Connect with us

algemeen

Bizarre video van prinses Alexia gaat de hele wereld rond: ´Dit gaat echt veel te ver!´

Prinses Alexia, de 19-jarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, staat wederom in het middelpunt van de aandacht. Dit keer is de aanleiding een video die recent op sociale media circuleert.

In het filmpje is de prinses dansend te zien, maar het blijkt echter niet te gaan om een authentieke video. De beelden zijn gemanipuleerd met behulp van AI, wat een storm van kritiek heeft veroorzaakt. Veel mensen vinden dat deze video een grens overschrijdt en respectloos is ten opzichte van de prinses: “Dit gaat veel te ver.”

Recente media-aandacht rondom Alexia

De afgelopen tijd is Alexia al vaker het onderwerp van media-aandacht geweest. Tijdens de Olympische Spelen kwam ze in beeld toen een fotograaf haar vastlegde terwijl ze kauwgombellen blies. Hoewel dit op het eerste gezicht een onschuldige situatie lijkt, veroorzaakte het toch de nodige ophef. Velen vonden het niet gepast dat een prinses zich zo presenteerde, terwijl anderen de ophef juist overdreven vonden.

Kritiek op een flesje cola

Een dag later werd de prinses opnieuw gefotografeerd, dit keer met een flesje cola in haar hand, rond negen uur in de ochtend. Ook dit beeld zorgde voor ophef in de Nederlandse media.

Journalisten, waaronder Sandra Schuurhof, spraken er schande van dat de prinses een dergelijk beeld naar buiten bracht. Het incident illustreert hoe Alexia’s publieke optredens vaak worden uitvergroot, zelfs wanneer ze triviaal van aard zijn.

Alexia’s toekomst in Londen

Onlangs heeft Alexia aangekondigd dat ze haar studie in Londen zal voortzetten. Dit nieuws heeft veel enthousiasme losgemaakt, vooral bij de Britse media. Volgens Engeland-correspondent Neil Sean is de pers daar enthousiast over haar verblijf in de Britse hoofdstad. Ze wordt al besproken in diverse modetijdschriften en op online platforms. De verwachting is dat Alexia ook in het Verenigd Koninkrijk een populaire publieke figuur zal worden.

Blikvanger op Prinsjesdag

Tijdens Prinsjesdag trok Alexia opnieuw de aandacht, samen met haar oudere zus Amalia. De prinsessen verschenen in prachtige outfits, waarbij de rode jurk van Alexia veel indruk maakte. Haar verschijning werd breed geprezen en zette haar opnieuw in de schijnwerpers. Toch blijkt dat publieke optredens niet zonder gevolgen zijn, zoals het incident met de gemanipuleerde video aantoont.

Misbruik van AI-technologie

Met de vooruitgang van kunstmatige intelligentie (AI) zijn er steeds meer mogelijkheden om video’s te manipuleren. In het geval van de video van Alexia werd haar jurk verkort en doorschijnend gemaakt, wat een geheel andere lading aan de beelden gaf. Veel mensen vinden het gebruik van dergelijke technologieën ongepast en respectloos, vooral wanneer het om een jong persoon zoals Alexia gaat.

Verontwaardiging over de video

De reacties op de video waren dan ook niet mals. Veel mensen spraken er schande van en gaven aan dat dit soort video’s veel te ver gaan. Het feit dat de video kunstmatig was aangepast om een bepaalde sensatie te creëren, leidde tot nog meer kritiek. “Dit soort video’s zou nooit gemaakt worden van de dochters van de mensen die ze creëren,” was een veelgehoorde opmerking.

Alexia in de toekomst

Hoewel de prinses onvrijwillig vaak in de schijnwerpers staat, blijft ze een populaire publieke figuur, zowel in Nederland als daarbuiten. Met haar verhuizing naar Londen zal ze waarschijnlijk nog meer media-aandacht krijgen. Hoe ze daarmee om zal gaan, valt nog te bezien, maar het is duidelijk dat de ogen van de wereld op haar gericht blijven.

@tombos241 #royal #royalfamily #royals #royalehigh #alexia #princessalexia #princessalexiaofnetherlands #princessalexiaofthenetherlands ♬ origineel geluid – tombos241