Connect with us

Actueel

Kabinet gaat volop voor algemeen vuurwerkverbod voor komende oud en nieuw

Vuurwerkverbod oud en nieuw

Bronnen in Den Haag hebben aan de NOS bevestigd dat het kabinet met oud en nieuw gaat voor een algemeen vuurwerkverbod.

Deze week bespreekt het kabinet het vuurwerkverbod en vrijdag komt er dan een definitieve beslissing over de kwestie.

De sector zou ook een steunpakket krijgen. Volgens de NOS zullen er tientallen miljoenen vrijgemaakt worden.

Het kabinet wil het besluit pas openbaar maken als alle steunmaatregelen bekend zijn.

Blauw vuurwerk

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay – Vuurwerk met de jaarwisseling.

Niet uit de lucht vallen

Het algemeen vuurwerkverbod komt er natuurlijk niet vanuit het niets. Vanwege de coronacrisis hadden politie, burgemeesters en bestuurders in veiligheidsregio’s al opgeroepen tot een tijdelijk vuurwerkverbod.

Met een vuurwerkverbod willen beleidsmakers de druk op de spoedeisende hulp tijdens de feestdagen verminderen. De zorgmedewerkers kreunen door corona nu al onder de druk.

Het AD weet dat Nederlanders ieder jaar om en bij de 70 miljoen euro spenderen aan vuurwerk.

Het is nog niet geweten of ook kindervuurwerk of licht vuurwerk verboden gaat worden, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde sterretjes.

Vind jij dit een goede beslissing?

Lees verder

Actueel

Familie Hazes is helemaal blut: Rachel en André Hazes in financiële problemen!

André Hazes herrees met zijn moeder. Rachel moest haar appartement in Spanje opgeven vanwege de huidige financiële problemen. Yvonne Coldeweijer meldde vorige week: “André en zijn neven zijn niet naar Marbella maar naar Barcelona gegaan. Rachel heeft haar appartement daar opgezegd. Momenteel hebben zij en Dré een mager inkomen en moet Rachel meer sparen. Vaarwel Barca appartement. Zangers zijn geen zangers meer. Er is een sabbatical ingevoerd die in ieder geval tot 2023 duurt, dus er zal lange tijd geen inkomen zijn, na corona dus. Natuurlijk zijn er andere manieren om geld te verdienen. Bijvoorbeeld door een paar documentaires te maken. Vorig jaar begon de zangeres met het maken van opnames. Interessant hieraan is dat het veelbesproken moment met Sarah van Soelen hier ook aan de orde komt.

Rachel en André Hazes in financiële problemen!

Plus, er komt ook een documentaire op de planning die Andre en Monique zullen volgen, met de bruiloft en al. Volgens verschillende bronnen heeft Monique het echter allemaal verpest met Andre. Andre zal Monique ervan verdenken de fotograaf in de VS een fooi te geven om stiekem foto’s te maken. Deze documentaire gaat dan ook niet door. Iets dat in potentie 250.000 euro zou kunnen opleveren, zoals de documentaire waarin Sarah van Soelen verscheen.

Er zijn echter ook serieuze problemen met deze documentaire. Sarah en haar familie hebben laten weten absoluut niet in de documentaire te willen verschijnen. Nu hebben ze geprobeerd om volledig te bezuinigen, waardoor een nogal saaie documentaire veel minder waard is. Het is afwachten of hier nog 250.000 euro voor betaald gaat worden. Dat zou de financiële problemen verklaren. En hier:

Lees verder

Actueel

Pijnlijk: Wesley Sneijder loopt blauwtje op bij de ex-vriendin van Lil Kleine!

Wesley Sneijder is een man met veel vrienden, want het wordt werkelijkheid als je sapketens in de gaten houdt. Afgelopen zondag kwam het nieuws dat Wesley in het ziekenhuis lag met pijn op de borst, wat gelukkig goed afliep. De oud-speler is nog steeds getrouwd met Yolanthe, maar ze zijn niet meer samen. Via de roddelbladen kunnen we lezen dat Wesley nog steeds hoopt op een verzoening met Yolanthe. Het lijkt er echter op dat hij die hoop heeft opgegeven. Vorige week meldde Yvonne Coldeweijer het volgende: “Gisteravond werd Wesley gespot met een influencer genaamd Shayna in Izakaya, Ibiza. Proberen! ”

Wesley Sneijder loopt blauwtje op!

Vorige week zagen we Sarah van Soelen gehaat worden door Wesley. Deze keer was het Wesley’s beurt om vernederd te worden. Juicechannel heeft het volgende te melden: “Wesley is weer onderweg naar Ibiza. Vorige week had hij daar een geweldige dag met Shayna. Shayna staat in Amsterdam bekend als een vrouw die graag gezien wordt met “beroemde mannen”.

Pas na een middag in Nassau en een etentje bij Izakaya vond Shayna dat het genoeg was en ging ze naar een club om met een paar andere jongens aan een VIP-tafel te zitten. Wesley lijkt een blauwe plek te hebben gehad. Gelukkig heeft de oud-speler contact gezocht met zijn voormalige geliefde, Jotti Verbruggen. Jotti kwam hem opzoeken in het ziekenhuis. Jotti zal echter niet bij ons op Ibiza blijven, dus misschien probeert Wesley deze week opnieuw met Shayna op Ibiza Shayna’s tokkie-eiland:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shayna Caresse Senior (@shaynasenior)

Lees verder

Actueel

Groot verlies: Zoon Maxim Hartman (58) overleden

Maxim Hartman sprak openhartig over het verlies van zijn zoon Mick op Boerderij van Dorst. Er is niets moeilijker dan je eigen baby te verliezen, en Maxim vertelt hoe hij ermee omging. Hij veranderde zijn verdriet in woede. “Ik ben onbewust erg agressief.”

Gisteren waren Maxim en Hanneke Groenteman te gast op de ranch van Raven van Dorst. In de show was hij openhartig over zijn zoon Mick, die op 33-jarige leeftijd stierf aan leukemie.

“Wanhoop is moeilijk”

Maxim ging door een heel diep dal. “Ik denk dat wanhoop moeilijk is”, zei hij in Boerderij van Dorst. “Ik vind het leuk als je problemen kunt oplossen. Ik denk dat het een beetje een mannelijke eigenschap is. Maar je kunt er niets aan doen, aan zo’n ziekte. Sterker nog, je moet lijden.

Verdriet verandert in woede

De presentatrice gaat anders om met de dood van haar zoon dan de meeste mensen. Hij gelooft in het omzetten van verdriet in woede. “Ik was onbewust erg agressief. Je hebt mensen die veel zullen huilen… Ik niet. Ik heb een paar keer gehuild, maar niet veel.

Maxim toont agressie vooral tegenover vreemden. “Als iemand me bijvoorbeeld niet goed helpt aan de kassa, dan geef ik diegene toch een waarschuwing: ‘Anders verscheur ik je hele kassa.” Maar ja, er is ook een manier om dat te managen”, legt hij uit.

Gekoelde band hersteld

Maxim heeft een goede relatie met Mick, maar naarmate hij verschuift naar afwisselende en steeds wisselende hoeken, wordt de vader-zoonrelatie kouder. Tot Mick ziek werd. Maxim zegt: “Als een kind ziek is, vind je bijna dezelfde gehechtheid als toen ze klein waren.

Lees verder
Advertisement

Trending