Connect with us

BN'ers

Zien: Gordon beschuldigd van ‘Dierenmishandeling’ hondje Toto

Gordon wekt behoorlijk wat woede op met zijn nieuwe Franse bulldog Toto. Hij wil van het hondje een soort ‘celebrity animal’ maken, maar daarmee promoot hij dierenmishandeling, klinkt het.

De overheid verbiedt om honden met te korte snuiten te kruisen: ze lijden onder chronische aandoeningen en kunnen niet natuurlijk geboren worden. De Franse bulldog staat op vijf in de top twaalf van extreem kortsnuitige en dus ‘kapotgefokte’ hondenrassen, aldus RTL Nieuws. Tegelijkertijd loopt Gordon op Instagram behoorlijk te koop met zijn kortsnuitige hondje.

Dierenmishandeling
De Koninklijke Hondenbescherming krijgt er echt een heel naar gevoel van. “De hond behoort tot een soort met een te korte snuit, krijgt te weinig lucht en lijdt. Onbedoeld aandacht hieraan geven staat gelijk aan het promoten van dierenmishandeling”, laat de organisatie weten in een statement.

Maar ook Dier & Recht, dat zich inzet voor dierenwelzijn, is woest. “Op de foto’s en in de video’s is te zien dat de arme Toto geen open neusgaten heeft. Dat betekent dat het hem moeite kost om lucht binnen te krijgen”, zegt Kelly Kessen, de dierenarts van Dier & Recht. Ze benadrukt dat zo’n hond helemaal niet gefokt mag worden.

‘Dit is niet schattig, Gordon!’
Volgens Kessen staat in de wet dat de snuit van een hond tenminste de helft van de kop moet zijn. “Dat is zeker bij Toto niet het geval. Honden met te korte snuiten kunnen slecht tegen warmte en zijn meestal benauwd. Nee Gordon, dat snurken is niet schattig, maar zielig!”

Ook is te zien dat ‘het arme diertje’ scheel kijkt, vervolgt Kessers in haar betoog. “Dit komt door het tekort aan ruimte in de korte schedel. De ogen passen niet in de te ondiepe oogkassen. Daardoor kijken Franse bulldogs vaak scheel, en hebben ze oogzweren.”

Illegaal gefokt
Al met al kan dit volgens Kessers echt niet. “Gordon heeft een hondje gekocht met extreem schadelijke uiterlijke kenmerken, waar in Nederland niet op gefokt mag worden volgens de wet. We hopen dat als Gordon zich hiervan bewust is, en hij zijn volgers oproept om zijn voorbeeld vooral níét te volgen.”

Ook gewone dierenliefhebbers laten zich bedroefd uit. “Gordon heeft van alle honden die je kan vinden een doorgefokte franse bulldog. Het neusje is amper nog te vinden. Mensen hou op met zulke honden te kopen. Het leed wordt zo alleen nog maar groter”, zegt Wendy bijvoorbeeld op Twitter.

BN’ers vinden het wel leuk
Het hondje van Gordon kan bij BN’ers wel op luid applaus rekenen, zelfs bij dierenliefhebber Britt Dekker. “HOI TOTO😍❤️”, schreef zij op Gordons Instagram-kanaal. En Ferry Doedens: “Cuteee 😍”

Ook Patricia Paay, die zich momenteel inzet voor dierentuin Blijdorp, is enthousiast: “Wat een moppie, een knuffel van mij op dat kleine babybuikje 💋”

Gordon reageert
Gordon liet vorige week op Radio 538 weten dat hij alles heel zorgvuldig heeft gedaan. “Het is een Franse bulldog. Dat is altijd een van mijn favoriete hondjes geweest. Hoe kom ik eraan? Na heel lang zoeken, want ze zijn bijna niet te krijgen joh.”

“Het moet natuurlijk wel een gerenommeerd beestje zijn, want er wordt natuurlijk heel veel slecht gefokt en weet ik veel allemaal, maar het is me gelukt.”

Lees verder

BN'ers

Martien en Erica Meiland willen, maar mogen niet trouwen

Erica en Martien Meiland

Ook al zijn ze met elkaar getrouwd, Martien en Erica Meiland zijn geen romantisch koppel meer. Maar Martien zou dolgraag nog eens met Erica trouwen. Jammer genoeg moeten ze niet nog eens voor het altaar staan.

In de postcast ‘Wat goéééd’ vraagt Erica aan Martien: “Zou je nog een vierde keer met mij trouwen of zou je dat liever met een nieuwe liefde willen?” De realityster antwoordt: “Oh wat een dilemma. Ja, weetje, dan moet je eerst iemand vinden. Dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan samen nog een keer trouwen. En dan ook gewoon helemaal uitpakken.”

Een vierde huwelijksbootje

Erica wijst erop dat je in Nederland geen vier keer kunt trouwen. Ze gaven elkaar al drie keer het ja-woord, maar een vierde maal mag gewoon niet. Erica corrigeert: “Oh zelfs drie keer mag al niet.” Daar moet Martien nogal van schrikken, want ze zijn toch al drie keer getrouwd. “Nou moet je eens luisteren dan hebben ze vast pasgeleden een wetswijziging gehad.”

Groot feest

Dan kaatst Martien de bal terug en vraagt Erica of zij met hem zou willen trouwen. Ook zij vindt het een moeilijke opgave om een nieuwe liefde te vinden. “Dan zou ik inderdaad gewoon weer met jou trouwen en een heel groot feest geven met familie en vrienden.”

Lees verder

BN'ers

André Hazes eist van Monique dat ze ophoudt met Rachel-boycot

Rachel Hazes

André Hazes en Monique Westenberg genoten laatst nog van een romantische vakantie in Amerika. Ondertussen is de relatie toch weer bekoeld. Dat zou te maken hebben met het feit dat Monique hun verblijfplaats zou doorgegeven hebben aan de paparazzi.

Nu zouden ze een soort van knipperlichtrelatie hebben. De laatste tijd worden ze wel steeds vaker samen gezien. De zanger stelt nu wel een nieuwe eis: hij wil dat Monique de Rachel-boycot staakt. Dat weet Yvonne Coldeweijer.

Ruziestoker

Rachel Hazes staat bekend om iemand die twee stenen kan laten vechten. Ze heeft het ook regelmatig aan de stok met haar eigen kinderen. Maar ondanks alle bonje, woont de zanger nog gewoon bij zijn moeder. De twee hebben dus vrede gesloten. Het is geen geheim dat Rachel een grondige hekel heeft aan Monique.

Omgekeerd doet Monique er alles aan om haar zoontje bij Rachel weg te houden. “Beiden gunnen elkaar het licht niet in de ogen”, meldt Coldeweijer.

André Hazes grijpt in

André is er helemaal klaar mee. Hij wil dat zijn zoontje Dré en oma Rachel elkaar zo snel mogelijk kunnen zien. “Anders kan je een eventuele relatie wel op je buik schrijven”, zou hij gezegd hebben. Coldeweijer grapt: “Krijgen nou wat, André met een ruggengraat?”

Monique stemde in met de afspraak en binnen enkele weken staat er een verzoening op het programma. Dan kan Rachel voor het eerst sinds lang haar kleinzoon weer zien. Daarover zegt Monique: “Ze wil immers nog altijd mevrouw Hazes worden en in de luxe villa blijven wonen.”

Coldeweijer

Lees verder

BN'ers

Beelden: Willem-Alexander grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia

Willem-Alexander

De koninklijke familie stond tijdens het halfjaarlijkse fotomoment de pers te woord. Het was tegelijk ook de eerste keer dat de verzamelde media vragen mocht stellen aan prinses Amalia. Onvermijdelijk kwam ook de vraag of ze momenteel gelukkig is in de liefde.

Er gaan al langer geruchten over Amalia die geluk in de liefde vond bij de Duitse miljardairszoon Isebrand. Heeft ze echt een relatie?

Liefdesleven

Amalia onthult aan de pers dat ze heel gelukkig is in de liefde. Ze zegt daar wel meteen bij: “Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen, maar ik weet dat het niet het antwoord is waar u op doelt. Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die het hoort.”

Willem-Alexander grijpt in

Maar toen de journalisten begonnen door te vragen, moest koning Willem-Alexander ingrijpen. “Ze is net achttien. Mijn dochter gaat studeren en net het leven uitvinden. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke mensen tegenkomt.”

Recht op privacy

Amalia vindt het wel vervelend dat er kiekjes van haar en haar prins op het witte paard zijn uitgelekt. Daarover zegt de kroonprinses: “Dat zijn wel momenten dat ik privé ergens was, maar het hoort er ook weer bij. (…) Maar uiteindelijk ben ik zo dankbaar voor de privacy die mij wél gegund is dat als dat wat minder is, dat ook oké is.”

Druk op het pijltje naar rechts voor de beelden.

Lees verder
Advertisement

Trending