Connect with us

Actueel

John de Wolf deelt verschrikkelijk nieuws: ‘Rust zacht’

Op de laatste dag van de Nederlandse transfermarkt, waarin de spanning te snijden is, ligt de focus voor velen op Feyenoord. De vraag die iedereen bezighoudt is of de club zich nog zal versterken. Te midden van deze hectiek komt er echter tragisch nieuws naar buiten: John de Wolf, assistent-trainer bij Feyenoord, deelt dat zijn collega Jeffrey Oost is overleden.

Overlijden van Jeffrey Oost

Via Instagram heeft John de Wolf het verdrietige nieuws gedeeld dat zijn collega en vriend, Jeffrey Oost, is overleden. Jeffrey, die 68 jaar oud werd, was lange tijd verbonden aan Feyenoord. John plaatste een foto van Jeffrey met de tekst: “Rust zacht, Jeff.” Het nieuws van zijn overlijden komt als een schok voor de Feyenoord-gemeenschap, waar Oost een bekende en geliefde figuur was.

Carrière bij Feyenoord

Jeffrey Oost begon zijn carrière bij Feyenoord in 1992, waar hij de jeugdteams Onder 12, Onder 13 en later ook Onder 15 onder zijn hoede had. Zijn invloed op de ontwikkeling van jonge talenten was groot, en zijn passie voor het vak werd door velen gewaardeerd. Na zijn periode bij de jeugdelftallen van Feyenoord, vertrok hij in 2005 naar Ghana. Daar vervulde hij de rol van technisch coördinator bij de Feyenoord Fetteh Academy, een belangrijke stap in zijn loopbaan.

In 2007 keerde Oost terug naar Nederland en hervatte hij zijn werk bij de jeugd van Feyenoord. Wederom nam hij de leiding over de Onder 15 en andere jeugdteams, waar hij zijn kennis en ervaring deelde met de volgende generatie voetballers.

Persoonlijk leed van John de Wolf

Naast het verlies van zijn collega, gaat John de Wolf zelf door een moeilijke periode. Recent maakte hij bekend dat het slecht gaat met zijn moeder, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De ziekte heeft een punt bereikt waarop zijn moeder hem niet meer herkent. “Toen ik bij haar kwam, zei ik: ‘Ik ben het, John, je zoon.’ Maar ze antwoordde: ‘Dat kunnen ze allemaal wel zeggen.’”

John beschrijft de ingrijpende veranderingen in het karakter van zijn moeder. “Het is nog steeds mijn moeder, maar eigenlijk ook niet meer,” vertelt hij met verdriet in zijn stem. De situatie raakt hem diep, vooral omdat hij ziet hoe de ziekte haar leven heeft ontnomen. “Er zit geen leven meer in haar,” deelde hij in een interview met weekblad Privé. Het is duidelijk dat John moeite heeft om met deze situatie om te gaan. “Het is mensonterend en het doet mij zoveel pijn, maar vooral verdriet.”

 

Deze gebeurtenissen laten zien dat, ondanks de hectiek en spanning van de voetbalwereld, persoonlijke tragedies diepe impact hebben. Het verlies van een collega en de strijd tegen een slopende ziekte herinneren ons aan de kwetsbaarheid van het leven, zelfs voor degenen die bekend staan om hun kracht en doorzettingsvermogen.