Connect with us

Actueel

Terri (67) stuurt 72.000 euro naar internetverloofde die ze nog nooit heeft ontmoet

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Sommige mensen maken nou eenmaal niet de slimste keuzes, vooral als het gaat om liefde. Terri uit de Verenigde Staten is het slacht0ffer geworden van een pijnlijke 0plichting, zoals ze onlangs onthulde tijdens haar verschijning in het programma van Dr. Phil.

Ricardo
Terri, een 67-jarige vrouw, heeft bijna 80.000 dollar (ongeveer 72.000 euro) overgemaakt naar een man die ze nog nooit in het echt heeft ontmoet.

Het begon twee jaar geleden toen Terri een berichtje ontving van ene ‘Ricardo’. Hij stuurde haar meteen een romantische brief en Terri raakte in gesprek met de persoon achter het profiel.

Na verloop van tijd vroeg ‘Ricardo’, die beweerde een multimiljonair te zijn, of Terri 10.000 dollar wilde investeren in Bitcoin. Hij beloofde haar dat ze binnen zes maanden een miljoen dollar zou ontvangen.

Dit verzoek herhaalde ‘Ricardo’ nog acht keer, en Terri, die goedgelovig was, maakte acht keer een bedrag van 10.000 dollar over in de hoop een miljonair te worden.

Altijd excuses
‘Ricardo’ vertelde Terri dat hij een Amerikaanse staatsburger was en een huis in Los Angeles had. Hij beweerde tijdelijk in Canada te verblijven, waardoor ze elkaar niet konden ontmoeten.

Terri geloofde alles wat hij zei en was dolblij toen ‘Ricardo’ haar vroeg zijn vriendin te worden, hoewel ze al een vriend had.

Dr. Phil
In een video van de Dr. Phil-show zien we Terri praten over ‘Ricardo’. Ze beweert al twee jaar een relatie met hem te hebben, zonder hem ooit te hebben gezien.

Terri’s zus vertrouwde het niet en nam haar mee naar de bekende Amerikaanse televisiepresentator. “Mensen vertellen me steeds dat Ricardo niet bestaat, dat hij me heeft 0pgelicht en dat hij helemaal niet in Canada is”, zegt Terri, die nog steeds in de ontkenning zit.

“Ik geloof in Ricardo. Ik geloof dat hij echt is.” Dr. Phil kan zijn oren niet geloven en heeft een boodschap voor Terri die ze niet graag wil horen.

“We hebben het voor je uitgezocht. De man op de foto’s die ‘Ricardo’ je heeft gestuurd, heet eigenlijk James. En het is niet de eerste keer dat zijn foto’s worden gest0len.”

James, die via een videoverbinding aanwezig is in de uitzending, beweert dat zijn foto’s van zijn sociale media zijn gehaald en nu voor 0plichtingspraktijken worden gebruikt.

James wordt er wanhopig van. “Ik lijd hier al 10 jaar onder. Ik hoop dat ik nu kan bewijzen dat ik de persoon op de foto’s ben. Maar ik ken Terri niet en ze heeft me ook nooit geld gestuurd. Sorry Terri, maar je bent gewoon keihard bedr0gen.”

‘Een gebroken hart’
Het nieuws komt hard aan bij Terri. Nu ze weet dat haar internetliefde helemaal niet bestaat, zegt ze “gebr0ken hart” te zijn en “kapot” te zijn.

“Ik ga hem bl0kkeren en een nieuw telefoonnummer nemen. Ik ben er helemaal klaar mee”, aldus Terri. Dr. Phil benadrukt dat James zelf ook slacht0ffer is geworden van Ricardo’s 0plichting.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.