Connect with us

Lifestyle

Leestip: Helene is helemaal dolgelukkig met haar twee Jannen – “We doen het elke dag”

De liefde beleven ze met z’n drieën: Helene en haar Jannen zijn polyamoreus. Vroeger waren er alleen Helene Baayen (48) en Jan Tromp (48).

Een stel dat elkaar op wat latere leeftijd leerde kennen en trouwde. Gewoon, zoals wel vaker gebeurt.

Goed, er waren die wat afwijkende geloften op hun bruiloft, die laten zien dat ze de liefde net wat anders beleven dan het gemiddelde paar.

,,Toen spraken we al uit dat er ook plaats is voor anderen.” Maar dat die ander nou net Jan zou heten, waardoor Helene een vrouw met twee Jannen zou worden, dat konden ze natuurlijk ook niet verzinnen.

Alle kanten

Toch ging het zo, toen de 50-jarige Jan Keijzer zo’n drie jaar geleden als ICT’er aan kwam voor een update van de datingsite voor polyamoristen, die door Helene en haar ‘eerste Jan’ werd gerund.

,,Het voelde kloppend en Jan zei: ga het maar aan.” De eerste ontmoetingen waren met zijn drieën. ,,We delen alles met elkaar. Het matchte aan alle kanten.

” Weliswaar hebben Jan en Jan geen s*ks met elkaar zonder Helene erbij, de liefde is er ook tussen hen.

Zo slapen ze met zijn allen in één, speciaal gemaakt bed. Ze delen Helene, die in het midden slaapt met aan elke kant een man met de naam Jan. Perfect uitgangspunt om lepeltje-lepeltje te liggen.

Helene is nog niemand tegen gekomen die daar gek tegenaan kijkt. ,,Ik heb nog nooit wat negatiefs gehoord.

De meeste mensen vinden het juist lief en leuk als ze zien hoe we met elkaar omgaan. Dat geldt voor de kinderen van Jan Tromp, maar ook voor vreemden, bijvoorbeeld als we met zijn drieën hand in hand over straat lopen.”

En die Jannen zelf? Die zijn wars van jaloezie. ,,Als Jan Tromp tijd met mij alleen wil, dan maken we daar tijd voor.

En sommige dingen gaan vanzelf. Met de één ga ik zwemmen, daar houdt de ander niet van. Squashen doen we dan weer met zijn drieën.

Jan Tromp is een grote stoere knuffelbeer, die nooit boos wordt, ook niet als ik dat wel ben. Jan Keijzer is een gepromoveerd natuurkundige.

Ik kan met hem filosoferen over het leven, biedt hem intimiteit die hij eerder niet kende. Hij kwam hier met zijn ziel onder zijn arm binnen na een relatie met een as*ksuele vrouw.

Met elkaar praten we continu, over wat we willen en wat we doen. Dat zorgt dat we het goed met elkaar hebben.”

Verketterd

Toch ziet Helene dat lang niet alle polyamoristen het zo getroffen hebben. Veel lijden omdat ze om hun relatie worden verketterd, of houden één partner geheim voor hun omgeving.

,,Er is zo veel verborgen leed in deze wereld, door afkeuring van de samenleving. Ik weet dat op onze facebookgroep 900 polyamoristen te vinden zijn, maar ik denk dat het er zo 10.000 kunnen zijn, doordat mensen er niet voor durven uit te komen.

Ik raad deze levensstijl dan ook niemand aan. Als je gelukkig bent met zijn tweeën: houden zo. Dat is veel gemakkelijker, het scheelt vaak veel frustratie en verdriet. ”

Uit dat leed komt de wens voort die Helene nog koestert: dat polyamorie meer wordt geaccepteerd. Zodat trio’s zoals die van haar niet worden buitengesloten door hun omgeving of soms zelfs hun eigen familie.

Zagen mensen maar het geluk, dat ook te vinden is in de liefde voor meer mensen tegelijk. Dan zouden wellicht ook meer politieke partijen er wat voor voelen het gemakkelijker te maken om de financiële rompslomp te verminderen voor polyamoristen.

,,Een hypotheek afsluiten met zijn drieën is een ramp. Je kan daarnaast met maar één iemand fiscaal partner worden.

Christelijke politieke partijen willen de regels daarvoor absoluut niet aanpassen. Partijen die daar wel voor voelen, zeggen dat het moeilijk te verwezenlijken is, ook omdat er gedwongen toestanden kunnen plaatsvinden.”

Maar boven dat alles viert bij Helene en haar mannen de liefde hoogtij. ,,Nu de tweede Jan er is, zou ik hem niet meer kunnen missen.

Ik hoop dat we samen oud worden, dat we hier rondhuppelen of rondrijden in een rolstoel. Dan maken we het hier bejaardenproof, ook al moet daarvoor nog een hoop gebeuren.

Of we verkassen naar een huisje in Frankrijk. Ik ben niet ingedut, maar mijn wilde haren ben ik kwijt.” Wat blijft is een rijk leven. ,,Druk, bijzonder, met heel veel mensen om me heen.”

Lees verder

Lifestyle

Hugo de Jonge: vanaf april toegangstesten voor evenementen, niet voor bedrijven! |

Demissionair minister Hugo de Jonge verwacht dat het vanaf april mogelijk is om toegangstesten in te voeren voor evenementen. In de Volkskrant zei hij dat het mogelijk moet zijn om dagelijks enkele honderdduizenden mensen een testbewijs te geven.

Toegangstesten

Met deze negatieve testuitslag kunnen ze dan naar evenementen of sportwedstrijden. De testbewijzen kunnen mogelijk aangevraagd worden via een app.

Komende maand worden er proeven gedraaid met sneltests en toegangsbewijzen. Ook gaat er dan een wet naar de Tweede Kamer waarin het werken met toegangstests wordt vastgelegd.

In De Telegraaf zegt De Jonge dat er bewust voor is gekozen de toegangstests in eerste instantie niet in te zetten voor het heropenen van winkels en de horeca. “Cultuur, evenementen en sport zijn nu eenmaal kleiner en veiliger te organiseren”, zegt de minister.

Lees verder

Lifestyle

Zien: Volgers gaan los om oude ‘hele foute’ foto van Jim Bakkum en Gaby Blaaser

Ongeveer 100 jaar geleden eindigde Jim Bakkum op een tweede plaats in de allereerste editie van Idols. Jamai Loman won het programma destijds en de twee zijn anno 2020 nog steeds BN’ers. Op Instagram deelt de inmiddels 32-jarige zanger een foto uit de oude doos waar hij samen met zijn ex Gaby Blaaser op staat.

“Je had goud in handen destijds.”Op de foto staat een geblondeerde Jim en hij heeft een t-shirt aan met de tekst: I want some sweet money in my tea! “Gisteren was The Bachelorette te zien. En werd ik getagd in deze foto”, legt Jim uit. “ En er werd me ineens iets heel duidelijk; @Gaby.Blaaser, je had goud in handen destijds. Als je dat maar goed beseft”, schrijft hij er grappend bij.

Vrouw van Jim Bakkum is jaloers op Gaby Blaaser
Zijn vrouw Bettina Holwerda kan de foto iets minder waarderen. “Ja, dit is even heftig voor de ogen hé?” schrijft ze erbij. “Maar wat ik dus wilde zeggen: Jim had dit shirt zelf ontworpen. Meer zeg ik niet.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)

Lees verder

Lifestyle

Zien: ’Mijn moeder deed het met mijn vriend, terwijl ik moest bevallen’

Jess Aldridge donderde eind januari met een enorme klap van haar roze wolk na de geboorte van haar zoontje Reuben, toen ze bij thuiskomst tot de ontdekking kwam dat haar vriend ervandoor was… met haar moeder.

De 29-jarige Ryan Shelton en zijn 24-jarige vriendin Jess Aldridge waren tijdens haar zwangerschap van hun tweede kindje ingetrokken in de ruime woning bij haar moeder Georgina en vader Eric, zodat de grootouders hen konden bijstaan in coronatijden. Wat Jess niet kon weten was dat Georgina (44) al binnen enkele weken begon te flirten met Ryan.
Dat resulteerde al snel in een stiekeme relatie. Dat Georgina na twaalf jaar huwelijk een beetje uitgekeken was op Eric was al wel bekend bij Jess, maar toch had ze er niet op gerekend dat haar moeder haar klauwen in haar vriend zou zetten.

„Het is het ultieme verraad”, aldus Jess tegenover The Sun. „Je verwacht dat oma verliefd wordt op de baby en niet op de vader. Het was de bedoeling dat ze ons kon bijstaan bij de verzorging van de kinderen, maar in plaats daarvan is ze er met mijn vent vandoor!”
Kort na de geboorte van Reuben, die met een keizersnee ter wereld kwam, liet Ryan de moeder van zijn twee kinderen per sms’je weten een eind aan de driejarige relatie te maken. Toen Jess thuiskwam waren haar ex-vriend en haar moeder er samen vandoor, haar achterlatend met Reuben en zijn twee jaar oude zusje Georgiana. Ryan en zijn nieuwe vlam zijn vijftig kilometer verderop in een andere woning getrokken.

Geconfronteerd met haar schaamteloze gedrag kon de moeder van Jess niets anders uitbrengen dan: „We hebben niet in de hand op wie we verliefd worden.” Jess is inmiddels terug in het tweekamerappartement waar ze ooit met Ryan woonde.

Lees verder
Advertisement

Trending