Connect with us

BN'ers

René van der Gijp: ‘Marco Borsato met 17-jarige? Dat kan nog wel hoor!’

René van der Gijp heeft op een compleet misplaatste manier gereageerd op de onthullende uitzending van BOOS over het misbruik achter de schermen van The Voice of Holland. “17 jaar? Dat kan wel.”

Normaal gesproken kan de kijker wel genieten van de relativerende manier waarop René van der Gijp het nieuws behandelt, maar in het geval van de misbruikzaak rondom The Voice of Holland is dat volstrékt misplaatst. Met de uitspraken die hij gisteren deed in VI Vandaag, wekte hij niet alleen ergernis bij kijkers, maar zelfs bij Johan Derksen.

Nummertjes van meisjes
René deed net alsof de onthullingen van BOOS hem allemaal niet zo verrasten; alsof René dit allemaal wel wist. “Van Ali B wist je dit ook. Die had nummertjes van die meisjes en die wilden dolgraag zangeres worden. Wat doe je dan? Je nodigt zo’n meisje uit in de studio en dan zeg je: ‘Joh…’”

Wilfred Genee verbaasd: “Dat doe je dan? Ja? Nu klinkt het bijna alsof het logisch is.”

René: “Als je denkt wat hij denkt en wil wat hij wil is dit logisch. Dan zijn je vrouw en kinderen in Dubai, jij bent alleen thuis en dan zeg je tegen zo’n meisje: ‘Ben je in de buurt?’ Dan haal je ze op, neemt ze mee naar je huis.”

’17 jaar? Dat kan nog wel!’
Dan gaat René door naar Marco Borsato, die volgens BOOS aan jonge meisjes heeft gezeten. René geeft daarop aan wat voor hem acceptabele grenzen zijn voor een man van 55. “Kijk, Marco Borsato… Kijk, 17, 18, 19 is misschien ook niet heel smaakvol, maar dat kan nog, maar…”

Wilfred: “Sorry?”

René: “Nee, 17, 18, 19. Ik zeg alleen maar: dat kan nog.”

Johan geprikkeld
Johan geprikkeld: “Nee, dat kan niet.”

René: “19 jaar kan niet?”

Johan: “Niet in zijn positie met kandidaten waar hij over moet oordelen.”

René: “Ik heb het niet over kandidaten. Die kandidaten zaten bij The Voice Kids.”

Johan: “Ja, maar jij hebt plotseling wel erg veel begrip voor de situatie.”

René: “Nee.”

Advocaat Job Knoester: “Nee, het is niet strafbaar, maar ik vind niet dat het kan als je 50 bent.”

Pedofiel
Afijn, wat René wil zeggen is dat hij 13 wél te jong vindt voor Marco. “Die meisjes van The Voice Kids waar hij dat handje op het kontje gelegd heeft, die waren 13, 14, 15. Dat zijn kinderen. Wat ik niet begrijp: als je dat doet, ben je pedofiel.”

Johan: “In tegenstelling tot jou ben ik heel erg geschrokken, want ik dacht: er komt nauwelijks meer uit dan we al weten, maar ik was verbijsterd.”

René weet naar eigen zeggen ook al ’twintig jaar’ over ‘vieze Jeroentje’, oftewel het wangedrag van Jeroen Rietbergen, tot deze week de geliefde van Linda de Mol. Waarom zei hij dan niets? “Ik wist niet wat er aan de gang was daar, maar ik kijk er totaal niet van op.”

‘Heb jij er begrip voor?’
Johan zat met zijn oren te klapperen. “René, jij praat er wel wat makkelijk over, alsof je er begrip voor hebt.”

René: “Ik heb er helemaal geen begrip voor, Johan.”

Johan: “Maar als jij hier niet van opkijkt dan kun je nergens meer van opkijken! Ik vond Ali B altijd al een geweldige flapdrol, maar dit had ik zelfs niet van Ali B verwacht.”

‘Dit is naïef!’
René verdedigt ook de uitspraken van John dat vrouwen zich maar wat eerder moeten melden als er sprake is van misbruik. Britt Dekker geeft aan dat John zich eerst moet focussen op het wangedrag van mannen.

Daarop zegt René relativerend: “Dat snap ik wel, maar Britt, het is toch wel een beetje naïef om te denken dat je tegen die 150 mannen kan zeggen: ‘Luister, je bent hier alleen voor je werk en voor de rest zou ik als ik jullie was geen rare dingen proberen uit te halen.’ Er zijn er toch altijd zes bij die die spanning willen en die dat doen en dat misschien hun leven lang al doen?”

Ah, dus voor die zes roofdieren onder zo’n gezelschap moeten we dan maar begrip hebben? Waar heeft René het in vredesnaam over? Zit hij high aan tafel?

Edwin Evers-band
Britt: “Neem die Edwin Evers Band. Die doen nu afstand van Jeroen Rietbergen, maar hij maakte altijd die opmerkingen. Die hebben toch ook nooit ingegrepen? Dat is toch een probleem?”

René: “Als je in een band zit, zit je toch met elkaar in het café en met elkaar te eten? Dacht je dan dat hij nooit iets verteld heeft, waarvan die anderen dachten: poeh poeh. Natuurlijk heeft hij dat gedaan!”

Britt: “Ik zou het wel onderzoeken. Jij zegt: ‘Iedereen wist het’, dan zijn er toch heel veel mensen die je er allemaal uit moet donderen?’

René: “Ja, maar lieve schat, dat zijn mensen met een hypotheekje en mensen met kinderen op school en mensen die een autootje moeten rijden.”

Felle kritiek
De uitspraken van René leveren veel kritiek op. Zo zegt tv-producent Marc Dik: “Wat zat Van der Gijp nou dommig laconiek en wereldwijd te doen gisteren bij VI Vandaag? Rest van de tafel begreep er volgens mij ook niks van.”

Een twitterende tv-kijker: “Hij is knettergek die Gijp. ’17, 18, 19, mwa die kunnen wel.’ Idioot!”

Machiel: “Van der Gijp komt na John de Mol op de tweede plaats in de ‘compleet het punt missen-awards.”

Frank: “Ik mag hopen dat mede dankzij Boos meer mensen zich realiseren dat bijvoorbeeld zo’n René van der Gijp heel vaak gigantisch smerige, seksistische opmerkingen maakt. En dat nooit iemand daar iets van zegt.”

Lees verder

BN'ers

Heftig: ‘Catherine Keyl met spoed naar het ziekenhuis’

In weekblad Story verteld Catherine Keyl dat ze thuis een enorme doodsmak heeft gemaakt.

Catherine wilde een zware boodschappentas naar boven tillen, maar dat ging helemaal mis. Catherine struikelde en raakte daardoor behoorlijk gewond. Ze kon niet meer zelf opstaan en moest de hulp van de buurman inroepen.

Catherine had veel pijn maar besloot niet naar de dokter te gaan en pas te wachten tot de volgende dag. Ze zegt er zelf het volgende over:

,,De dag erna ben ik wel gegaan, omdat ik voelde dat er toch een arts naar moest kijken. Daar kreeg ik wel een standje. Want wat blijkt: boven de veertig moet je bij een val op je hoofd binnen 48 uur een scan krijgen. Om te kijken of je bijvoorbeeld niet door een TIA bent getroffen. Dat wist ik niet”

,,En ik had dus een gekneusd borstbeen en een gebroken rib. Dat is best pijnlijk. Dus rust houden was beslist nodig.”

Lees verder

BN'ers

Sylvana Simons niet trots op vaderland: ‘Het Nederlands is niet vrijwillig mijn moedertaal!’

Op Twitter beweerde Sylvana Simons onlangs dat het Nederlands ‘onvrijwillig’ haar moedertaal is. Ze valt daarmee een andere twittergebruiker bij, die stelt: “We’ve been colonised and displaced by the state!“ De Amsterdamse politica Sylvana Simons stelt vandaag op social media dat het Nederlands weliswaar haar moedertaal is, maar niet uit vrije keuze. “Niet vrijwillig, maar ja, inderdaad. Hoezo?” Aldus de tekst van de oprichtster van BIJ1. De opmerking van het gemeenteraadslid volgt op een opmerking van een Twittergebruiker met een Surinaamse vlag in zijn bio, die een onprettige ervaring had op Zoom, een app voor videovergaderingen. Deze “@Bruinmang” beschrijft het incident als volgt:

“Een Nederlandse docent van mijn werkgroep zoom-meeting really just flipped a “is Nederlands jouw moedertaal?” on me. Sir, we’ve been colonised and displaced by the state ✌🏾”

Waarna Sylvana Simons dus haar opmerking maakt over het onvrijwillige karakter van het Nederlandse als moedertaal, waarna ze daar nog aan toevoegt: “Voor de volgende keer,” met een knipoog bestemd voor de volgende keer ‘Bruinmang’. Deze antwoordt: “Exact! We zijn moe. Kolonialisme is zogenaamd voorbij en vermeend een “old-topic”, maar het heeft zoveel impact op het postkoloniale denken.” Die laatste tweet kreeg een hartje van Sylvana.

Lees verder

BN'ers

Zien: ‘Roxeanne Hazes stuurt p!kante filmpjes naar vriend’

Roxeanne Hazes deinst niet terug van pikante foto’s. Zo deelt ze vaker gewaagde kiekjes van zichzelf op Instagram. Maar ook haar vriend krijgt zo nu en dan iets doorgestuurd. En die beelden liegen er niet om…

Roxeanne heeft een pikant filmpje op Instagram gedeeld. Ze laat weten dat ze dit soort filmpjes normaalgesproken naar haar vriend Erik Zwennes stuurt.

‘Heet’
,,De dingen die ik naar mijn vriend verstuur zijn zo heet”, schrijft Roxeanne bij het filmpje. Ze draagt een kort jurkje waar haar figuur goed zichtbaar in is. Daarna draait ze zich om en laat haar billen zien.

Het is geen geheim dat Roxeanne graag haar prachtige lijf laat zien. De zangeres deelt vaker foto’s op Instagram wanneer ze bijvoorbeeld alleen een bikini draagt. Ook poseerde ze halfnaakt in de LINDA.

,,Het ene moment ben ik dat onzekere meisje van zestien, het andere moment denk ik: ik mag er best zijn”, vertelde ze destijds. En Roxeanne mag er zéker zijn: keer op keer wordt ze niet alleen door haar vriend overladen met complimenten, maar ook door haar volgers.

Lees verder
Advertisement

Trending