Connect with us

Lifestyle

Zien: Hoe is het nu met onze Emmy en Rutger uit Ik Vertrek?|

Ik vertrek vrijdagavond was te zien hoe de zestigjarige Emmy haar droom probeert te verwezenlijken en een vervallen kasteel in Frankrijk koopt zonder dat haar man Rutger (69) dezelfde droom deelt. Hoe gaat het nu met het koppel?
Bij de eerste aanblik van het chateau zou de eerste de beste koper gillend zijn vertrokken, maar niet Emmy. Ze was zelfs bereid 3 ton neer te leggen voor de bouwval. Echtgenoot Rutger was met geen stok het kasteel in te krijgen, maar Emmy bleef volhouden. Inmiddels staat het er gelukkig iets anders voor: Emmy heeft het vreselijk naar haar zin in Frankrijk en zelfs Rutger ziet het kasteel inmiddels wel zitten.

„Ik geniet enorm van de vrijheid, de natuur, het klimaat en de Franse joie de vivre”, laat Emmy weten op de website van Ik Vertrek. „Voor Rutger wordt het ook steeds aantrekkelijk om naar Frankrijk te komen. Hij heeft besloten om komende zomer een aantal maanden in het kasteel te komen wonen. Het leven als kasteelvrouw is super leuk, hoewel het in werkelijkheid meer op het leven als kasteelboerin, klusvrouw en schoonmaker lijkt. Het ontvangen van gasten vind ik nog veel leuker dan ik had kunnen bedenken. Het is zo leuk om het kasteelleven met anderen te kunnen delen.”

Toch is het niet alleen maar genieten. Er is nog erg veel werk te doen en Emmy heeft het zwaar zonder haar gezin. „Hoewel ik geen heimwee heb naar Nederland, is het gemis van Rutger en de kinderen soms erg zwaar. We missen elkaar soms enorm en daar kan ik dan ook heel verdrietig van worden. Vooral in de coronatijd waarin ik alleen in lockdown zat en geen idee had wanneer ik Rutger weer zou zien.”

Spijt van hoe ze alles heeft aangepakt, heeft ze echter niet. „Achteraf gezien hadden we het niet anders gedaan. Hooguit had ik misschien geprobeerd om Rutger beter te begrijpen. Het kasteel is nog mooier dan ik ooit had durven dromen. Het grootste euvel is nu om het lekkende dak te repareren door middel van crowdfunding. Hopelijk geeft dit ons de kans om dit mooie chateau weer een waterdicht dak te geven en om nog lang en gelukkig te leven op deze prachtige plek!”

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Lifestyle

Volgens wetenschappers is dit het ideale tijdstip om te gaan slapen

Er zijn mensen die ervan houden om lekker vroeg te gaan slapen en dan heb je de nachtuilen die het licht pas om vier uur ’s ochtends uitknippen. Wat is nou het beste ogenblik om te gaan slapen?

De Universiteit van Exeter in Engeland boog zich over de kwestie. Wetenschappers wilden achterhalen wat nu het beste tijdstip is om te gaan slapen. Als uitgangspunt werd daarbij vooral de gezondheid van ons hart genomen.

Ideale tijdstip om te gaan slapen

Voor wie pas na middernacht de oogjes sluit is er slecht nieuws. Deze mensen hebben namelijk een grotere kans op hart- en vaatziektes. Nachtbrakers hebben 25% meer kans op dergelijke kwalen dan mensen die vroeger onder de wol kruipen.

Maar te vroeg naar bed gaan, is ook niet oké. Mensen die systematisch voor tien uur gaan slapen, hebben 12 procent meer kans op hart- en vaatziektes. Het risico is het minst wanneer je tussen tien en elf gaat pitten.

Ongezond

De reden waarom te laat of te vroeg gaan slapen ongezond kan zijn, heeft alles te maken met de zon. Hoofdonderzoeker David Plans legt uit: “Als je laat gaat slapen en laat opstaat, mist je lichaam signalen van de natuur, zoals de ochtendzon. Dat licht helpt onze interne klok iedere dag opnieuw weer in te stellen. Doe je dat niet, dan kan de schadelijke gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid.”

Lees verder

Lifestyle

Moeder biecht op dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt: ‘Besparen’

wc-papier besparen

Een huishouden runnen is een grote uitdaging, en het brengt ook heel wat kosten met zich. Ouders moeten rekening houden met alle behoeftes van de gezinsleden en ook het financiële plaatje moet kloppen. Soms zijn er ook onvoorziene kosten die roet in het eten gooien. Tel daar de huidige inflatie bij en je weet dat we tegenwoordig manieren moeten vinden om te besparen. Deze moeder vond een manier om te besparen op wc-papier.

Amber Allen en haar man Joseph zijn de ouders van drie kinderen. Onlangs besloten ze om geen wc-papier meer te gebruiken. Inderdaad, dat lees je goed.

De moeder legt ook de reden van hun beslissing uit. “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer. De keuze kwam er om verschillende redenen. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en we moesten dus besparen. Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien. Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we zeiden dat het beter was om het niet meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

toiletpapier

Mooie besparing

Amber verduidelijkt dat ze sindsdien heel wat bespaarden. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard. Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ​​onbeleefd.”

Het is niet altijd even aangenaam om stof te gebruiken en het telkens te moeten wassen, maar toch gaan ze nog even door.

Wat vind jij van hun alternatief voor wc-papier? Zou ook jij overwegen om te besparen op toiletpapier?

Lees verder

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootouders

Een onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.

Lees verder
Advertisement

Trending