Connect with us

Viraal

Man heeft geen vrije dagen om zieke vrouw te verzorgen: collega’s schenken hem jaar vakantie

ziekenhuis

Het is een feit dat we het merendeel van onze tijd op het werk en met collega’s spenderen. Bij sommige organisaties heerst er een gespannen sfeer op de werkvloer en het is niet altijd makkelijk om hechte vriendschappen te sluiten met collega’s. Maar Giuseppe Mora, verpleger in het San Marco di Zingonia ziekenhuis in Bergamo, vond een hartverwarmende solidariteit vanwege zijn collega’s.

Giuseppe, liefdevol Beppe genoemd, moest zorgen voor zijn zieke vrouw Sara, die ook verpleegster is. Ze lijdt al zes jaar lang aan een zware longziekte. Beppe had echter geen vrije dagen meer om voor zijn vrouw te zorgen, nu haar situatie zienderogen verslechterde. Er zat niets anders op dan onbetaald verlof te nemen, maar dan zou hij maanden geen salaris krijgen. Op dat moment besloten zijn collega’s om in te grijpen.

Hoewel Sara aanvankelijk dacht aan astma of een allergie, is in 2016 bij haar een zeldzame vorm van pulmonale hypertensie vastgesteld. Vanaf dat moment moest ze talrijke behandelingen ondergaan en in 2021 kreeg ze zelfs een longtransplantatie. Beppe (47) week geen ogenblik van haar zijde. Beiden waren ze verplegers in dezelfde polikliniek. Het koppel heeft samen een dochter.

Longtransplantatie

Na verloop van tijd raakten zijn vrije dagen op die hij opnam om bij zijn vrouw en dochter te kunnen zijn. In het begin kon Sara de ziekte in bedwang houden met medicijnen, maar dan bleek dat ze een longtransplantatie nodig had. Op 21 juni 2021 kreeg ze het nieuws dat er compatibele longen waren en Sara ging onder het mes. Na de transplantatie lag ze twee weken op de intensive care en nog eens 40 dagen in het ziekenhuis.

Het leek erop dat alles weer goed zou komen, maar dat was helaas niet het geval. De volgende drie maanden zou haar toestand achteruitgaan door orgaanafstoting.

ziekenhuis

Collega’s in de bres

Sara moest dringend worden geïntubeerd voor verdere behandelingen. Beppe had toen echter geen vakantie meer en het enige wat hij kon doen, was onbetaald verlof nemen. De verpleger en liefdevolle echtgenoot legt uit: “Ik had alle vrije dagen opgemaakt. Ik moest gewoon verlof aanvragen, ook al was het idee om maanden zonder salaris te zitten een last dat bijdroeg aan de vele zorgen met betrekking tot de ziekte.”

Het is op dat moment dat de collega’s hun goed hart lieten zien. “Ik riep de hoofdverpleegkundige van de operatiekamers, Diego Di Vito, om te begrijpen hoe het verder moet. De volgende dag belt hij me en vertelt me ​​​​dat het niet nodig is om verlof op te nemen.”

droevige man

Ieder van hen bood Beppe een vrije dag aan, voor een totale periode van 39 dagen. Maar het nieuws verspreidde zich verder door het ziekenhuis en ook werknemers van andere afdelingen begonnen vakantiedagen te doneren. In totaal hadden ze 1.800 uur vrije dagen voor Beppe bij elkaar gespaard, goed voor 1 jaar vakantie.

De 47-jarige verpleger was overmand door emoties. “Ik kon het niet geloven, ik was ontroerd door al die solidariteit. Ik zal het nooit vergeten. Nu is mijn grootste wens dat Sara weer de oude kan worden en dat ik weer aan het werk kan en al mijn collega’s kan omhelzen.”

Viraal

Vrouw ontdekt na tien maanden dat haar man eigenlijk een vrouw is

man

Pas na tien maanden huwelijk kwam een Indonesische vrouw van 22 erachter dat haar men eigenlijk een vrouw is. Het bedrog kwam aan het licht nadat de moeder van de vrouw haar schoonzoon had gedwongen om zijn kleren uit te trekken.

Ze hadden tijdens de korte periode van hun huwelijk wel het bed gedeeld, maar de man stond erop alleen zijn handen te gebruiken. Alles gebeurde ook in het donker. Daarom wist de vrouw genaamd Nur Aini niet dat haar man eigenlijk een vrouw was. Ze onthult in de lokale media: “Ik had een relatie als man en vrouw, maar ik wist niet dat degene met wie ik sliep een vrouw was.”

Schadevergoeding

De vrouw eist nu een schadevergoeding. De partner loog niet alleen over zijn gender, maar beweerde ook dat hij een in New York afgestudeerde neuroloog was. Ook dat bleek een grove leugen te zijn.

De twee leerden elkaar kennen via een datingapp en even later begonnen ze ook fysiek te daten. De partner genaamd Ahnaf Arrarif bleef zelfs een week bij zijn aanstaande echtgenote slapen om te helpen zorgen voor haar zieke ouders. Even later deed hij een aanzoek en het stel stapte op 18 juli 2021 in het huwelijksbootje.

Lees verder

Viraal

Man vraagt echtscheiding aan omdat vrouw alleen kant-en-klaarmaaltijden kookt

kant-en-klaarmaaltijden

Een gevarieerd dieet is niet alleen gezond voor het lichaam, maar zo blijft eten altijd lekker en afwisselend. Niemand wil immers elke dag hetzelfde voorgeschoteld krijgen. Maar tijdens een werkweek is het niet altijd simpel om heerlijke en warme maaltijden klaar te maken. Daarom kiezen sommige mensen voor snelle oplossingen zoals kant-en-klaarmaaltijden. Deze man was daar echter niet zo blij mee.

Er zijn immers grenzen aan het kiezen voor een voorgekookte maaltijd of een broodje. Een vrouw zag hier geen graten in en schotelde haar man dag na dag dezelfde kant-en-klaarmaaltijden voor. In dit geval instant noodles. Dit is niet alleen ongezond, maar het was ook heel schadelijk voor hun huwelijk.

Noodles

Een Indiaas koppel haalde de media nadat de echtgenoot naar de rechtbank stapte om de echtscheiding aan te vragen. De reden deed de wenkbrauwen fronsen. Zijn vrouw serveerde hem immers uitsluitend kant-en-klaarmaaltijden voor. De man kreeg voor ontbijt, lunch en diner niets anders dan noodles. Dat brengt ons meteen bij de opmerking dat uit dit verhaal blijkt dat alleen de vrouw verantwoordelijk was voor het eten. Waarom zorgde de man dan niet zelf voor gezondere maaltijden. De man zag echter geen andere uitweg dan de echtscheiding aan te vragen. Wellicht was de man niet alleen zijn vrouw beu, maar ook haar maaltijden.

maaltijd

De rechter had een uitgesproken mening over deze opmerkelijke zaak. “Hij vertelde dat zijn echtgenote niet wist hoe ze iets anders dan noodles moest klaarmaken. Ze kookte ze voor ontbijt, lunch en diner, en wanneer ze boodschappen ging doen kocht ze alleen dit soort voedsel.”

De echtscheiding werd uiteindelijk door beiden bekrachtigd, dus in onderling overleg. Feit is en blijft dat de oorzaak voor deze scheiding hoogst bijzonder is. Rechtbanken krijgen wel vaker met absurde situaties te maken, maar dit slaat werkelijk alles.

Hopelijk vinden toekomstige echtgenoten een manier om hun culinaire gebreken een beetje te compenseren.

Wat vind jij van dit verhaal? Heeft de man gelijk dat hij de scheiding aanvraagt om deze reden?

Lees verder

Viraal

Jongen heeft prachtige reactie als meisje op de bus voor het eerst ongesteld wordt

schoolbus

Vele vrouwen herinneren zich hun eerste menstruatie nog alsof het gisteren was. Vooral dan de overvloed van emoties en verwarring die daarmee gepaard gaat. Sommige meisjes ervaren dit als een erg traumatische gebeurtenis. Daarbij komt dan nog eens de vrees om niet door anderen opgemerkt te worden.

Een moeder deelde in de Facebookgroep Gurgaon Moms onlangs de ervaring van haar jonge dochter.

Topper!

“Mijn dochter werd vandaag voor de eerste keer ongesteld op de bus onderweg naar huis … en een jongen een jaar ouder dan haar … die ze eigenlijk niet echt kent … nam haar even opzij en fluisterde in haar oor dat ze een vlek op de achterkant van haar broek had en hij gaf haar zijn sweater om rond haar middel te binden zodat ze van de bus kon stappen … ze zei dat ze een beetje beschaamd was en aanvankelijk zei dat het oké was … maar de jongen drong aan en zei haar: ‘Ik heb zussen, maak je geen zorgen!’ Als je de moeder van deze jongen bent … Ik zou je graag willen bedanken en zeggen dat je hem goed opgevoed hebt! We horen vandaag zoveel slechte dingen over de jeugd, en ik wilde iets positief delen!”

De reactie van de jongen wordt nu wereldwijd geprezen. Deze jonge kerel geeft aan hoe het moet en daar zijn we hem erg dankbaar voor!

Deel dit bericht als ook jij vindt dat deze jongen alle erkenning van de wereld verdient!

Lees verder
Advertisement

Trending