Connect with us

BN'ers

Net binnen: “geluidsopname waarin Marco Borsato bekend dat hij minderjarig meisje betast”

Marco Borsato is lange tijd coach geweest bij The Voice Kids. Jarenlang heeft Marco deze rol vervuld en bekend is ook dat hij jaarlijks een barbecue organiseert waar iedereen die in zijn team zit, welkom is.

Maar sinds enkele maanden ligt Marco nogal onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en dit niet enkel bij meerderjarige, maar ook minderjarige meisjes. Er zijn inmiddels verschillende aangiftes tegen de zanger en coach.

Aanranding door Marco Borsato
Één van de oud-deelnemers, die tijdens haar deelname aan The Voice Kids enkel 13 jaar oud was, heeft in haar dagboek een uitgebreid stuk geschreven dat Marco haar betast zou hebben. Haar moeder heeft dit dagboek gevonden.

De moeder van het meisje is vervolgens met opname apparatuur en het dagboek van het meisje naar Marco gegaan om hem te confronteren. Marco heeft dit bevestigd, maar er is een angst om aangifte te doen. De ouders willen hun kinderen uit de media houden en zijn bang dat wanneer er aangifte gedaan wordt, dit uitgebreid uitgemeten gaat worden in de media.

BOOS
Afgelopen donderdag kwam de aflevering van BOOS online, waarin Tim Hofman het seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland aan het licht brengt. Hij spreekt hier met meerdere meiden en jonge vrouwen die door onder meer Marco zijn betast.

Er lopen inmiddels verschillende aangiftes tegen de zanger en RTL heeft per direct de samenwerkingen met de coach verbroken. Naast Marco, worden ook Ali B en Jeroen Rietbergen beschuldigt van onder meer seksueel grensoverschrijdend gedrag, aanranding en verkrachting.

De advocaat van Marco heeft laten weten niet te willen reageren op de aantijgingen of het programma. “Wij hebben met de heer Borsato afgesproken geen commentaar op de uitzending van BOOS te geven, ongeacht wat hierin is beweerd”, aldus advocaat Knoops. “Er is al genoeg ruis gecreëerd in deze zaak in het publieke domein, hetgeen een onafhankelijk en professioneel onderzoek kan belemmeren.”

 

Lees verder

BN'ers

Heftig: ‘Catherine Keyl met spoed naar het ziekenhuis’

In weekblad Story verteld Catherine Keyl dat ze thuis een enorme doodsmak heeft gemaakt.

Catherine wilde een zware boodschappentas naar boven tillen, maar dat ging helemaal mis. Catherine struikelde en raakte daardoor behoorlijk gewond. Ze kon niet meer zelf opstaan en moest de hulp van de buurman inroepen.

Catherine had veel pijn maar besloot niet naar de dokter te gaan en pas te wachten tot de volgende dag. Ze zegt er zelf het volgende over:

,,De dag erna ben ik wel gegaan, omdat ik voelde dat er toch een arts naar moest kijken. Daar kreeg ik wel een standje. Want wat blijkt: boven de veertig moet je bij een val op je hoofd binnen 48 uur een scan krijgen. Om te kijken of je bijvoorbeeld niet door een TIA bent getroffen. Dat wist ik niet”

,,En ik had dus een gekneusd borstbeen en een gebroken rib. Dat is best pijnlijk. Dus rust houden was beslist nodig.”

Lees verder

BN'ers

Sylvana Simons niet trots op vaderland: ‘Het Nederlands is niet vrijwillig mijn moedertaal!’

Op Twitter beweerde Sylvana Simons onlangs dat het Nederlands ‘onvrijwillig’ haar moedertaal is. Ze valt daarmee een andere twittergebruiker bij, die stelt: “We’ve been colonised and displaced by the state!“ De Amsterdamse politica Sylvana Simons stelt vandaag op social media dat het Nederlands weliswaar haar moedertaal is, maar niet uit vrije keuze. “Niet vrijwillig, maar ja, inderdaad. Hoezo?” Aldus de tekst van de oprichtster van BIJ1. De opmerking van het gemeenteraadslid volgt op een opmerking van een Twittergebruiker met een Surinaamse vlag in zijn bio, die een onprettige ervaring had op Zoom, een app voor videovergaderingen. Deze “@Bruinmang” beschrijft het incident als volgt:

“Een Nederlandse docent van mijn werkgroep zoom-meeting really just flipped a “is Nederlands jouw moedertaal?” on me. Sir, we’ve been colonised and displaced by the state ✌🏾”

Waarna Sylvana Simons dus haar opmerking maakt over het onvrijwillige karakter van het Nederlandse als moedertaal, waarna ze daar nog aan toevoegt: “Voor de volgende keer,” met een knipoog bestemd voor de volgende keer ‘Bruinmang’. Deze antwoordt: “Exact! We zijn moe. Kolonialisme is zogenaamd voorbij en vermeend een “old-topic”, maar het heeft zoveel impact op het postkoloniale denken.” Die laatste tweet kreeg een hartje van Sylvana.

Lees verder

BN'ers

Zien: ‘Roxeanne Hazes stuurt p!kante filmpjes naar vriend’

Roxeanne Hazes deinst niet terug van pikante foto’s. Zo deelt ze vaker gewaagde kiekjes van zichzelf op Instagram. Maar ook haar vriend krijgt zo nu en dan iets doorgestuurd. En die beelden liegen er niet om…

Roxeanne heeft een pikant filmpje op Instagram gedeeld. Ze laat weten dat ze dit soort filmpjes normaalgesproken naar haar vriend Erik Zwennes stuurt.

‘Heet’
,,De dingen die ik naar mijn vriend verstuur zijn zo heet”, schrijft Roxeanne bij het filmpje. Ze draagt een kort jurkje waar haar figuur goed zichtbaar in is. Daarna draait ze zich om en laat haar billen zien.

Het is geen geheim dat Roxeanne graag haar prachtige lijf laat zien. De zangeres deelt vaker foto’s op Instagram wanneer ze bijvoorbeeld alleen een bikini draagt. Ook poseerde ze halfnaakt in de LINDA.

,,Het ene moment ben ik dat onzekere meisje van zestien, het andere moment denk ik: ik mag er best zijn”, vertelde ze destijds. En Roxeanne mag er zéker zijn: keer op keer wordt ze niet alleen door haar vriend overladen met complimenten, maar ook door haar volgers.

Lees verder
Advertisement

Trending