Connect with us

algemeen

Hawk Tuah meisje hapt dan toch toe en maakt pikante content tegen betaling: ‘Hier de beelden!’

Het Hawk Tuah-meisje heeft inmiddels haar ‘15 minutes of fame’ wel gehad. Hailey Welch, zoals ze heet, ging viraal op het internet dankzij een video uit Amerika. In deze video sprak Hailey over wat ze zou doen om een jongen ‘in de stemming’ te krijgen. Haar antwoord was: “You just gotta give him that Hawk Tuah and spit on that thang… You gettin me?” Met haar unieke accent en vrolijke gelach trok ze wereldwijd de aandacht, waardoor ze in een klap beroemd werd.

De evolutie van bekendheid

Vroeger was het bekend worden een kortstondige gebeurtenis, wat je de ‘15 minutes of fame’ zou kunnen noemen. Iemand werd even heel bekend, en daarna zakte de roem weer weg en ging iedereen weer verder met hun leven.

Tegenwoordig, met de opkomst van social media, kun je deze massale aandacht langer vasthouden door een groot aantal volgers te verzamelen. Hierdoor kun je influencer worden en leven van je influencer-inkomsten. Maar het vinden van manieren om inkomsten te genereren is essentieel, vooral voor vrouwen in de showbusiness.

Slimme manieren om te verdienen

Samenwerkingen met bedrijven en het promoten van kleding van grote merken zijn populaire manieren om geld te verdienen met een groot aantal volgers. Hailey, met haar indrukwekkende 2,2 miljoen volgers, zou hier flink van kunnen profiteren.

Echter, een steeds populairder wordende manier om inkomsten te genereren is door het aanbieden van ‘exclusieve content’ tegen een maandelijkse betaling. Bekende namen zoals Nicol Kremers en Famke Louise maken al gebruik van deze methode. Het lijkt soms een laatste redmiddel voor velen om aanzienlijk geld te verdienen.

Hailey’s wending

Hailey Welch had ooit gezegd nooit gebruik te zullen maken van deze methode, maar ze heeft haar belofte gebroken. Ze heeft nu een account geopend op ‘FanFix’, een platform waar je tegen een maandelijkse betaling van 8 dollar met Hailey kunt chatten en exclusieve foto’s kunt bekijken. Voor sommige foto’s moet je nog eens 5 euro extra betalen.

Daarnaast biedt ze een ‘Lifetime VIP-abonnement’ aan voor 100 dollar, en er is zelfs een 500 dollar abonnement beschikbaar. Hailey lijkt vastbesloten om haar online aanwezigheid te benutten om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Gezien haar enorme aantal volgers, lijkt het erop dat dit haar goed zal lukken.

Conclusie

De overgang van Hailey van een viral sensatie naar een influencer met betaalde content is een voorbeeld van hoe de moderne media-wereld verandert. Wat begon als een grappige video heeft zich ontwikkeld tot een serieuze onderneming. Hailey’s strategie om inkomsten te genereren door exclusieve content te verkopen laat zien hoe social media kan worden benut om langdurige roem en financiële voordelen te behalen. Het zal interessant zijn om te zien hoe succesvol deze nieuwe benadering voor Hailey zal zijn.