Connect with us

Actueel

‘Vladimir Poetin is ernstig ziek: Neemt bad met bloed van hertengewei, en krijgt bezoek van kankerartsen’

De geruchtenmolen over de gezondheid van president Vladimir Poetin draait volop. Een onlangs verschenen onderzoeksrapport van de Russische nieuwsoutlet Proekt doet nog een duit in het zakje en komt met een aantal bizarre onthullingen: Poetin zou regelmatig baden in het bloed uit hertengeweien. Ook heeft hij volgens hen in het geheim 35 ontmoetingen gehad met verschillende artsen in vier jaar tijd.

„Hoe ouder hij wordt, hoe meer zorgen Poetin zich maakt over zijn gezondheid”, schrijven onderzoekers van Proekt, een gerenommeerd Russisch onderzoeksplatform dat in eigen land is verbannen. De hoofdredacteur is het land ontvlucht.

De Russische president, die al jaren zijn uiterste best doet om als een macho over te komen, zou volgens het rapport nu zelfs interesse hebben gekregen in alternatieve geneeskunde. En dan hebben we het niet over acupunctuur of chiropractie, maar baden in bloed.

Poetin zou volgens Proekt regelmatig naar het Russische Altai-gebergte afreizen om een bad gevuld met vloeistoffen getrokken van hertengeweien te nemen, een behandeling die zeer populair is onder de Russische elite. Poetin is met dit opmerkelijke ritueel begonnen na een tip van zijn Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, die ook regelmatig een ’bloedbad’ neemt.

’Helende krachten’

Het ritueel is een doorn in het oog van dierenrechtenorganisaties. Je kunt het aftappen eigenlijk vergelijken met het aftrekken van iemands nagel. Voor het geweibaden worden de hoorns van jonge Siberische wapiti’s afgezaagd. Vervolgens trek je daarvan een soort bouillon en in dat water ga je een tijdje in zitten.

Het gewei zou naar verluidt allerlei ’helende’ krachten bezitten: het werkt onder meer tegen rimpels, zou de bloeddruk verlagen, helpt tegen slapeloosheid en zou de conditie van het lichaam verbeteren. Deze ’wonderlijke krachten’ zijn overigens nooit wetenschappelijk aangetoond. ,,Een kennis van Poetin heeft ook gezegd dat het effect nooit is bewezen, maar Poetin blijft het doen’’, aldus het rapport.

Zwarte Zee

Ook claimt het rapport dat Poetin regelmatig wordt bezocht door een ’team van artsen’. Zij komen niet alleen naar zijn huis in Sochi, maar vergezellen hem ook op reis. Onderzoekers kwamen tot deze conclusie door het analyseren van openbare data die zij hebben gevonden in overheidsregisters.

De Russische president kreeg het meeste bezoek van de oncoloog genaamd Evgeny Selivanov, hij is gespecialiseerd in schildklierkanker. Hij vloog maar liefst 35 keer naar de residentie van Poetin bij de Zwarte Zee om daar vervolgens maar liefst 166 dagen door te brengen met de president.

Ook zou Poetin regelmatig bezoek krijgen van twee KNO-artsen: Igor Esakov en Alexei Shcheglov. Shcheglov vloog 59 keer naar Poetin en bracht tussen 2016 en 2020 in totaal 282 dagen met hem door, aldus het rapport.

Schildklieraandoeningen, waaronder kanker, worden meestal eerst gediagnosticeerd door een KNO-arts. Daarna worden een oncoloog en een chirurg bij de behandeling betrokken, verklaart een arts tegen Proekt.

Opgezwollen

Poetin heeft ook in het geheim een operatie gehad, hoogstwaarschijnlijk rond het gebied van zijn rug, claimt het rapport. Hij zou in de maand september ook niet in het openbaar zijn verschenen. „De president zou een gecompliceerde procedure hebben ondergaan die verband hield met een schildklieraandoening”, aldus onderzoekers. Recente foto’s van Poetin met een opvallend opgezwollen gezicht, lijken deze geruchten te bevestigen: steroïden worden volgens Proekt gebruikt om schildklierkanker te behandelen.
Dmitry Peskov, de officiële woordvoerder van het Kremlin, ontkent in alle toonaarden dat Poetin kanker heeft. Volgens hem is de gezondheid van Poetin ’uitstekend’.

Proekt is een internationaal hoog aangeschreven journalistiek onderzoekscollectief. In 2018 had het tien mensen in dienst. De onthullingen waren vaak een doorn in het oog van het Kremlin. In juli vorig jaar werd de groep zelfs tot ’buitenlandse agent’ verklaard. In 2020 kreeg het collectief een Duits/Noorse prijs voor het onderzoekswerk naar de macht van de regering in Moskou.

Lees verder

Actueel

Vanaf deze datum is het nieuwe seizoen Chateau Meiland te zien

Voor Meilandjes is er geen komkommertijd. De beroemde familie keerde terug na de hit met Château Meiland. Martien en Erica maakten het zelf bekend op de Humberto show.

Kasteel Meiland

De familie Meiland keert vanaf 29 augustus terug naar het oude Château Meiland-trustprogramma. De familie is hiervoor te zien op Château Bijstand, waar Martien, Erica en Maxime een maand lang voor zichzelf moeten zorgen. Dit wordt het zevende seizoen van de realityshow en volgens Martien is het einde nog lang niet voorbij. “Ik hou nog steeds van haar”, zei hij tegen Humberto.

Op Chateau Meiland was de familie al een aantal seizoenen bezig met verhuizen, maar dit mag komend seizoen niet meer verwacht worden. Martien en Erica zijn op de juiste plek. Erica zei bijvoorbeeld tegen Humberto Tan: “We hebben nu zo’n mooi huis. Niemand gelooft ons, maar we hebben het nog niet bewezen.

Bruiloft

Bewegen of niet, het komende seizoen staat waarschijnlijk bol van de hoogtepunten. De huwelijksceremonie van Maxime en Leroy Molkenboer staat op de show. Als het aan Martien en Erica had gelegen, zouden ze de serie nog lang hebben voortgezet. “Zolang er maar genoeg ervaring is”, voegde Erica eraan toe.

Nieuwe Carlo en Irene

Toen ze de serie verveelden, hadden ze een ander idee in gedachten. Martien en Erica lijken geïnteresseerd om de nieuwe Carlo en Irene te zijn in een Life and Cooking-achtige show. “Ik herinner me alleen de zondagmiddag. Ik vind het uniek”, zegt Martien.

Lees verder

Actueel

Zien: Goedele Liekens krijgt flinke kritiek op graatmagere badpakfoto!

Seksuoloog en politica Goedele Liekens geniet momenteel volop van haar vakantie. Ze deelde een badpakfoto op Instagram die voor opschudding zorgde. Veel volgers vonden de vrouwelijke tv-persoonlijkheid “te mager”.

Nadat bij Goedele huidkanker in stadium 3 was vastgesteld, werd ze een jaar geleden kankervrij verklaard. “Body shaming bij volwassenen wordt vaak gebruikt om negatieve emoties te uiten of verveling tegen te gaan”, zegt Sara Pabian, hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Goedele plaatste op haar Instagram bij de foto: “Soms is geluk het enige filter dat je nodig hebt.” Haar stralende lach laat zien dat het goed met haar gaat en dat ze volop van haar vakantie geniet. Maar sommige gelovigen denken daar anders over. Ze plaatsten negatieve opmerkingen als “zo mager” en “je ziet er stralend uit, maar je bent zo mager… eet wat, Goedele”.

Goedele heeft de laatste tijd veel meegemaakt. In het voorjaar van 2020 werd bij haar huidkanker in stadium drie vastgesteld. Ondertussen heeft ze gelukkig geen kanker. Maar dat weerhield sommige fans er niet van om haar lichaam te bekritiseren.

Lees verder

Actueel

Nieuwe relatie Sarah van Soelen zorgt voor veel ophef: ‘Hij heeft al een vriendin’

Sarah van Soelen had de liefde moeten vinden na een vluchtige affaire met André Hazes. Dat zou de rijke zakenman Mike de Winter zijn. Dit nieuws had echter nog niet bekend mogen worden gemaakt, aangezien Mike momenteel aan het daten is met een andere vrouw…

Sarah werd afgelopen vrijdag gespot op het Hilligersberg Jazz Festival terwijl ze Mike kuste. Mike woonde in de straat van Sarah’s ouders en de twee waren lange tijd heel close.

De relatie met Sarah wordt nog steeds geheim gehouden

Onlangs zou de vonk ineens over zijn, terwijl Mike tot voor kort nog een relatie had met Cherella, een (oud-)collega van Sarah. Maar toen Coldeweijer het nieuws brak, bleek dat Mike nog een relatie had.

De “relatie” die ik heb gemeld, lijkt nog steeds een geheim te zijn”, schreef ze op Instagram Stories. “Mike heeft nog steeds een relatie met Cherella.”

Het feit dat Mike bij Sarah was terwijl Cherella zich niet bewust was, was ook een bron van lawaai. ,,Ik heb de afgelopen week meerdere keren gehoord dat deze twee samen waren. Verder moet je het gewoon even uitzoeken’, zegt Coldeweijer.

Mike is onlangs in de krantenkoppen verschenen over zijn “onroerendgoedbelasting”. Aanklagers willen Mike 25 maanden gevangenisstraf opleggen, naast 9 maanden proeftijd en een hoop boetes. De Amsterdamse rechtbank sprak hem en alle andere verdachten volledig vrij.

Lees verder
Advertisement

Trending