zijn eerste opwachting voor Corinthians in de ‘Clássico Majestoso’, een van de grootste en meest beladen derby’s in het Braziliaanse voetbal, tegen São Paulo. De verwachtingen waren hooggespannen. Depay, met zijn enorme salaris en status als internationale sterspeler, werd gezien als de man die Corinthians weer hoop kon geven. Echter, in plaats van een indrukwekkend debuut, maakte Depay een reeks pijnlijke fouten in de 30 minuten die hij op het veld stond.

De druk op Depay was direct merkbaar. In korte tijd maakte hij enkele cruciale blunders die de wedstrijd kostbaar maakten voor zijn team. Zijn passes waren onnauwkeurig, hij verloor meerdere keren de bal op gevaarlijke plekken, en zijn beslissingen op het veld werden sterk in twijfel getrokken. Wat begon als een kans om zichzelf te bewijzen, eindigde in frustratie, niet alleen bij Depay zelf, maar ook bij zijn team en de supporters van Corinthians.

Braziliaanse fans nemen Depay op de korrel

De Braziliaanse voetbalfans staan bekend om hun passie en betrokkenheid, en dat gold ook voor het debuut van Depay. Wat echter een groot probleem voor hem is geworden, is de snelgroeiende viral video die inmiddels de ronde doet op sociale media. Een Braziliaanse fan maakte een compilatie van de fouten van Depay tijdens de wedstrijd, en de video is inmiddels miljoenen keren bekeken. Depay wordt in de video ronduit belachelijk gemaakt, en de kritiek is snoeihard. De beelden worden wereldwijd gedeeld, wat Depay’s debuut niet alleen in Brazilië, maar ook internationaal onder een vergrootglas plaatst.

In de video is te zien hoe Depay meerdere keren de bal verspeelt, verkeerd staat gepositioneerd en zelfs simpele aannames niet onder controle krijgt. Voor een speler van zijn kaliber, en zeker met een dergelijk salaris, is dat een blamage. Fans vragen zich af of Corinthians wel de juiste keuze heeft gemaakt door zoveel te investeren in een speler die het, op zijn minst tijdens zijn debuut, niet kon waarmaken.

Een pijnlijk contrast

Het contrast tussen Depay’s verwachte impact en zijn werkelijke prestatie is pijnlijk duidelijk. Terwijl hij in Europa bekendstaat om zijn flair, techniek en scorend vermogen, heeft hij tot nu toe in Brazilië niets van die kwaliteiten laten zien. De kritiek is dan ook niet mals. Voor een speler die de verwachtingen torenhoog heeft liggen, zeker gezien het feit dat hij de best betaalde speler in de competitie is, wordt er veel meer gevraagd dan wat hij tot nu toe heeft laten zien.

Brazilië is bovendien een land waar de liefde voor voetbal diep geworteld zit in de cultuur. Sterspelers die naar het land komen, worden niet alleen bewonderd, maar ook streng beoordeeld. Presteren ze niet naar verwachting, dan kan de kritiek keihard zijn, zoals Depay nu aan den lijve ondervindt.

Wat ging er mis?

Een vraag die veel mensen zich stellen na het debuut van Depay is: wat ging er precies mis? Was het een gebrek aan voorbereiding? Had Depay moeite om zich aan te passen aan de speelstijl in Brazilië, die aanzienlijk verschilt van het Europese voetbal? Of was het simpelweg een slechte dag op kantoor?

Wat de oorzaak ook is, de realiteit is dat Depay nu onder immense druk staat om zichzelf te bewijzen in de volgende wedstrijden. Corinthians heeft zwaar geïnvesteerd in hem, en de club, die op dat moment in de degradatiezone stond, verwacht veel van zijn kwaliteiten om uit de gevarenzone te komen. Depay zal snel moeten laten zien dat hij de investering waard is, anders kan zijn verblijf in Brazilië wel eens korter zijn dan gepland.

Toekomstperspectief

Het is nog te vroeg om te zeggen of Depay zal slagen bij Corinthians. Hoewel zijn debuut een enorme tegenvaller was, heeft hij nog genoeg tijd om zich te herpakken en zijn waarde te bewijzen. Depay heeft in het verleden laten zien dat hij over doorzettingsvermogen beschikt en zich uit moeilijke situaties kan knokken. Echter, hij zal snel moeten schakelen, want in Brazilië is er weinig ruimte voor geduld, vooral als je als internationale ster wordt binnengehaald.

Zijn eerste uitdaging is om zich fysiek en mentaal aan te passen aan het Braziliaanse voetbal, dat bekendstaat om zijn snelle tempo en technische vaardigheden. Daarnaast moet hij de steun van de fans terugwinnen, wat een lastige opgave kan zijn na het debacle van zijn debuut. Maar als er één ding is dat Depay in het verleden heeft laten zien, is het dat hij zich niet zomaar uit het veld laat slaan door tegenslagen.

Conclusie

Memphis Depay heeft zijn avontuur bij Corinthians op de slechtst mogelijke manier begonnen. Zijn debuut was een grote teleurstelling, en hij staat nu onder enorme druk om zijn waarde te bewijzen voor de club die hem heeft binnengehaald als hun redder in nood. Hoewel het seizoen nog jong is, kan dit vroege debacle zijn tijd in Brazilië ernstig beïnvloeden als hij er niet snel in slaagt zijn vorm te hervinden.

Voor nu moet Depay alles op alles zetten om te laten zien dat hij het topsalaris dat hij ontvangt waard is, en dat hij de speler kan zijn die Corinthians uit de degradatiezone kan helpen. De ogen van de voetbalwereld zijn op hem gericht, en de komende weken zullen cruciaal zijn voor zijn toekomst in Brazilië.