Connect with us

algemeen

Máxima hard aangepakt op de nationale televisie: ‘Dit is echt van de gekken!’

Koningin Máxima is samen met haar echtgenoot, Koning Willem-Alexander, en hun twee dochters, Prinses Alexia en Kroonprinses Amalia, in Parijs om de Olympische Spelen te bezoeken. Het gezin is in de Franse hoofdstad om sporters aan te moedigen en de wedstrijden te volgen. Ondanks hun aanwezigheid in het wereldwijde sportevenement, verloopt hun bezoek niet zonder problemen.

 

Normaal gesproken heeft het Koninklijk Huis vooral te maken met de Nederlandse pers en de privacy die hen wordt gegund. Echter, tijdens internationale evenementen zoals de Olympische Spelen worden ze blootgesteld aan pers van over de hele wereld. Dit heeft geleid tot een aantal onfortuinlijke foto’s en situaties.

Zo zijn er beelden verschenen van Willem-Alexander en Máxima die enthousiast langs de zijlijn staan te schreeuwen om de sporters aan te moedigen. Critici beschouwen dit gedrag als ongepast voor leden van het Koninklijk Huis en vinden dat het Koningspaar zich meer ingetogen zou moeten gedragen.

Ook Prinses Alexia heeft aandacht getrokken, hoewel niet op de manier die men zou verwachten. Er zijn foto’s van haar waarop ze kauwgom kauwt en cola drinkt, zelfs al vroeg in de ochtend.

Deze beelden hebben geleid tot verdere kritiek op de jongste telg van de koninklijke familie. Hoewel het belangrijk is te onthouden dat de leden van het Koninklijk Huis ook gewoon mensen zijn, heeft dit de nodige discussie opgeroepen.

Story-baas Guido den Aantrekker, die geen fan is van het Koninklijk Huis en het liefst zou zien dat het koningschap wordt afgeschaft, heeft zijn kritiek geuit. Hij is bijzonder kritisch over Koningin Máxima en haar rol.

“Het is toch eigenlijk absurd dat iemand die niet eens uit de familie komt, zoals Máxima, zo’n prominente rol speelt bij de Verenigde Naties en andere internationale fora zoals het WEF? Ze lijkt haar rol te eisen omdat haar leven anders te leeg zou zijn. Het is gewoon niet gepast,” aldus Guido.

Hij vindt dat Máxima en Willem-Alexander zich zouden moeten beperken tot meer traditionele koninklijke taken, zoals het knippen van linten. “Kijk naar Prins Bernhard, die begreep hoe het moest.

Hij reed in Ferrari’s, veroorzaakte ongelukjes, en leefde op een manier die ons tenminste waar voor ons geld gaf,” zegt Guido. Hélène Hendriks voegt daaraan toe: “Máxima houdt wel heel erg toezicht op haar kinderen. Alexia lijkt echt los te gaan met die kauwgom en cola. Ach, laat haar toch?”

Guido sluit zijn betoog af met een laatste opmerking over Máxima’s rol en gedrag: “Nee, dat trekt zij niet hoor, moeder…” Deze opmerking benadrukt zijn onvrede met hoe de koninklijke familie zich gedraagt tijdens hun publieke optredens.