Connect with us

Actueel

Leonie ter Braak van de buis gehaald: ‘Haar carrière is voorbij!’

Leonie ter Braak, de getalenteerde presentatrice die eerder furore maakte bij Talpa, lijkt haar overstap naar RTL niet zonder slag of stoot te hebben gemaakt. Vol verwachting verruilde ze haar positie om meer inhoudelijke programma’s te gaan presenteren bij de populaire zender, maar in plaats daarvan werd ze geconfronteerd met formats die weinig diepgang boden en niet aansloegen bij het publiek. Haar carrière bij RTL begon met het presenteren van Blow Up, een programma waarin deelnemers van ballonnen figuren moesten vouwen. Dit stond ver af van de inhoudelijke programma’s die Leonie voor ogen had en bracht haar snel in een ongemakkelijke positie.

Na Blow Up kreeg ze een nieuwe kans met het programma Wat Een Dag, een dagelijkse quizshow. Echter, ook dit programma presteerde slecht en werd vanwege tegenvallende kijkcijfers vroegtijdig van de buis gehaald. De gebeurtenissen rondom Leonie’s RTL-avontuur roepen de vraag op of ze de juiste beslissing heeft genomen met haar overstap, en of ze haar carrière in de huidige richting kan voortzetten. Critici zoals Johan Derksen, die haar overstap al in een vroeg stadium bekritiseerden, lijken gelijk te hebben gekregen.

Leonie ter Braak

De Start bij RTL: ‘Blow Up’

Toen Leonie ter Braak haar overstap naar RTL aankondigde, had ze grote ambities. Ze gaf aan meer inhoudelijke programma’s te willen maken en was enthousiast over de kansen die haar bij de zender werden geboden. Echter, in plaats van diepgang, kreeg ze te maken met Blow Up, een luchtig programma waarin kandidaten kunstwerken van ballonnen moesten maken. Hoewel het concept vermakelijk was, voldeed het totaal niet aan de verwachtingen die Leonie had voor haar nieuwe rol bij RTL.

Voor iemand met haar talent en potentie was het programma dan ook een grote teleurstelling. Critici, waaronder Johan Derksen, waren dan ook snel om hun oordeel te vellen. Derksen voorspelde al vroeg dat het een flop zou worden. In zijn bekende kritische stijl gaf hij aan dat Leonie’s talent werd verspild aan een programma dat niet aansloot bij haar vaardigheden en ambitie. De keuze om haar in zo’n luchtig format te plaatsen, leek dan ook een misser van de RTL-bazen.

Leonie’s presentatie van Blow Up werd niet goed ontvangen door de kijkers. Het programma trok niet het beoogde publiek en de recensies waren gemengd tot negatief. Toch bleef Leonie positief en hoopte ze dat er betere kansen in het verschiet lagen bij de zender.

Wat Een Dag: Nog een Teleurstelling

Na het teleurstellende avontuur met Blow Up, kreeg Leonie de kans om een nieuw programma te presenteren: Wat Een Dag. Dit dagelijkse quizprogramma bood Leonie de kans om zichzelf te bewijzen in een format dat haar wellicht beter zou passen. Echter, ook dit programma bleek al snel een flop te zijn. De kijkcijfers vielen zwaar tegen en het programma kon het publiek niet boeien.

Het slechte resultaat leidde ertoe dat RTL besloot het programma vroegtijdig van de buis te halen. Dit besluit kwam niet als een verrassing, maar het was wel een harde klap voor Leonie en haar team. Het falen van Wat Een Dag had niet alleen gevolgen voor de zender, maar ook voor Leonie’s reputatie als presentatrice. Het is nooit een goed teken wanneer een programma vroegtijdig wordt stopgezet, en de bijbehorende publiciteit kan schadelijk zijn voor de presentator in kwestie.

Wat misschien nog pijnlijker is voor Leonie, is dat Johan Derksen deze mislukking al had voorspeld. Derksen had in een eerder stadium aangegeven dat hij vreesde dat Leonie’s overstap naar RTL geen goede keuze zou zijn. Hij stelde dat de zender haar talent niet op de juiste manier gebruikte en dat ze beter had kunnen blijven bij haar oude werkgever, waar ze regelmatig kon aanschuiven bij programma’s die haar meer diepgang boden. Zijn voorspelling kwam uit, en de kritiek dat Leonie haar carrière op deze manier zou kunnen schaden, blijkt niet ongegrond.

Leonie ter Braak

Johan Derksen’s Kritiek: ‘Een Gemiste Kans’

Johan Derksen stond vanaf het begin al sceptisch tegenover Leonie’s overstap naar RTL. In zijn kenmerkende scherpe stijl uitte hij zijn zorgen over de rol die Leonie zou gaan spelen bij de zender. Hij was van mening dat ze, ondanks haar grote talent, niet op de juiste manier zou worden ingezet. Derksen ging zelfs zo ver om te zeggen dat de programma’s die RTL voor haar in gedachten had – zoals Blow Up – haar carrière geen goed zouden doen.

In zijn voorspelling stelde Derksen dat Wat Een Dag ook niet zou aanslaan bij het publiek en dat de zender haar uiteindelijk zou laten vallen. Dit scenario is precies wat er gebeurde. Het programma was geen succes, en de kijkcijfers waren zo teleurstellend dat RTL besloot het vroegtijdig te stoppen. Voor Leonie is dit een harde klap, want het stoppen van een programma wordt vaak gezien als een mislukking, zowel voor de zender als voor de presentator.

Derksen merkte op dat Leonie waarschijnlijk beter had kunnen blijven bij haar vorige werkgever, waar ze programma’s presenteerde die meer bij haar paste en haar talent beter tot uiting lieten komen. Hij hekelde de keuze van de RTL-leiding om Leonie op luchtige programma’s te zetten, zoals Blow Up, en vond dat ze veel meer potentie had dan de oppervlakkige rollen die haar nu werden toebedeeld.

Leonie’s Reactie: Professioneel en Positief

Ondanks de tegenslagen blijft Leonie ter Braak opvallend nuchter en professioneel in haar reacties. Ze gaf aan dat het stoppen van Wat Een Dag natuurlijk pijnlijk is, maar dat ze ook trots is op het team en het feit dat ze met zijn allen hebben geprobeerd iets nieuws te doen. Ze erkende dat het niet altijd lukt om een programma succesvol te maken, maar ze benadrukte dat het belangrijk is om risico’s te nemen en nieuwe formats te verkennen. Dit getuigt van een positieve instelling, zelfs in moeilijke tijden.

Leonie’s reactie toont haar veerkracht en professionaliteit als presentatrice. Hoewel het programma faalde, blijft ze gemotiveerd en kijkt ze naar de toekomst. Het is duidelijk dat ze deze ervaring niet als een mislukking ziet, maar als een leermoment in haar carrière. Ze blijft geloven in haar talent en hoopt dat er in de toekomst meer mogelijkheden zullen komen om zich te bewijzen in programma’s die beter bij haar passen.

Wat Nu Voor Leonie?

Met het stoppen van Wat Een Dag en het teleurstellende avontuur met Blow Up, lijkt de toekomst van Leonie ter Braak bij RTL onzeker. Het is onduidelijk welke nieuwe kansen de zender haar zal bieden en of ze in staat zal zijn om haar carrière daar opnieuw op te bouwen. De kritiek van Johan Derksen en anderen kan een schaduw werpen over haar toekomst bij de zender, maar Leonie zelf blijft positief en vastberaden om door te gaan.

Mogelijk zal Leonie terugkeren naar programma’s met meer diepgang of zal ze haar horizon verbreden door naar andere zenders te kijken. Wat de toekomst ook brengt, één ding is zeker: Leonie ter Braak is een getalenteerde presentatrice met veel potentie. Hopelijk krijgt ze de kans om dit in de toekomst opnieuw te laten zien, in een format dat beter bij haar past.