Connect with us

BN'ers

Zien: Akwasi pakt Radio1-laptops af en dwingt journalist interview te wissen! |

Bizarre taferelen tijdens het interview dat Akwasi eind vorig jaar gaf aan NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Na een discussie met presentator Hans van der Steeg neemt Akwasi de laptop onder zijn arm mee en gaat hij ervandoor. „Je gaat de opname er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij.”

Het NPO Radio1-interview, dat nu alsnog is uitgezonden, was opgenomen op 28 december en bedoeld om met de rapper terug te blikken op het afgelopen jaar. Op de website van de EO laat de omroep weten: „Akwasi zegt toe mee te werken aan deze uitzending. Zijn PR-medewerker stelt aan de redacteur mondeling als enige voorwaarde dat het niet ’tergend lang’ over de veelbesproken uitspraken van Akwasi zou gaan die hij op 1 juni deed tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam. Dit is de Dag gaat met deze voorwaarde akkoord.”

Bekijk ook:👇

Video uitgelekt: First Dates barman Victor doet het met kandidaat op het toilet! |

Na enkele vragen over zijn speech op de Dam vraagt Akwasi aan presentator Hans van der Steeg of ’dit de kant is die hij op wil gaan’. Er ontstaat een discussie. „Als jij deze kant op wil gaan, dan moeten wij dit interview nu staken. Dit is vooraf besproken. En anders mag je nu alles gaan wissen.” Vervolgens stapt Akwasi op: „Je gaat de opname er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij.”

Gesprek wissen

Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee, zo staat te lezen op de website van de EO. „Hierdoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van presentator Hans en verlaat hij de kelder. Niet veel later krijgt Hans de PR-man aan de lijn. Hij vindt het verschrikkelijk. Hij wil het ontstane probleem oplossen. Hans geeft aan dat hij dat ook wil en het op het deze manier niet wil uitzenden. Hem is er alles aan gelegen om het interview af te maken: ’Laat hem terugkomen, we stoppen over de Dam en we maken het gesprek af.’”

Een halfuur later komt Akwasi terug, waarna hij de presentator en de technicus twee opties geeft. „Of je wist het gesprek van je laptop waar ik bij ben, of ik formatteer allebei de laptops.” Hans zegt tegen Akwasi dat dit geen optie is en biedt aan het gesprek voort te zetten.

Onder druk

Volgens de EO gaat Hans, onder druk van Akwasi, akkoord met het wissen van het interview op de laptop, zodat hij op die manier de laptops weer terug krijgt én in de wetenschap dat er op een ander apparaat een back-up staat. „Akwasi stemt toe, loopt weg om de laptops te halen en het interview wordt vervolgens van de laptop gewist.”

Eindredacteur Jan Pieter Kos laat op de website van de EO weten dat er lang is nagedacht over de vraag of ze de opname wel of niet moeten uitzenden. „Er zitten veel kanten aan deze zaak waardoor we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar het feit dat een publiek figuur onze journalisten onder druk heeft gezet door spullen mee te nemen en ze vervolgens te dwingen materiaal te verwijderen, is voor ons dé kernreden geweest dit gesprek toch uit te zenden.”

Excuses

De omroep laat tot slot weten dat er de afgelopen dagen intensief contact is geweest tussen de EO en het team van Akwasi. „De inzet hierbij was om Akwasi de kans te geven om het interview alsnog af te maken in Dit is de Dag en Akwasi daarmee ook de kans te geven om uit te leggen waarom er gebeurde wat er gebeurde. Hij heeft besloten hier geen gebruik van te maken. Akwasi heeft schriftelijk en mondeling wel excuses aangeboden.”

Bron: Telegraaf

Lees verder

BN'ers

Martien en Erica Meiland willen, maar mogen niet trouwen

Erica en Martien Meiland

Ook al zijn ze met elkaar getrouwd, Martien en Erica Meiland zijn geen romantisch koppel meer. Maar Martien zou dolgraag nog eens met Erica trouwen. Jammer genoeg moeten ze niet nog eens voor het altaar staan.

In de postcast ‘Wat goéééd’ vraagt Erica aan Martien: “Zou je nog een vierde keer met mij trouwen of zou je dat liever met een nieuwe liefde willen?” De realityster antwoordt: “Oh wat een dilemma. Ja, weetje, dan moet je eerst iemand vinden. Dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan samen nog een keer trouwen. En dan ook gewoon helemaal uitpakken.”

Een vierde huwelijksbootje

Erica wijst erop dat je in Nederland geen vier keer kunt trouwen. Ze gaven elkaar al drie keer het ja-woord, maar een vierde maal mag gewoon niet. Erica corrigeert: “Oh zelfs drie keer mag al niet.” Daar moet Martien nogal van schrikken, want ze zijn toch al drie keer getrouwd. “Nou moet je eens luisteren dan hebben ze vast pasgeleden een wetswijziging gehad.”

Groot feest

Dan kaatst Martien de bal terug en vraagt Erica of zij met hem zou willen trouwen. Ook zij vindt het een moeilijke opgave om een nieuwe liefde te vinden. “Dan zou ik inderdaad gewoon weer met jou trouwen en een heel groot feest geven met familie en vrienden.”

Lees verder

BN'ers

André Hazes eist van Monique dat ze ophoudt met Rachel-boycot

Rachel Hazes

André Hazes en Monique Westenberg genoten laatst nog van een romantische vakantie in Amerika. Ondertussen is de relatie toch weer bekoeld. Dat zou te maken hebben met het feit dat Monique hun verblijfplaats zou doorgegeven hebben aan de paparazzi.

Nu zouden ze een soort van knipperlichtrelatie hebben. De laatste tijd worden ze wel steeds vaker samen gezien. De zanger stelt nu wel een nieuwe eis: hij wil dat Monique de Rachel-boycot staakt. Dat weet Yvonne Coldeweijer.

Ruziestoker

Rachel Hazes staat bekend om iemand die twee stenen kan laten vechten. Ze heeft het ook regelmatig aan de stok met haar eigen kinderen. Maar ondanks alle bonje, woont de zanger nog gewoon bij zijn moeder. De twee hebben dus vrede gesloten. Het is geen geheim dat Rachel een grondige hekel heeft aan Monique.

Omgekeerd doet Monique er alles aan om haar zoontje bij Rachel weg te houden. “Beiden gunnen elkaar het licht niet in de ogen”, meldt Coldeweijer.

André Hazes grijpt in

André is er helemaal klaar mee. Hij wil dat zijn zoontje Dré en oma Rachel elkaar zo snel mogelijk kunnen zien. “Anders kan je een eventuele relatie wel op je buik schrijven”, zou hij gezegd hebben. Coldeweijer grapt: “Krijgen nou wat, André met een ruggengraat?”

Monique stemde in met de afspraak en binnen enkele weken staat er een verzoening op het programma. Dan kan Rachel voor het eerst sinds lang haar kleinzoon weer zien. Daarover zegt Monique: “Ze wil immers nog altijd mevrouw Hazes worden en in de luxe villa blijven wonen.”

Coldeweijer

Lees verder

BN'ers

Beelden: Willem-Alexander grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia

Willem-Alexander

De koninklijke familie stond tijdens het halfjaarlijkse fotomoment de pers te woord. Het was tegelijk ook de eerste keer dat de verzamelde media vragen mocht stellen aan prinses Amalia. Onvermijdelijk kwam ook de vraag of ze momenteel gelukkig is in de liefde.

Er gaan al langer geruchten over Amalia die geluk in de liefde vond bij de Duitse miljardairszoon Isebrand. Heeft ze echt een relatie?

Liefdesleven

Amalia onthult aan de pers dat ze heel gelukkig is in de liefde. Ze zegt daar wel meteen bij: “Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen, maar ik weet dat het niet het antwoord is waar u op doelt. Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die het hoort.”

Willem-Alexander grijpt in

Maar toen de journalisten begonnen door te vragen, moest koning Willem-Alexander ingrijpen. “Ze is net achttien. Mijn dochter gaat studeren en net het leven uitvinden. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke mensen tegenkomt.”

Recht op privacy

Amalia vindt het wel vervelend dat er kiekjes van haar en haar prins op het witte paard zijn uitgelekt. Daarover zegt de kroonprinses: “Dat zijn wel momenten dat ik privé ergens was, maar het hoort er ook weer bij. (…) Maar uiteindelijk ben ik zo dankbaar voor de privacy die mij wél gegund is dat als dat wat minder is, dat ook oké is.”

Druk op het pijltje naar rechts voor de beelden.

Lees verder
Advertisement

Trending