Connect with us

Actueel

Drama: Opnieuw man overleden na vaccinatie tegen coronavirus! |

In het Zwitserse Luzern is een man overleden na tegen het nieuwe coronavirus te zijn ingeënt, zo hebben de autoriteiten woensdag bekendgemaakt.

In Zwitserland veroorzaakt zijn dood beroering, maar tot nu toe is er geen bewijs dat die precies aan de vaccinatie is te wijten.

De kantonnale gezondheidsdienst heeft volgens een woordvoerster het geval meteen doorgegeven aan de Zwitserse geneesmiddelenwaakhond Swissmedic.

Die heeft deze maand ingestemd met het gebruik van het vaccin van Pfizer/BioNtech. De woordvoerster bevestigde daarmee informatie van de alternatieve krant zeitpunkt.ch.

Volgens die website is de overledene op 24 december ingeënt met het coronavaccin, in een verzorgingstehuis voor mensen met een dementie.

De oudere man overleed vijf dagen later, nadat hij vanaf 26 december over pijnen had geklaagd en zijn bloeddruk was afgenomen.

Fout van het vaccinatieteam?

Er is momenteel geen concreet bewijs dat het vaccin de dood van de man heeft veroorzaakt, maar Swissmedic gaat de dood onderzoeken.

Mogelijk maakte het vaccinatieteam wel een fout, want de man reageerde onlangs ook negatief op een griepvaccin.

Omdat bekend is dat griepvaccins en het Pfizer-vaccin dezelfde bijwerkingen kunnen veroorzaken, moet daarmee rekening gehouden worden bij vaccinatie.

Had het vaccinatieteam de huisarts van de man gecontacteerd, hadden ze door de bekende negatieve reactie op het griepvaccin kunnen weten dat andere vaccinaties geen goed idee waren.

Eerdere overlijdens

Tijdens de klinische studie van Pfizer/BioNTech overleden er ook al twee personen die het vaccin hadden gekregen, maar daar was volgens de Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenautoriteit (FDA) zeker geen verband tussen het prikje en hun overlijden.

Een van hen overleed 65 dagen na de tweede dosis aan een hartaanval. De andere leed aan aderverkalking en obesitas en stierf drie dagen na de eerste dosis aan de gevolgen van die aderverkalking.

Dat zijn doodsoorzaken die te verwachten vallen binnen deze leeftijdscategorie en in zo’n grote testgroep, aldus het FDA.

Lees verder

Actueel

Aftreden Mark Rutte nabij na schandaal over sms’jes: “Het is een patroon”

Het tijdperk Rutte lijkt steeds dichterbij te komen na opnieuw een grote blunder. Premier Mark Rutte ligt onder vuur in de Tweede Kamer vanwege de sms’jes die hij jarenlang verwijderde van zijn telefoon. Diverse oppositiepartijen reppen van ‘een patroon’ bij de premier en eisen meer informatie.

Jesse Klaver neemt het Rutte kwalijk dat hij te weinig oog heeft voor transparantie, ook al had hij daarin eerder verbetering beloofd. “Het is een patroon, en daarom staan we hier vandaag om een debat te voeren.” Dat zei de GroenLinks-leider in het door hem aangevraagde Kamerdebat.

Klaver wees erop dat Rutte naar aanleiding van de toeslagenaffaire had beloofd dat hij transparanter zou zijn. “Dat de Kamer zijn werk kan doen, dat journalisten hun werk kunnen doen.” Volgens de GroenLinks-leider is daar niets van terechtgekomen. Hij legde een verband met eerdere momenten waarop Rutte naar zijn idee zaken onder de pet hield rond de dividendbelasting, de Teeven-deal, het bombardement op Hawija en zijn opmerkingen over Kamerlid Pieter Omtzigt en de uitspraak ‘functie elders’.

Lees verder

Actueel

Grote geheimen Mark Rutte op straat: premier kocht huis met een andere man

Ooit vertelde Mark Rutte (53) dat hij graag biseksueel zou zijn omdat hij dan ‘de hele wereld’ achter zich aan zou krijgen. Ook biechtte hij op graag naakt in zijn huis rond te lopen. Maar veel meer ontboezemingen deed de huidige premier niet.

In de biografie Mark Rutte van NRC-journaliste Petra de Koning doen anderen dat nu wel. Zijn meest innige vrienden komen ook voor in het boek. Vanaf de vijfde klas trok Mark veel op met Anthony Dekker, die zijn voornaam later veranderde in Lodewijk, met wie hij later zelfs een huis kocht. Lodewijk woonde echter maar kort in het huis en liet daarna zijn moeder Kitty daar intrekken, boven Mark. Twintig jaar was deze Kitty een vertrouweling voor Mark, die elke zondag koffie bij haar dronk. Vier jaar geleden hield dat ritueel echter op: precies toen Mark in het buitenland was, maakte Kitty een doodsmak van de trap.

Gelukkig werd ze diezelfde dag nog dankzij een buurvrouw gevonden. Na het incident verhuisde Kitty naar een verzorgingshuis, waar Mark haar altijd bleef bezoeken. In hun jaren samen was Kitty een tweede moeder geworden voor Mark, die bittere tranen huilde toen zij in april 2019 overleed. Hoe hecht hun band was, wordt nog maar eens onderstreept door het feit dat Mark één van de maar acht aanwezigen op haar uitvaart was.

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

Actueel

Marco Borsato ziet er 10 jaar ouder uit: “Leontine wil géén contact!”

Marco Borsato en zijn carrière lijken vooralsnog voorgoed voorbij te zijn door de vele aantijgingen aan zijn adres. De zanger was één van de hoofdpersonen in de veelbekeken The Voice-video van BOOS met Tim Hofman. Marco heeft sindsdien niets meer van zich laten horen en is sporadisch nog gespot op straat. Er is veel onduidelijkheid over zijn toekomst en zijn huidige ‘gezinsleven’. Een goede vriend van de zanger heeft nu een boekje open gedaan bij weekblad Privé. De vriend zegt in Privé: “Het ‘slachtoffer van Marco’s vrijpostigheid’ zoals ik die jonge vrouw maar zal noemen, gaat zoals ik dat zie door een hel, maar ook Marco zelf. Hij is tien jaar ouder geworden en maakt een gelaten indruk. Zijn ogen staan mat en de grijze haren nemen toe. Hij weet dat hij van zijn voetstuk is gevallen.” Het lijkt erop dat de familieman momenteel op zichzelf is aangewezen.

Marco Borsato zit er doorheen!
Ook zou Marco het zwaar hebben dat niemand meer iets van hem moet, zegt zijn vriend in Privé: “Hij vindt het vreselijk dat niemand meer geïnteresseerd is in zijn artistieke prestaties en dat het alleen maar gaat over zijn escapades, wanneer er over hem wordt gepraat of geschreven.” Ook doet de vriend een boekje open over hoe Marco over alle aantijgingen denkt.

Hij zegt in Privé: “Hij heeft mij verteld dat hij er op een nare manier is ingeluisd en dat aan de aangifte pure jaloezie ten grondslag ligt. Ik begin er met Marco niet meer over.” Daarbij zou het contact met Leontine voorbij zijn: “Ze wil liever geen contact meer met hem. Dat doet Marco pijn. Marco zegt vaak dat hij zich wel voor zijn kop kan slaan, dat hij haar heeft bedrogen. Hij heeft daar oprecht spijt van!” Meest recente beelden hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Privé.nl (@prive.nl)

Lees verder
Advertisement

Trending