Connect with us

Actueel

Wilfred Genee en Albert Verlinde maken Gordon belachelijk: ‘Kunnen we hem niet afzeggen?’

Gisteravond veroorzaakte Wilfred Genee opnieuw ophef met een scherpe opmerking, dit keer gericht aan Gordon, een onderwerp dat waarschijnlijk nog een vervolg zal krijgen. Het is algemeen bekend dat Gordon niet bepaald subtiel reageert op kritiek. Een recent voorbeeld hiervan was toen Hélène Hendriks tijdens een uitzending lachte om een emotioneel filmpje dat Gordon op Instagram had geplaatst. Dit leidde tot een woedende reactie van Gordon, waarin hij Hélène publiekelijk aanviel en haar cynisch een “dom blondje” noemde.

Gordon heeft de reputatie snel in de aanval te gaan wanneer iemand iets negatiefs over hem zegt of om hem lacht. Wie dat doet, kan zich bijna verzekerd voelen van een felle reactie op social media, vaak in de vorm van een lange en persoonlijke post. Dit was ook de vrees toen Wilfred Genee en Albert Verlinde gisteren tijdens de uitzending van Vandaag Inside Gordon ter sprake brachten, met een knipoog naar zijn plannen om weer terug te keren op televisie.

De Grap van Wilfred Genee Over Gordon

Tijdens de uitzending bespraken Wilfred en Albert het nieuws dat Gordon binnenkort te gast zou zijn in het nieuwe programma Bar Laat, gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Dit nieuwe programma lijkt Gordon te verwelkomen met open armen, wat voor Wilfred een aanleiding was om op luchtige wijze te vragen: “Kunnen we Gordon nog afbellen?”

Het gesprek begon met Wilfred die zich hardop afvroeg wat hij moest vinden van het idee om Gordon uit te nodigen voor het programma, terwijl er een studio vol fans aanwezig zou zijn. Dit is namelijk door Gordon zelf geïnitieerd; via zijn Facebookpagina had hij zijn fans opgeroepen om in de studio te komen zitten wanneer hij zou verschijnen. Dit vond Wilfred maar een merkwaardige keuze. Hij vroeg aan Albert Verlinde wat hij van dat idee vond.

Albert Verlinde was het duidelijk met Wilfred eens en uitte zijn verbazing over de aanpak van het programma. Hij vond het onbegrijpelijk dat een nieuw programma als Bar Laat in hun tweede week al zo’n speciale behandeling voor Gordon in petto had. Albert stelde dat hij het zou begrijpen als een langlopend programma als De Wereld Draait Door na vele jaren zoiets zou proberen, maar om dat nu al te doen, vond hij opmerkelijk.

Gordon en Zijn Reacties op Kritiek

Wat vooral opviel was hoe Wilfred en Albert het onderwerp benaderden met een luchtige en humoristische toon, waarbij ze speelden met de verwachting dat Gordon niet van kritiek houdt. Wilfred vroeg zich openlijk af of het mogelijk was om Gordon af te bellen, gevolgd door de scherpe opmerking van Albert dat Gordon “sowieso boos geboren is” en dus zeker niet blij zou zijn met zo’n actie.

Het is niet de eerste keer dat Gordon onder vuur ligt vanwege zijn prikkelbare reacties op media en publieke figuren. Zijn neiging om in de tegenaanval te gaan, maakt dat zelfs een onschuldig lijkende grap of opmerking snel kan uitmonden in een felle mediageschiedenis. De kans is groot dat Gordon ook deze keer zijn gevoelens niet voor zich zal houden en dat hij, zoals gebruikelijk, via sociale media zal reageren.

De Toekomst van Gordon op Televisie

Het gesprek tussen Wilfred en Albert kwam voort uit het nieuws dat Gordon van plan is om zijn televisiecarrière nieuw leven in te blazen zodra zijn contract bij Talpa afloopt. Hoewel Gordon in het verleden een vaste waarde was op televisie, is het voor veel mensen de vraag of hij zijn oude glorie kan herwinnen. Het feit dat hij actief zijn fans mobiliseert om hem bij te staan in de studio van Bar Laat, doet vermoeden dat hij er alles aan wil doen om zijn comeback kracht bij te zetten.

Albert Verlinde toonde echter geen begrip voor deze aanpak en maakte duidelijk dat hij niet begreep waarom een nieuw programma als Bar Laat zo’n speciale behandeling zou geven aan iemand als Gordon. Hij vond dat dit soort acties meer passend zouden zijn voor een programma dat al jarenlang op de buis is en een grote vaste schare fans heeft, zoals De Wereld Draait Door destijds had.

De Mogelijke Gevolgen van Genee’s Opmerking

Wat de reactie van Gordon zal zijn op deze nieuwe steek onder water, is nog af te wachten. Gezien zijn verleden met Wilfred Genee en de manier waarop hij vaak reageert op kritiek, is het niet ondenkbaar dat Gordon snel zijn ongenoegen zal uiten. Zijn eerdere conflict met Hélène Hendriks liet zien dat hij niet bang is om publiekelijk van zich af te bijten als hij zich aangevallen voelt.

Het lijkt er echter op dat Wilfred Genee en Albert Verlinde zich hier al op hadden voorbereid. Hun opmerkingen hadden duidelijk een humoristische ondertoon, maar het is wel duidelijk dat ze zich bewust waren van het potentiële risico om Gordon tegen zich in het harnas te jagen. Toch hield dat hen niet tegen om Gordon en zijn plannen om terug te keren naar de televisie op de hak te nemen.

Conclusie

De opmerkingen van Wilfred Genee over Gordon tijdens de uitzending van Vandaag Inside hebben het potentieel om opnieuw voor opschudding te zorgen. Met Gordon’s reputatie als iemand die snel reageert op kritiek, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat er een reactie komt. De vraag is nu niet of, maar wanneer en hoe Gordon zal reageren op deze nieuwe golf van spot die over hem is uitgestort. Of dit alles invloed zal hebben op zijn geplande comeback op televisie, is nog maar de vraag, maar het belooft in ieder geval een interessante ontwikkeling te worden in de komende dagen.