Connect with us

BN'ers

Zien: Kijkers én gasten ergeren zich aan nieuwe Op1-host Talitha Muusse!

De NPO heeft Talitha Muusse behoorlijk voor de leeuwen gegooid door haar zonder enige ervaring naast Sven Kockelmann neer te zetten in de talkshow Op1. Ze ergert kijkers én haar eigen gasten.

Sven Kockelmann is een van de beste interviewers van het land, maar wordt altijd enigszins in de wielen gereden door zijn co-hosts. Waar hij bij NPO Radio 1 jarenlang last had van het gezwets van Dries Roelvink, moet hij nu bij Op1 de volstrekt onervaren Talitha Muusse naast zich dulden.

Geen ervaring

Hoe de KRO-NCRV in vredesnaam bij Talitha is uitgekomen, is de grote vraag. Ze is zó nieuw in de mediawereld dat ze tot afgelopen weekend niet eens een eigen Wikipedia-pagina had. We kennen haar hooguit van enkele talkshowoptredens, waarin ze als ‘generatie-expert’ vertelde over de jongerendenktank Coalitie-Y.

Dat iemand met nul ervaring de meest bekeken talkshow van Nederland mag presenteren, is volgens Angela de Jong en Johan Derksen dedain voor het talkshowvak. “Tegenwoordig wordt zo’n beetje elke opvallende gast meteen naar het hoofd van de tafel gepromoveerd. Enige ervaring en autoriteit opbouwen is niet meer nodig”, aldus Angela.

Voor de leeuwen

Haar debuut bij Op1 werd een week geleden al niet bepaald enthousiast ontvangen, maar ook Talitha’s tweede presentatiebeurt gisterenavond leidde tot kritiek. “Kan Talitha Muusse even terug naar de schoolbanken s.v.p? Wat een slechte sidekick. Luisteren naar het antwoord van gasten is wel erg moeilijk”, klinkt het op Twitter.

Kijker Aart vindt het jammer dat hij op zo’n belangrijke nieuwsdag – er waren gisteren coronarellen – naar iemand zonder ervaring moet kijken: “Een heftige dag verdient een presentatieduo, to the point zijn, hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden en gasten rustig laat uitpraten. Onbegrijpelijk dat ze Talitha Muusse in deze periode voor de leeuwen gooien.”

Gasten storen zich

Ook de gasten van Op1 stoorden zich gisteren enigszins aan Talitha. Zo ergerde politiechef Frank Paauw zich een beetje toen zij hem onderbrak. “Ik maak hem heel even af…”, beet hij haar toe.

En Omroep Brabant-verslaggever Jan Peels, die verslag deed van de coronarellen in Eindhoven, reageerde snedig toen Talitha hem vroeg naar de situatie in Amsterdam. Talitha: “Was er veel verschil tussen wat er in Amsterdam gebeurde en in Eindhoven? Het leek op de beelden dat het in Eindhoven eigenlijk nog wel wat verder ging.”

Jan verbaasd: “Ja, ik zou graag willen vertellen hoe het in Amsterdam geweest is, maar dat weet ik natuurlijk niet, want ik stond daar (in Eindhoven, red.).”

Terrorisme

En terreurexpert Jelle van Buuren stoorde zich toen Talitha de rellen omschreef als terrorisme. Talitha: “Moeten we ons zorgen maken over toenemend binnenland – ik ga het woord toch maar in de mond nemen – terrorisme? We hebben niet voor niks ook een terrorisme-expert aan tafel zitten.”

Jelle: “Laten we het woord terrorisme hier helemaal buiten houden, hè? Dat is een heel zwaar beladen term, die je echt moet reserveren voor heel grof geweld gericht op mensenlevens en ontwrichting van een samenleving met een politiek doel en de definitie gaat nog een tijdje door.”

Lees verder

BN'ers

Martien en Erica Meiland willen, maar mogen niet trouwen

Erica en Martien Meiland

Ook al zijn ze met elkaar getrouwd, Martien en Erica Meiland zijn geen romantisch koppel meer. Maar Martien zou dolgraag nog eens met Erica trouwen. Jammer genoeg moeten ze niet nog eens voor het altaar staan.

In de postcast ‘Wat goéééd’ vraagt Erica aan Martien: “Zou je nog een vierde keer met mij trouwen of zou je dat liever met een nieuwe liefde willen?” De realityster antwoordt: “Oh wat een dilemma. Ja, weetje, dan moet je eerst iemand vinden. Dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan samen nog een keer trouwen. En dan ook gewoon helemaal uitpakken.”

Een vierde huwelijksbootje

Erica wijst erop dat je in Nederland geen vier keer kunt trouwen. Ze gaven elkaar al drie keer het ja-woord, maar een vierde maal mag gewoon niet. Erica corrigeert: “Oh zelfs drie keer mag al niet.” Daar moet Martien nogal van schrikken, want ze zijn toch al drie keer getrouwd. “Nou moet je eens luisteren dan hebben ze vast pasgeleden een wetswijziging gehad.”

Groot feest

Dan kaatst Martien de bal terug en vraagt Erica of zij met hem zou willen trouwen. Ook zij vindt het een moeilijke opgave om een nieuwe liefde te vinden. “Dan zou ik inderdaad gewoon weer met jou trouwen en een heel groot feest geven met familie en vrienden.”

Lees verder

BN'ers

André Hazes eist van Monique dat ze ophoudt met Rachel-boycot

Rachel Hazes

André Hazes en Monique Westenberg genoten laatst nog van een romantische vakantie in Amerika. Ondertussen is de relatie toch weer bekoeld. Dat zou te maken hebben met het feit dat Monique hun verblijfplaats zou doorgegeven hebben aan de paparazzi.

Nu zouden ze een soort van knipperlichtrelatie hebben. De laatste tijd worden ze wel steeds vaker samen gezien. De zanger stelt nu wel een nieuwe eis: hij wil dat Monique de Rachel-boycot staakt. Dat weet Yvonne Coldeweijer.

Ruziestoker

Rachel Hazes staat bekend om iemand die twee stenen kan laten vechten. Ze heeft het ook regelmatig aan de stok met haar eigen kinderen. Maar ondanks alle bonje, woont de zanger nog gewoon bij zijn moeder. De twee hebben dus vrede gesloten. Het is geen geheim dat Rachel een grondige hekel heeft aan Monique.

Omgekeerd doet Monique er alles aan om haar zoontje bij Rachel weg te houden. “Beiden gunnen elkaar het licht niet in de ogen”, meldt Coldeweijer.

André Hazes grijpt in

André is er helemaal klaar mee. Hij wil dat zijn zoontje Dré en oma Rachel elkaar zo snel mogelijk kunnen zien. “Anders kan je een eventuele relatie wel op je buik schrijven”, zou hij gezegd hebben. Coldeweijer grapt: “Krijgen nou wat, André met een ruggengraat?”

Monique stemde in met de afspraak en binnen enkele weken staat er een verzoening op het programma. Dan kan Rachel voor het eerst sinds lang haar kleinzoon weer zien. Daarover zegt Monique: “Ze wil immers nog altijd mevrouw Hazes worden en in de luxe villa blijven wonen.”

Coldeweijer

Lees verder

BN'ers

Beelden: Willem-Alexander grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia

Willem-Alexander

De koninklijke familie stond tijdens het halfjaarlijkse fotomoment de pers te woord. Het was tegelijk ook de eerste keer dat de verzamelde media vragen mocht stellen aan prinses Amalia. Onvermijdelijk kwam ook de vraag of ze momenteel gelukkig is in de liefde.

Er gaan al langer geruchten over Amalia die geluk in de liefde vond bij de Duitse miljardairszoon Isebrand. Heeft ze echt een relatie?

Liefdesleven

Amalia onthult aan de pers dat ze heel gelukkig is in de liefde. Ze zegt daar wel meteen bij: “Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen, maar ik weet dat het niet het antwoord is waar u op doelt. Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die het hoort.”

Willem-Alexander grijpt in

Maar toen de journalisten begonnen door te vragen, moest koning Willem-Alexander ingrijpen. “Ze is net achttien. Mijn dochter gaat studeren en net het leven uitvinden. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke mensen tegenkomt.”

Recht op privacy

Amalia vindt het wel vervelend dat er kiekjes van haar en haar prins op het witte paard zijn uitgelekt. Daarover zegt de kroonprinses: “Dat zijn wel momenten dat ik privé ergens was, maar het hoort er ook weer bij. (…) Maar uiteindelijk ben ik zo dankbaar voor de privacy die mij wél gegund is dat als dat wat minder is, dat ook oké is.”

Druk op het pijltje naar rechts voor de beelden.

Lees verder
Advertisement

Trending