Connect with us

Actueel

René van der Gijp trekt de stekker uit Vandaag Inside na ruzie: ‘Ik ga niet meer aan tafel zitten!’

Het rommelt flink tussen de heren van Vandaag Inside: René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee. De drie iconische gezichten van het populaire programma kregen gisteren een flinke ruzie op televisie, en er lijkt nu zelfs een einde aan het programma te dre!gen. Hoewel de mannen in het verleden vaker ruzie hadden en spraken over het stoppen van het programma, lijkt het deze keer ernstiger dan ooit. René van der Gijp lijkt vastberaden en wil serieus overwegen om de stekker eruit te trekken. De aanleiding? Een vurige discussie waarin Johan Derksen het programma een “k*tprogramma” noemde.

Het Begin van de Ruzie

De ruzie begon met een relatief onschuldig gesprek over een optreden. Plotseling liet Johan Derksen echter weten dat hij Vandaag Inside eigenlijk helemaal niet zo leuk meer vindt. Hij noemde het zelfs een “k*tprogramma”. Dit schoot bij René en Wilfred in het verkeerde keelgat.

Wilfred Genee probeerde aanvankelijk de situatie te sussen en kwam met een tussenkomst: “Het gaat uiteindelijk in het leven, Johan, om wat je zelf leuk vindt, toch?” Maar Johan raakte direct geïrriteerd door die opmerking en reageerde fel: “O, dan moet ik hier direct weg.” Dit zette de toon voor de rest van het gesprek.

Wilfred bleef rustig en trok een duidelijke conclusie: “Jij vindt dit programma eigenlijk niet leuk meer, hè?” Johan bevestigde dit: “Nee, ik vind dit niet leuk.” Wilfred vervolgde: “Je vindt het eigenlijk een ktprogramma, toch?” Tot ieders verbazing gaf Johan zonder aarzeling toe: “Ja, ik vind het een ontzettend ktprogramma.”

Het Escaleren van de Ruzie

Op dat moment sloeg de sfeer helemaal om. René van der Gijp, die tot dan toe relatief stil was gebleven, besloot zich ermee te bemoeien en vroeg scherp: “Wat vind je er k*t aan?” Johan antwoordde koel: “Het is niet mijn programma, inhoudelijk gezien.”

Hierna barstte de bom. René, zichtbaar gefrustreerd, zei: “Als jij er geen zin meer in hebt, dan moeten we ermee stoppen.” Wilfred voegde eraan toe: “Ja, dan moeten we er gewoon lekker mee stoppen, met z’n allen.” René was duidelijk geïrriteerd: “Waar maak je je druk om, Johan?”

Johan reageerde: “Ik maak me nergens druk om, maar jullie blijkbaar wel.” René hield voet bij stuk: “Maar waar maak jij je druk om? We kunnen er toch gewoon mee stoppen?” Johan, enigszins provocerend, antwoordde: “Nou, als jij ermee wil stoppen, dan stoppen we er toch mee?”

Ontevredenheid en Frustratie

De kern van Johan Derksen’s ontevredenheid lijkt dieper te liggen. Hij gaf in het gesprek toe dat hij lang niet altijd met plezier naar zijn werk gaat: “Nou, niet iedere avond, maar vaak rij ik wel met een beetje de pest erin naar huis, ja.” Dit kwam duidelijk als een verrassing voor René, die ironisch reageerde: “Als jij tegen mij zegt: ‘René, vanaf vandaag mag je er alleen nog maar zitten, maar niks meer zeggen’, dat zou ik totaal niet erg vinden. Dan moet die mevrouw alleen dat flesje wijn onder de tafel neerzetten, dan wil ik wel een extra wijntje hebben.”

Toch ging de discussie verder de diepte in, waarbij René Johan verweet zich kinderachtig te gedragen. Hij haalde een recent voorbeeld aan waarin Johan volgens hem te veel aandacht besteedde aan serieuze onderwerpen zoals politiek: “Heb jij nou niet in de gaten dat jij verleden week met meisje Merel een half uur over politiek hebt zitten praten? […] Het is zó kinderachtig, man!”

Johan probeerde zich te verdedigen, maar René was inmiddels woest: “Jij bent niet volwassen! […] Je bent een kinderachtige oude man aan het worden! Die graag aan het woord is!” De ruzie leek geen weg terug meer te hebben, en de spanning tussen de twee mannen werd steeds voelbaarder.

René Dre!gt met Stoppen

De situatie liep zo hoog op dat René van der Gijp nu serieus overweegt om niet langer door te gaan met Vandaag Inside. In een interview met de Volkskrant deed hij een stevige uitspraak: Johan moet zijn woorden over het “ktprogramma” terugnemen, anders zal René niet meer aan tafel verschijnen. “Het is van een triestigheid wat daar gebeurde,” zei René. “Ik zal vanavond ook eerlijk zeggen – en dat meen ik uit de grond van mijn hart – dat ik niet meer aan tafel ga zitten met iemand die zijn eigen programma ‘kt’ noemt. Dat ga ik écht niet doen.”

René maakte duidelijk dat hij vindt dat Johan zijn uitspraak moet terugnemen, omdat het anders onmogelijk is om nog samen te werken: “Ik wil dat hij het terugneemt. Dit is krankzinnig.” Het is duidelijk dat de ruzie diep zit, en dat de toekomst van het programma afhangt van hoe deze situatie wordt opgelost.

Het Einde van Vandaag Inside?

De grote vraag blijft: zal Johan zijn woorden terugnemen? De kans lijkt klein, aangezien Johan Derksen bekendstaat om zijn koppige houding en recht-voor-zijn-raap uitspraken. Mocht hij zijn standpunt niet herzien, dan kan dit weleens het einde betekenen van Vandaag Inside in zijn huidige samenstelling.

Het zou niet de eerste keer zijn dat er spanningen ontstaan binnen het team van Vandaag Inside. In het verleden waren er ook al regelmatig meningsverschillen en ruzies tussen de drie presentatoren, maar deze keer lijkt de situatie ernstiger. René van der Gijp is vastberaden en heeft al duidelijk laten weten dat hij niet van plan is door te gaan onder deze omstandigheden.

Als het programma stopt, zal dat voor veel kijkers een grote teleurstelling zijn. Vandaag Inside is al jarenlang een van de meest bekeken en besproken programma’s op de Nederlandse televisie. De chemie tussen de drie presentatoren, gecombineerd met hun scherpe en soms controversiële uitspraken, heeft ervoor gezorgd dat het programma een vaste schare fans heeft opgebouwd. Het einde van het programma zou een gat achterlaten in het Nederlandse televisielandschap.

 

 

 

 

Conclusie

De ruzie tussen René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee dre!gt uit te monden in het einde van Vandaag Inside. Johan noemde het programma tijdens de uitzending een “k*tprogramma”, wat voor veel onrust zorgde. René van der Gijp heeft aangegeven dat hij niet meer aan tafel wil zitten zolang Johan deze uitspraak niet terugneemt. Of Johan zijn woorden zal inslikken, blijft nog maar de vraag. Het zou zomaar kunnen dat deze ruzie het einde betekent van een van de populairste televisieprogramma’s van Nederland.