Connect with us

Video

Duitsers zetten humor in als wapen tegen het coronavirus

Oude man doet verhaal in overheidsspotje Duitsland.

In Duitsland zetten ze niet alleen strengere maatregelen in om het coronavirus te bestrijden, maar nu hebben ze ook een nieuw wapen: humor.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je om het virus gaat lachen. De overheid lanceerde er enkele spotjes met een heel ernstige boodschap, maar humoristische ondertoon. Op die manier wil de Duitse overheid vooral jongeren bereiken en hen bewust maken van het belang om de maatregelen op te volgen. Het is nog maar de vraag of het gaat werken, maar het is alvast best grappig.

Oude man doet verhaal

In de meest gedeelde video steekt een bejaarde man van wal: “Ik geloof dat het in de winter van 2020 was. Het hele land keek toen naar ons. Ik was 22 jaar oud en studeerde toen de tweede golf begon.”

Terwijl de huiveringwekkende beelden in zijn brillenglazen reflecteren, vertelt de oude man: “22 jaar oud. Dan wil je feesten, studeren, nieuwe mensen ontdekken. Het lot had echter andere plannen in gedachten. Een onzichtbaar gevaar bedreigde alles waar we in geloofden. Het lot van het land lag in onze handen.”

‘We voerden hé-le-maal niets uit’

De man heeft het uiteraard niet over de oorlogsjaren ofzo, maar over het coronavirus. Dan begint de man uit te leggen dat het aan de jongeren was om helden te zijn, en dat door gewoon thuis te blijven. “Dus verzamelden we onze moed en deden we wat er van ons verwacht werd: we deden het enige juiste. Helemaal niets!”

De bejaarde man besluit: “We voerden hé-le-maal niets uit. We lagen op de bank en vochten op die manier tegen het virus. Dit is hoe wij ons in de winter van 2020 ontpopten tot helden.”

Het filmpje kan ook in het buitenland op heel wat bijval rekenen. De video wordt gretig gedeeld en overladen met positieve reacties vanuit alle uithoeken van de wereld.

Lees verder

Video

Beelden: Ophef om opgedoken video van ontruiming Arnhem’s park op Koningsdag!

Koningsdag was weer heerlijk dit jaar… Nee sorry. Het weer op Koningsdag was weer heerlijk dit jaar. Er was een hele hoop onrust in veel steden waar het té druk werd. In grote steden werden veel parken al vroegtijdig ontruimt vanwege de grote drukte. Dit was niet helemaal de bedoeling tijdens een coronacrisis terwijl de zieken huizen behoorlijk vol liggen met patiënten. Maar het was wel te verwachten met het mooie weer. De politie had daarom al genoeg manschappen op de been om alles onder controle te houden. Maar op sommige plekken waren er toch mensen die tegen de bevelen van de politie in gingen, bijvoorbeeld wanneer een park verlaten moest worden.

Koningsdag in Arnhem was gezellig
In Arnhem ging het er ook weer gezellig aan toe toen de politie het publiek vroeg het park te verlaten. Natuurlijk waren er weer een paar demonstranten die geen gehoor wilde geven. Maar de maat was behoorlijk vol bij de politie als we deze beelden zo zien. Er zijn veel reacties onder de video te lezen waarin het optreden van de agenten als “buitensporig” en “gewelddadig” wordt omschreven door kijkers.

Koningsdag was weer heerlijk dit jaar… Nee sorry. Het weer op Koningsdag was weer heerlijk dit jaar. Er was een hele hoop onrust in veel steden waar het té druk werd. In grote steden werden veel parken al vroegtijdig ontruimt vanwege de grote drukte. Dit was niet helemaal de bedoeling tijdens een coronacrisis terwijl de zieken huizen behoorlijk vol liggen met patiënten. Maar het was wel te verwachten met het mooie weer. De politie had daarom al genoeg manschappen op de been om alles onder controle te houden. Maar op sommige plekken waren er toch mensen die tegen de bevelen van de politie in gingen, bijvoorbeeld wanneer een park verlaten moest worden.

Lees verder

Video

Zien: Jongen geeft zijn ex-vriendin een kopstoot en hoekt haar vervolgens neer (video)

In deze periode zijn we vaker thuis. Veel mensen maken zich zorgen en gezinsleden brengen meer tijd met elkaar door. In sommige situaties lopen de spanningen thuis op, waardoor huiselijk geweld kan toenemen.

Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 (gratis) 24 uur en 7 dagen terecht bij Veilig Thuis.

Lees verder

Video

Zien: Vrouw in First Dates scheurt uit haar topje! Ongemakkelijk! (Video)

Mannen die veel trainen imponeren de dames graag door hun spierkracht te showen. Maar blijkbaar doen vrouwelijke bodybuilders dat net zo lief! Zo ook deze blonde vrouw, die meedoet aan First Dates.

Ze is een echte krachtpatser en laat dat maar al te graag zien. Eerst door bij binnenkomst wat gewichten op te tillen, gevolgd door de gastheer. Maar daar blijft het niet bij…

Haar date, die onvoorbereid binnen komt lopen, gaat namelijk ook de lucht in! En dat verloopt niet zo soepel.

Bekijk de ongemakkelijke video hieronder:

 

Lees verder
Advertisement

Trending