Connect with us

BN'ers

Veel Sterkte: Marc van der Linden op het nippertje ontsnapt aan de dood

Afgelopen zomer sloeg het noodlot bijna toe voor Marc van der Linden (51). De royaltydeskundige lag in coma en keek de dood in de ogen…Eerder maakte Marc bekend dat zijn gezondheid betere tijden heeft gekend. De royaltydeskundige onthulde afgelopen zomer in het ziekenhuis te hebben gelegen, en onthulde later nog dat hij een paar dagen in coma lag. Nu blijkt dat het kantje boord was voor Marc…

In het EO-programma ‘De Kist’ vertelt Marc wat er precies is gebeurd. Zoals bekend woog van der Linden op een bepaald punt bijna 210 kilo. Het drama begon dan ook toen hij begon met gewicht verliezen.

,,Ik was een supergelukkige man van 210 kilo die merkte dat hij steeds minder kon vanwege dat gewicht. Ik reisde veel, kon geen afstanden meer lopen.”

Afvallen

Op een gegeven moment kreeg van der Linden last van zijn nieren. Hiervoor kreeg hij medicatie die ervoor zorgden dat Marc geen hap meer door zijn keel kreeg. Dit zorgde ervoor dat hij kilo’s afviel, en Marc zag het als een startschot. ,,Toen was er zoveel af dat ik dacht: nu ben ik stom als ik niet doorpak.”

Uiteindelijk leidde dit ertoe dat Marc ruim 130 kilo afviel.

Ziek

Maar al gauw bleek het foute boel. De royaltydeskundige werd in oktober 2017 ziek.

,,Ik was met Máxima in Nigeria en ik kwam terug en ik was moe. Ik rij naar kantoor en ik kom aan en mijn hele arm blijkt onder het bloed te zitten.” Marc bleek ITP (Immuun trombocytopenie) te hebben, een ziekte waarbij je veel inwendige bloedingen kunt krijgen. ,,In dit geval moest daar een hele zware Prednison-kuur overheen.”

Een heftig medicijn: Prednison is een paardenmiddel die gepaard gaat met veel bijwerkingen. ,,Daar krijg je een opgeblazen gezicht van.”

Maar ook waren er psychische bijwerkingen. ,,Je ziet eruit als een zombie. Ik sliep niet meer en werd heel pittig. (…) Mensen beschuldigden mij van dingen, had ik het gevoel. Een beetje paranoïde ook zelfs.” Het zorgde voor een breuk met zijn beste vriend, omdat Marc zichzelf niet meer was.

Pijn

Zijn gezondheid takelde steeds verder af, vertelt Marc. ,,Ik heb afgelopen zomer een paar dagen in coma gelegen. Ineens is het misgegaan.” Door de ITP had Marc vaak last van wondroos. ,,Dat bleef maar terugkomen.”

Marc had steeds meer en meer last van vervelende kwalen, waarvoor hij ook antibiotica kreeg. ,,Ik hield vocht vast, het is pijnlijk, je krijgt koorts en je voelt je ellendig.”

Al gauw bleek het foute boel. Toen Marc alleen thuis was kreeg hij plotseling 42 graden koorts. Hij ‘viel op een ongelukkige manier’ en zijn moeder vond hem vervolgens. ,,Die hebben de deur laten openbreken en daar lag ik.”

Coma

Marc werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. Er bestond een kans dat hij het niet zou redden.

,,Daar heb ik niets van gemerkt, dus dat is op zich wel een geruststelling.” Maar al gauw besefte Marc dat hij de dood in de ogen had gekeken. ,,Dat je echt tegen de dood aan hebt gezeten.”

Marc’s moeder had een filmpje gemaakt waarop te zien was dat Marc in zijn coma nergens op reageerde. ,,Daar schrik je wel van. Maar het emotioneerde me niet.”

Lees verder

BN'ers

Martien en Erica Meiland willen, maar mogen niet trouwen

Erica en Martien Meiland

Ook al zijn ze met elkaar getrouwd, Martien en Erica Meiland zijn geen romantisch koppel meer. Maar Martien zou dolgraag nog eens met Erica trouwen. Jammer genoeg moeten ze niet nog eens voor het altaar staan.

In de postcast ‘Wat goéééd’ vraagt Erica aan Martien: “Zou je nog een vierde keer met mij trouwen of zou je dat liever met een nieuwe liefde willen?” De realityster antwoordt: “Oh wat een dilemma. Ja, weetje, dan moet je eerst iemand vinden. Dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan samen nog een keer trouwen. En dan ook gewoon helemaal uitpakken.”

Een vierde huwelijksbootje

Erica wijst erop dat je in Nederland geen vier keer kunt trouwen. Ze gaven elkaar al drie keer het ja-woord, maar een vierde maal mag gewoon niet. Erica corrigeert: “Oh zelfs drie keer mag al niet.” Daar moet Martien nogal van schrikken, want ze zijn toch al drie keer getrouwd. “Nou moet je eens luisteren dan hebben ze vast pasgeleden een wetswijziging gehad.”

Groot feest

Dan kaatst Martien de bal terug en vraagt Erica of zij met hem zou willen trouwen. Ook zij vindt het een moeilijke opgave om een nieuwe liefde te vinden. “Dan zou ik inderdaad gewoon weer met jou trouwen en een heel groot feest geven met familie en vrienden.”

Lees verder

BN'ers

André Hazes eist van Monique dat ze ophoudt met Rachel-boycot

Rachel Hazes

André Hazes en Monique Westenberg genoten laatst nog van een romantische vakantie in Amerika. Ondertussen is de relatie toch weer bekoeld. Dat zou te maken hebben met het feit dat Monique hun verblijfplaats zou doorgegeven hebben aan de paparazzi.

Nu zouden ze een soort van knipperlichtrelatie hebben. De laatste tijd worden ze wel steeds vaker samen gezien. De zanger stelt nu wel een nieuwe eis: hij wil dat Monique de Rachel-boycot staakt. Dat weet Yvonne Coldeweijer.

Ruziestoker

Rachel Hazes staat bekend om iemand die twee stenen kan laten vechten. Ze heeft het ook regelmatig aan de stok met haar eigen kinderen. Maar ondanks alle bonje, woont de zanger nog gewoon bij zijn moeder. De twee hebben dus vrede gesloten. Het is geen geheim dat Rachel een grondige hekel heeft aan Monique.

Omgekeerd doet Monique er alles aan om haar zoontje bij Rachel weg te houden. “Beiden gunnen elkaar het licht niet in de ogen”, meldt Coldeweijer.

André Hazes grijpt in

André is er helemaal klaar mee. Hij wil dat zijn zoontje Dré en oma Rachel elkaar zo snel mogelijk kunnen zien. “Anders kan je een eventuele relatie wel op je buik schrijven”, zou hij gezegd hebben. Coldeweijer grapt: “Krijgen nou wat, André met een ruggengraat?”

Monique stemde in met de afspraak en binnen enkele weken staat er een verzoening op het programma. Dan kan Rachel voor het eerst sinds lang haar kleinzoon weer zien. Daarover zegt Monique: “Ze wil immers nog altijd mevrouw Hazes worden en in de luxe villa blijven wonen.”

Coldeweijer

Lees verder

BN'ers

Beelden: Willem-Alexander grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia

Willem-Alexander

De koninklijke familie stond tijdens het halfjaarlijkse fotomoment de pers te woord. Het was tegelijk ook de eerste keer dat de verzamelde media vragen mocht stellen aan prinses Amalia. Onvermijdelijk kwam ook de vraag of ze momenteel gelukkig is in de liefde.

Er gaan al langer geruchten over Amalia die geluk in de liefde vond bij de Duitse miljardairszoon Isebrand. Heeft ze echt een relatie?

Liefdesleven

Amalia onthult aan de pers dat ze heel gelukkig is in de liefde. Ze zegt daar wel meteen bij: “Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen, maar ik weet dat het niet het antwoord is waar u op doelt. Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die het hoort.”

Willem-Alexander grijpt in

Maar toen de journalisten begonnen door te vragen, moest koning Willem-Alexander ingrijpen. “Ze is net achttien. Mijn dochter gaat studeren en net het leven uitvinden. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke mensen tegenkomt.”

Recht op privacy

Amalia vindt het wel vervelend dat er kiekjes van haar en haar prins op het witte paard zijn uitgelekt. Daarover zegt de kroonprinses: “Dat zijn wel momenten dat ik privé ergens was, maar het hoort er ook weer bij. (…) Maar uiteindelijk ben ik zo dankbaar voor de privacy die mij wél gegund is dat als dat wat minder is, dat ook oké is.”

Druk op het pijltje naar rechts voor de beelden.

Lees verder
Advertisement

Trending