Connect with us

BN'ers

Hugo de Jonge blijft erbij: coronabewijs is geen vorm van vaccinatiedwang

Vooruitlopen op de vraag of het kabinet het coronatoegangsbewijs inderdaad breed gaat inzetten, kan (of wil) minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid maandag niet. Maar volgens hem is zo’n bewijs wel een instrument om extra druk op de zorg dit najaar te voorkomen.

Volgens De Jonge staat ons land op dit moment op een belangrijk punt. “We zien dat de rek eruit is in de samenleving om zich nog langer aan maatregelen te houden”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “We zien tegelijkertijd dat de rek eruit is in de zorg om keer op keer maar te moeten opschalen vanwege coronapatiënten.”

De bewindsman stelt dat negen op de tien coronapatiënten die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis ongevaccineerd is. Naar schatting hebben een kleine twee miljoen in Nederland nog geen coronaprik gehad. Een manier om verdere druk op de zorg te voorkomen, kan volgens De Jonge de inzet van het coronabewijs zijn.

‘Hoofddoel is virus remmen’
Die toegangsbewijzen zijn bedoeld om de verspreiding van het virus te remmen, aldus de coronaminister. “Wat we zullen moeten doen: voorkomen dat het virus zich te snel verspreid, waardoor mensen die niet zijn gevaccineerd in één keer ziek worden.” Het kabinet zou van plan zijn om de checks in eerste instantie in te zetten in de horeca en culturele sector.

Tegelijk, geeft De Jonge toe, verwacht het kabinet dat meer mensen zich laten inenten als het coronabewijs breder wordt ingezet. “Het hoofddoel is verspreiding remmen, een neveneffect is dat we verwachten dat meer mensen zich laten vaccineren. Een heel mooi effect, omdat we daarmee in toenemende mate beschermd zijn.”

‘Geen vaccinatiedwang’
“Ik hoor weleens zeggen: dit is een vorm van vaccinatiedwang”, gaat de minister verder. Dat is het volgens hem echter niet, “want bewijzen bieden altijd het alternatief om je te laten testen als je niet gevaccineerd bent. Het gebruik van die bewijzen bieden de mogelijkheid om weer een stap terug richting ons normale leven te zetten.

Uit eerder onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3.500 mensen bleek dat de helft van de Nederlanders het coronabewijs een goed plan vindt. 44 procent van de deelnemers voelt er niets voor en is bang dat mensen straks nergens meer welkom zijn zonder coronaprik.

Continue Reading

BN'ers

Zien: Dochter Daphne Deckers en Richard Krajicek post heel wat spannende foto’s!

Daphne Deckers is een voormalig model en stond in 1997 zelfs nog in de Playboy. Richard Krajicek is de beste Nederlandse tennisser die we ooit gehad hebben en won in 1996 Wimbledon.

Toen het stel in 1999 trouwde was dat echt een grote happening. De twee kregen niet vlot daarna ook twee kinderen.

Dochter van Daphne Deckers en Richard Krajicek

De oudste, Emma, woont intussen in Los Angeles en wil graag de carrière van haar moeder achterna. Of ze daarmee de Playboy bedoelt weten we nou niet zo goed eigenlijk…

ZIEN: De 21-jarige dochter van Daphne Deckers en Richard Krajicek post heel wat gewaagde foto’s

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Deckers (@emmadeckers)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Deckers (@emmadeckers)

Continue Reading

BN'ers

Foto: Dit is dan plotseling de nieuwe vriend van Jaimie Vaes!

Mocht je denken dat André Hazes en Sarah van Soelen de enige twee bekende Nederlanders zijn die weleens relatieproblemen hebben, dan heb je het mis. Wat te denken van bijvoorbeeld Jaimie Vaes en rapper Lil’ Kleine? Deze twee diva’s kwamen het afgelopen jaar geregeld in het nieuws als het weer eens over hun relatie ging.

Eind mei nog werd de kleine rapper opgepakt op partyeiland Ibiza omdat hij Jaimie mishandeld zou hebben. Hoewel beide niet lang daarna in een video tekst en uitleg gaven over het voorval ligt hun relatie sindsdien behoorlijk onder vuur.

Heeft Jaimie Vaes Lil’ Kleine ingewisseld voor een nieuwe vriend?

Jaimie besloot niet lang daarna om samen met haar zoontje Lio even tot rust te komen op datzelfde eiland. Zonder Jorik welteverstaan want die zou al die tijd lekker in Nederland gebleven zijn. Nu we een paar maanden verder zijn gaan de geruchten dat Jaimie misschien een nieuwe vriend zou hebben. Ene Afshin Momadi. Instagram roddelkoning FawryNotSawry besloot om de vraag maar direct aan Jaimie zelf voor te leggen en die kwam op haar beurt met een duidelijk antwoord:

Zien: Grote verbazing om foto Jaimie Vaes in badkleding

Continue Reading

BN'ers

Roodvonk is terug – 5 waarschuwingssignalen waar je op moet letten

We doen er alles aan om onze kleintjes te beschermen. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Als onze kleintjes ziek worden, moet je er bovenop zitten. De laatste jaren maakt een ziekte een comeback: roodvonk.

Daarom is het belangrijk om te weten wat het is en hoe je het kunt herkennen en hoe je het moet laten behandelen.

Hier is alles wat je moet weten:

Wat is het?

Roodvonk, ook bekend als scarlatina is een ziekte die kinderen kan treffen met een streptokokkenkeel of streptokokkeninfectie. Een opeenhoping van strep-bacteriën creëert een toxine, dit zorgt voor een zere keel en een hobbelige rode tong.

Eerste signalen

Roodvonk begint vaak met uitslag op de borst of maag, daarna kan het naar andere gebieden verspreiden.

Symptomen

Keelpijn
Hoofdpijn
Gezwollen nekklieren
Rode lichaam uitslag
Jeukende huid
rood gezicht
Witte of rode tong
Hoge koorts
Buikpijn
Wat kan je doen?
Kinderen die roodvonk hebben, hebben last met eten. Het beste is om ze zacht voedsel en vloeistoffen serveren. Ook is het belangrijk om veel te drinken. Ook kunnen ze gebruik maken van pijnstillers voor keelpijn en koorts. Neem altijd contact op met een arts. Zeker als je kind last heeft van huiduitslag, keelpijn, koorts of gezwollen klieren.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending