Connect with us

algemeen

Tragische gebeurtenis: Lucas, slechts 13 jaar oud, verliest het leven na ernstige pesterijen op school

Op 7 januari van dit jaar heeft de tragische zelfmoord van de 13-jarige Lucas uit Frankrijk diepgaande emoties en bezorgdheid teweeggebracht.

De jongen was gedurende enkele maanden het slachtoffer van pesterijen op school, waarvan zijn moeder beweert dat deze verband hielden met zijn homoseksuele gevoelens.

Een onderzoek heeft bevestigd dat de aanhoudende pesterijen hebben bijgedragen aan Lucas’ zelfmoord. Twee jongens en twee meisjes, allen 13 jaar oud, zijn aangeklaagd voor ‘pesten met fatale afloop’ en hebben bekend dat ze Lucas belachelijk maakten.

Tijdens een persconferentie kon Lucas’ moeder, Séverine, haar verdriet nauwelijks verbergen en sprak ze direct tot haar zoon: “Het spijt me dat ik je niet kon redden.” Ze uitte haar woede jegens de daders, maar benadrukte ook dat ze nog steeds kinderen zijn.

De kwestie heeft in heel Frankrijk opschudding veroorzaakt sinds Lucas’ overlijden. De familie had herhaaldelijk geprobeerd de pesterijen te stoppen, maar tevergeefs. De moeder van Lucas is van mening dat de school niet adequaat heeft gereageerd op de pesterijen.

De rector van de school is het hier echter niet mee eens en beweert dat er stappen zijn ondernomen zodra meldingen binnenkwamen.

Volgende maand zullen de vier beschuldigden voor de rechter verschijnen. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot wel 10 jaar gevangenisstraf krijgen opgelegd. Wij zullen de ontwikkelingen in deze hartverscheurende zaak blijven volgen.