Connect with us

Actueel

Jan Smit blijkt gezegend te zijn met een enorme paling: ‘Twéé handen nodig!’

Jan Smit was ooit een van de meest populaire artiesten in Nederland. Als zanger vergaarde hij enorme faam, vooral in zijn gloriedagen, toen hij hit na hit scoorde en menig fanhart sneller deed kloppen. Tegenwoordig heeft Jan Smit het op muzikaal vlak echter een stuk rustiger aan gedaan. In plaats van zijn zangcarrière, is hij nu vooral actief in de rol van presentator. Hoewel hij nog steeds muziek maakt, lijkt zijn focus verschoven naar het presenteren van televisieprogramma’s, waar hij de afgelopen jaren een vaste waarde in is geworden.

Van muziek naar televisie

Jan Smit is inmiddels een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie. Zo is hij de vaste presentator van verschillende populaire shows, waaronder “Beste Zangers”, “Sterren Muziekfeest op het plein”, “Het Nationaal Songfestival” en het prestigieuze “Gouden Televizier-Ring Gala”. Vooral “Beste Zangers” heeft zijn naam als presentator verder verstevigd, aangezien dit programma jaar na jaar veel kijkers trekt en populair is bij zowel jong als oud.

Daarnaast is Jan sinds 2011 nauw betrokken bij het Eurovisiesongfestival. Hij maakt deel uit van de Nederlandse selectiecommissie, die de artiesten en nummers selecteert die Nederland op het Songfestival vertegenwoordigen. Ook zit hij regelmatig in de vakjury en geeft hij commentaar bij de live-uitzendingen van het Songfestival namens AVROTROS. Zijn betrokkenheid bij het Eurovisiesongfestival toont aan dat zijn passie voor muziek niet is verdwenen, maar dat hij nu zijn ervaring op een andere manier inzet.

Terugkeer als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala

Dit jaar keert Jan Smit terug als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala, een van de meest prestigieuze televisie-evenementen van het jaar in Nederland. Dit gala is het moment waarop de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen worden uitgereikt, en Jan speelt hier een centrale rol in. Voor het tweede jaar op rij zal hij de presentatie niet alleen doen, maar samen met comedian Peter Pannekoek.

Het duo maakte hun terugkeer bekend met een humoristische promotievideo waarin Jan Smit een droom heeft. In de video is te zien hoe Jan droomt dat hij dit jaar het Gouden Televizier-Ring Gala alleen mag presenteren, zonder zijn collega Peter Pannekoek. In de droom zegt hij verheugd: “Goed nieuws, dit jaar presenteer ik het Gouden Televizier-Ring Gala helemaal alleen. Zonder die stomme Peter Pannekoek. De dwerg is weg. De grote Jan Smit show. Alleen maar Jan, want iedereen wil Jan.”

Maar de droom wordt al snel verstoord wanneer blijkt dat Peter naast Jan in bed ligt. Jan schrikt wakker, en Peter, met zijn kenmerkende humor, voelt aan Jan’s kruis en vraagt: “Hé, lieverd. Goed geslapen? Zeg, wat voel ik daar? Heb je over mij gedroomd?” De humoristische toon van de video past goed bij de stijl van Peter Pannekoek en laat zien dat Jan Smit zichzelf niet al te serieus neemt.

Peter Pannekoek over de samenwerking met Jan

Peter Pannekoek, die het script voor de promofilm zelf heeft geschreven, vond het idee van Jan’s droom ontzettend grappig. Volgens Peter was het een ideale manier om de chemie tussen hen beiden op een luchtige en humoristische manier te tonen. Hij vertelde: “Het leek me echt grappig om Jan te laten dromen dat hij eindelijk het gala alleen mag presenteren, maar dat ik dan toch naast hem blijk te liggen. Dat leek me gewoon heel grappig.”

Peter was ook vol lof over Jan’s sportieve houding en humor. “Jan is supersportief, je kunt echt alles met hem doen en hij accepteert het. Dat is ook heerlijk aan hem, hij is niet bang om zichzelf belachelijk te maken, wat in deze promo goed naar voren komt.”

Shownieuws en de opmerking van Guido den Aantrekker

Natuurlijk trok de promotievideo de nodige aandacht, en niet alleen vanwege de aankondiging dat Jan en Peter samen het gala zouden presenteren. De grap van Peter over Jan’s kruis bleef niet onopgemerkt en werd door verschillende media opgepikt. Zo besloot het entertainmentprogramma “Shownieuws” hier wat dieper op in te gaan. Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van het tijdschrift Story, kwam met een opmerking die voor nogal wat opschudding zorgde.

Guido maakte een opmerkelijke onthulling over Jan Smit tijdens een uitzending van Shownieuws. Hij beweerde, naar eigen zeggen vanuit een “zeer betrouwbare bron”, dat Jan Smit in werkelijkheid over een “mollig babyarmpje” zou beschikken. Met andere woorden: Guido hintte op een onverwacht fysieke eigenschap van Jan, wat zorgde voor veel hilariteit en verbaasde reacties in de studio. Leontien van Moorsel, die eveneens aanwezig was tijdens de uitzending, reageerde geschokt en noemde de opmerking “too much info”, wat de lichte gêne in de studio perfect samenvatte.

Jan Smit blijft geliefd

Ondanks de grapjes en het rumoer rondom zijn promotievideo en de opmerking van Guido den Aantrekker, blijft Jan Smit een van de meest geliefde persoonlijkheden in Nederland. Zijn transitie van zanger naar presentator is succesvol gebleken, en hij weet steeds weer de harten van het publiek te veroveren, of het nu gaat om zijn zang, presentatie of zijn humoristische samenwerkingen met mensen zoals Peter Pannekoek.

Jan blijft een veelzijdige artiest die op verschillende vlakken excelleert. Zijn betrokkenheid bij het Eurovisiesongfestival toont aan dat hij nog altijd een belangrijke speler is in de Nederlandse muziekindustrie, terwijl zijn werk als presentator hem een breder platform heeft gegeven om zijn talenten te laten zien. Of hij nu optreedt of presenteert, Jan Smit weet altijd te verrassen.

Toekomstplannen

Hoewel Jan Smit het op muzikaal gebied wat rustiger aan doet, blijft hij actief in de entertainmentwereld. Zijn presentatieklussen lijken voorlopig zijn belangrijkste focus te zijn, maar het is niet ondenkbaar dat hij in de toekomst weer meer muziek zal gaan maken. Fans blijven hem trouw volgen, zowel vanwege zijn muziek als zijn televisieoptredens.

Jan Smit is een van die zeldzame artiesten die zich telkens opnieuw weet uit te vinden. Van een tieneridool naar een serieuze artiest, en van daaruit naar een geliefde presentator met humor en charisma. Het publiek blijft hem waarderen om zijn veelzijdigheid en zijn bereidheid om zichzelf altijd volledig te geven in alles wat hij doet.

Of het nu gaat om het presenteren van het Gouden Televizier-Ring Gala, het commentaar bij het Eurovisiesongfestival of zijn vele muziekprojecten, Jan Smit blijft een van de meest herkenbare en geliefde gezichten in de Nederlandse showbizz. Zijn veelzijdige carrière toont aan dat hij zich weet aan te passen aan de tijd en de wensen van zijn publiek.