Connect with us

Actueel

Britse pers lyrisch door foto’s van Prinses Alexia: ‘Erotische aantrekkingskracht!’

Prinses Alexia is aan haar studiejaar in Engeland begonnen en maakt nu al furore bij de Britten. Hoewel ze eerder nog onder vuur lag van de Britse pers, lijkt de prinses nu in een heel ander daglicht te staan. De beruchte foto’s van Alexia kauwgom kauwend tijdens de Olympische Spelen in Parijs, waarbij de Britse krant Daily Mail een kritisch artikel schreef over het incident, zijn inmiddels vergeten. In plaats daarvan wordt Alexia in Engeland nu als een opkomende ster gezien, vooral door haar aanwezigheid in Londen.

Van kritiek naar adoratie

Het artikel van de Daily Mail destijds liet weinig heel van prinses Alexia. Ze schreven: “Deze beelden tonen de normaal zo kalme koningin Máxima geïrriteerd. De bron van ergernis van de 53-jarige lijkt haar dochter, prinses Alexia, te zijn, die openlijk kauwgom kauwt terwijl ze geboeid naar de finale van de 100 meter schoolslag kijkt. Een foto van de tiener toont haar tong uit haar mond stekend, met kauwgom duidelijk zichtbaar. Ondertussen, een paar stoelen verderop, is te zien hoe de koningin naar de koninklijke jongedame kijkt, met een ogenschijnlijk geïrriteerde gezichtsuitdrukking.”

De kritiek op haar onzorgvuldige houding werd breed uitgemeten, en er leek een kleine rel te ontstaan over de houding van de prinses tijdens zo’n belangrijk internationaal evenement. Toch hebben de foto’s uiteindelijk geen blijvende indruk op de Britse bevolking gemaakt. In plaats daarvan is Alexia uitgegroeid tot een populaire figuur, nu ze haar studie is begonnen in Londen. De prinses lijkt een heuse “It Girl” te worden, met de Britse media die haar constant in de gaten houden.

Prinses Alexia als de nieuwe It Girl

Wat betekent het eigenlijk om een It Girl te zijn? De term It Girl wordt in de media gebruikt voor een charmante jonge vrouw die veel media-aandacht krijgt, vaak vanwege haar charismatische uitstraling en aantrekkingskracht. Ze is niet per se beroemd om iets wat ze heeft gepresteerd, maar weet toch de aandacht te trekken door haar voorkomen en aanwezigheid. Het fenomeen van de It Girl is doorgaans van korte duur, omdat de media vaak snel van aandacht verschuift. Toch is het voor velen een teken van aanzien om in deze categorie te vallen, omdat het laat zien dat iemand in het middelpunt van de belangstelling staat.

Prinses Alexia lijkt nu die rol op zich te nemen, iets wat zeker in het oog van de Britse royaltywaarnemers niet onopgemerkt is gebleven. Royaltykenner Justine Marcella vertelde in Shownieuws dat de Britse media haar al bestempelen als de nieuwe It Girl. Volgens Marcella heeft Alexia door haar studie in Londen de perfecte setting om uit te groeien tot een bekende persoonlijkheid in het Britse sociale leven. Hoewel ze nog even terugkomt naar Nederland voor Prinsjesdag, staat het buiten kijf dat ze zich daarna volledig zal storten op het bruisende Londense leven.

De Britse media zijn enthousiast

Engeland-correspondent Neil Sean deelt het enthousiasme van Marcella. Hij vertelde in Shownieuws dat de Britse pers dol is op de aanwezigheid van prinses Alexia in Londen. “De Britse pers is mega-enthousiast over haar verblijf hier in Londen,” zegt hij. Sean legt uit dat er al over haar wordt geschreven in de hipste tijdschriften en op diverse digitale platformen, wat aangeeft dat de prinses snel terrein wint in de Britse mediawereld.

Maar het stopt niet bij geschreven pers. Volgens Sean zal Alexia ook worden uitgenodigd voor de meest glamoureuze evenementen die Londen te bieden heeft. Hij verwacht dat ze aanwezig zal zijn bij spectaculaire premières, rode-loper-evenementen, en zelfs bij de openingsavonden van de nieuwste producties in het beroemde West End. Met zoveel belangstelling vanuit de media is het niet ondenkbaar dat Alexia binnenkort een vaste verschijning wordt op dit soort evenementen.

Een koninklijke kerstuitnodiging?

Neil Sean ging zelfs zo ver om te speculeren dat Alexia een bijzonder prestigieuze uitnodiging in december zal ontvangen. Volgens hem is de kans groot dat prinses Alexia als speciale gast aanwezig zal zijn bij het koninklijk kerstconcert in Westminster Abbey. Dit concert, georganiseerd door Catherine, de prinses van Wales, is een jaarlijks evenement waar veel prominenten op afkomen, en het zou een belangrijk moment kunnen zijn voor Alexia om haar officiële Britse televisieoptreden te maken. “Dit is haar grote comeback,” zegt Sean over Catherine, “en dit kan een groot nationaal tv-debuut worden voor prinses Alexia.” Als dat inderdaad gebeurt, zou het een enorm moment zijn voor Alexia en haar status in Engeland.

Een toekomst in de schijnwerpers

Met haar aankomende studiejaar in Londen lijkt prinses Alexia volop in de schijnwerpers te staan. Waar ze eerder nog negatief in het nieuws kwam door kleine incidenten, lijkt ze nu volop te profiteren van haar nieuwe rol in de Britse samenleving. De media-aandacht rondom haar groeit, en hoewel ze zich in eerste instantie op haar studie zal focussen, is het duidelijk dat de Britse pers haar met veel enthousiasme volgt.

Voor de Britse paparazzi en de koningshuisvolgers is Alexia een ideale nieuwkomer in het Britse sociale leven. Niet alleen vanwege haar koninklijke achtergrond, maar ook vanwege haar leeftijd en natuurlijke charme. Het is dan ook niet ondenkbaar dat ze de komende jaren steeds meer wordt uitgenodigd voor prestigieuze evenementen en glamourfeesten in de hoofdstad van Engeland.

De balans tussen privé en publiek

Hoewel Alexia een prominente rol lijkt te spelen in de media, is het voor haar ook belangrijk om een balans te vinden tussen haar persoonlijke leven en de publieke belangstelling. Studeren in Londen biedt haar de mogelijkheid om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen en zichzelf buiten het koninklijke circuit te ontwikkelen. Toch zal de media-aandacht haar blijven volgen, zeker nu ze gezien wordt als de nieuwe It Girl.

Het zal interessant zijn om te zien hoe Alexia omgaat met de roem en of ze ervoor kiest om volop in de schijnwerpers te staan, of dat ze zich meer op de achtergrond wil houden. Hoe dan ook, haar tijd in Engeland lijkt een belangrijke periode te worden, zowel voor haar persoonlijke ontwikkeling als voor haar publieke imago.

 

 

Conclusie

Prinses Alexia is bezig aan een nieuw hoofdstuk in haar leven, en haar studie in Londen biedt haar de perfecte gelegenheid om te schitteren op het internationale toneel. Hoewel ze eerder nog negatief werd besproken in de Britse pers, lijkt ze nu aan populariteit te winnen en is ze hard op weg om een echte ster te worden. De Britse media zijn enthousiast, en Alexia lijkt klaar om een belangrijke rol te spelen in het Londense sociale leven.

Of ze nu uitgroeit tot een permanente It Girl of dat haar tijd in de schijnwerpers slechts tijdelijk is, één ding is zeker: prinses Alexia heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een veelbesproken en bewonderde figuur in Engeland. Met uitnodigingen voor prestigieuze evenementen op komst en een mogelijk tv-debuut in december, lijkt haar toekomst in de Britse spotlights verzekerd.