Connect with us

Actueel

‘Jongeren’ van 13 en 15 sla*n vader van vier kinderen met een stoeptegel zijn schedel in

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In Amsterdam zijn twee jongeren, respectievelijk 13 en 15 jaar oud, gearr*steerd op verdenk!ng van betrokkenheid bij de d00d van een 42-jarige man.

‘Jongerenpr0blematiek’
Niet alleen in buurlanden, maar ook in Nederland lijkt de situatie met betrekking tot ‘jongeren’ steeds pr0blematischer te worden.

Tegenwoordig lijken jongeren zich soms 0naantastbaar te voelen en gedragen ze zich daarnaar.

Ze tonen steeds minder respect voor anderen en wie hen aanspreekt op hun gedrag r!skeert c0nfrontaties, verbale agr*ssie of zelfs fysiek gew*ld.

Inc!dent in Amsterdam
Het inc!dent dat zich in Amsterdam-Noord heeft voorgedaan, is onthutsend.

Op 26 augustus werd een 42-jarige man door omstanders aangetr0ffen op het NDSM-Plein.

Hij was ernstig gew0nd, met een stoeptegel op zijn hoofd, en werd onmiddellijk gerean!meerd.

Enkele dagen later 0verleed hij. Het slacht0ffer, een vader van vier jonge kinderen, kwam oorspronkelijk uit Turkije.

Verd*chten
De verd*chten zijn zelf nog erg jong, met de leeftijden van 13 en 15 jaar.

Naast de verdenk!ng van betr0kkenheid bij de d00d van de man, worden ze ook verd*cht van meerdere straatr0ven in de omgeving van het NDSM-terrein.

Momenteel wordt onderzocht of ze ook in verband kunnen worden gebracht met andere 0penstaande zaken.

Vern!eling en br*ndstichting
Er zijn ook aanwijzingen dat de jongens een regenboogvlag hebben gest0len, in br*nd hebben gest0ken en in een afvalbak hebben gegooid op de Bongerdkade.

Dit gedrag resulteert in besch*ldigingen van groepsbel*diging, d!efstal, vern!eling en br*ndstichting.

Deze zaak wordt zeer serieus genomen, en gisteren heeft de r*chter-c0mmissaris besloten dat de twee jongeren nog eens 14 dagen in h*chtenis moeten blijven.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.